۲۵ بهمن ۱۳۸۸، ۱۳:۱۴

گزارش خبری مهر/

پنجمین سالگرد ترور رفیق حریری؛ فضایی متفاوت از گذشته

پنجمین سالگرد ترور رفیق حریری؛ فضایی متفاوت از گذشته

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: پنجمین سالگرد ترور رفیق حریری امروز در حالی برگزار می شود که در پی گشایش در روابط با سوریه، نخست وزیری سعد الحریری و خروج "ولید جنبلاط" از جریان 14 مارس مراسم امسال تفاوت زیادی با سالهای گذشته پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد ترور رفیق حریری با حضور مردم و شخصیتهای مختلف از جمله جریان حاکم در لبنان موسوم به 14 مارس در بیروت از ساعاتی پیش آغاز شده است.

مردم لبنان امروز 14 فوریه پنجمین سالگرد ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق کشورشان را گرامی می دارند که مراسم امسال در پی  گشایش فصل جدیدی از روابط میان دمشق و بیروت و بروز شکاف در جریان 14 مارس  با سالهای دیگر متفاوت است.

دبیرخانه جریان 14 مارس روز گذشته در یک کنفرانس خبری از تمام طوائف لبنانی در سرتاسر کشور خواست که امروز برای احیای سالگرد ترور حریری در میدان آزادی بیروت گردهم آیند تا تعلق خاطرشان را به امنیت و ثبات لبنان و وحدت داخلی آن ابراز کنند.

"سمیر فرنجیه" یکی از اعضای جریان 14 مارس در این کنفرانس خبری اظهار داشت : گفتگوی ملی ضروری است و نخست وزیر باید شرایط برگزاری چنین گفتگویی را فراهم کند.

مراسم احیای سالگرد ترور رفیق حریری تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار می شود و شماری از سران 14 مارس از جمله "امین الجمیل" رهبر حزب کتائب، "فؤاد سنیوره" نخست وزیر سابق، "سمیر جعجع" رئیس حزب نیروهای لبنانی (فالانژیستهای سابق) و "سعد الحریری نخست وزیر لبنان در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.

پنجمین سالگرد ترور رفیق حریری در حالی برگزار می شود که مراسم امسال با سالهای گذشته تفاوت بسیاری دارد. سعد الحریری پسر رفیق الحریری به مقام نخست وزیری دست یافته و "ولید جنبلاط" نماینده پارلمان و رئیس حزب سوسیالیست دموکرات و یکی از ستونهای ائتلاف جریان 14 مارس در سال جاری از ائتلاف با این جریان خارج شده است.

مراسم سال جاری در حالی برگزار می شود که سران 14 مارس همچون سالهای پیش نه تنها سوریه را به به دست داشتن در ترور رفیق حریری متهم نمی کنند، بلکه با نخست وزیری سعد الحریری فصل جدیدی در تاریخ روابط دمشق و بیروت آغاز شده است.

سعد الحریری که از زمان ترور پدرش رفیق حریری در سال 2005  و تیرگی روابط میان دمشق و بیروت به سوریه سفر نکرده بود و هیچ گونه روابط رسمی با دولت سوریه نداشت پس از تصدی نخست وزیری در آذر ماه سال جاری به دمشق سفر و با مقامهای سوریه از جمله "بشار اسد" رئیس جمهوری دیدار کرد. سفر تاریخی حریری به سوریه با واکنش مثبت سران 14 مارس مواجه شد.

گفتنی است حریری به همراه همپیمانان وی در جریان غربگرای 14 مارس پیشتر سوریه را به دست داشتن در ترور پدرش متهم می کردند.

کد خبر 1034756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha