به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت دبلیو.ان.ان (ورلد نوکلیر نیوز)، قوت و نفوذناپذیر بودن سیستم جداره نیروگاه بوشهر در راستای آماده شدن نیروگاه بوشهر برای آغاز فعالیت آزمایش شد.
بر اساس این گزارش، سیستم جداره نفوذناپذیر سیستمی برای محدود کردن و متوقف کردن نشت های رادیواکتیوی است که از نشت مواد رادیواکتیو به محیط اطراف در صورت وجود اشتباه در مدارهای ورودی جلوگیری می کند.
این سیستم همچنین تجهیزات نیروگاه را از تاثیرات بیرونی حفظ می کند.
بر اساس این گزارش، نصب و آزمایش سیستم جداره نفوذناپذیر برای اولین بار توسط شرکت اتم اکستروی اکسپورت صورت گرفت. در نیروگاه های اتمی روسیه از بتن آرمه که در آن از صفحات فولادی استفاده شده برای ساخت جداره نفوذناپذیر استفاده می شود اما در نیروگاه بوشهر دیواره نفوذناپذیر یک جداره کروی فولادی به قطر 56 متر است.
دلیل تفاوت در جداره های نفوذناپذیر نیروگاه ایران و روسیه به دلیل قراردادی است که ایران در دهه 1970 با آلمان برای ساخت نیروگاه فولادی امضا کرده بود و در طرح ابتدایی قرار بود که جداره نفوذناپذیر بدین شکل ساخته شود و روسیه نیز در زمان عقد قرار داد با این مسئله موافقت کرد.
این گزارش در ادامه می نویسد : آزمایش هیدرولیک مدار دوم راکتور بوشهر در ماه ژانویه انجام شده بود و بر اساس اعلام اتم استروی اکسپورت آزمایش هیدرولیکی نیروگاه تا سقف 250 کیلوگرم در سانتیمتر مربع که 40 درصد بیشتر از فشار معمولی در هنگام فعالیت است، انجام شده است.
نیروگاه بوشهر قرار بود در سال 2006 به بهره برداری برسد اما فعالیت این نیروگاه تا کنون به تعویق افتاده و مقامات ایرانی اعلام می کنند که این نیروگاه تا پایان مارس سال جاری میلادی آغاز به کار می کند.
نظر شما