به گزارش خبرگزاری مهر، کتابهای این نویسنده موضوعات علمی که آثارش در شمار پرفروش ترین کتابهای دنیا قرار دارند در جهانی که علم نامیده می شود به دنبال قوانینی است که می توانند دنیا را تغییر دهند. وی که در تمام کنفرانسها و اجلاسهای علمی از قبیل "کنفرانس طراحی زندگی دیجیتال" و "فستیوال علم" حضوری فعال دارد به سئوالات روزنامه "لاستمپا" درباره ایده های که بشر را به سوی آینده ای بهتر رهنمون می کنند پاسخ داد.
وی پیش از هر چیز گفت: اینترنت چگونه روشی را که تو با آن فکر می کنی تغییر می دهد؟ تاکید می کنم که گفتم "تو" و نه "ما". من "تو" را انتخاب کردم چون "ما" یک لحن عمومی دارد درحالی که "تو" می تواند مهم بودن و کارشناسی بودن مسئله را بیشتر نشان دهد.
* چطور شروع کردید؟
- جان بروکمن: در سال 1971 من به هاروارد رفتم و "مرکز جهانی پرسش" را در آنجا تاسیس کردم. در آن زمان معتقد بودم که برای رسیدن به مرز دانش خواندن 6 میلیون جلد کتاب کتابخانه دانشگاه به درد نمی خورد، بنابراین فکر کردم که تنها کافی است خلاق ترین ذهنها را در یک جا دور هم جمع کنم و از آنها بخواهم که از یکدیگر سئوال کنند. این ایده با منطق دیجیتالی امروز هماهنگی دارد که در آن همه می توانند با قدرت آلگوریتمها با هم در تماس باشند و این همان حقیقت "انقلاب پتابایت" است.
* درباره "انقلاب پتابایت" توضیح بیشتری می دهید؟
- جمع آوری اطلاعاتی که به جای استفاده از آنها برای آزمایش کردن و رساله نوشتن برای کشف اینکه چه چیزی را در خود مخفی می کنند استفاده شود.
جان بروکمن در کنفرانس طراحی زندگی دیجیتالی
* این بدان معنی است که یک متد علمی می تواند منجر به یک تغییر شود؟
- در برخی موارد بله. فکر می کنم که "کریگ ونتر" رمزگشای بزرگ ژنوم بزرگترین مشتری این انقلاب پتابایت است. وی میلیاردها اطلاعات ژنتیکی را از منابع مختلف جمع آوری کرده و آنها را در رایانه های خود پردازش می کند. این حجم وسیعی از اطلاعاتی است که تاکنون هرگز جمع آوری نشده بوده است.
* به نظر می رسد که شما هرگز از تحریک کردن دانشمندان خسته نمی شوید. تازه ترین کتاب شما یعنی"این هر چیزی را تغییر خواهد داد..." مربوط به ایده هایی است که آینده را می سازند. آیا مطمئن هستید که کشف کردن منجر به بهتر شدن می شود؟
- این تکلیف من است و در این مورد، مفهوم عمیق این است که ابزارهای جدید مفاهیم جدیدی را می سازند. علم، فناوری را خلق می کند و ما در استفاده از فناوری خودمان را دوباره می سازیم. تا همین زمانهای اخیر هیچکس به چاپ، برق، رادیو، تلویزیون، اتومبیل و هواپیما رای مثبت نمی داد. هیچکس به پنسیلین، انرژی هسته ای و سفرهای فضایی ایمان نداشت. هیچکس رایانه، اینترنت، ایمیل، گوگل و شبیه سازی را تصور نمی کرد. اما اکنون ما به سوی مفهوم جدیدی از زندگی پیش می رویم. در شرایطی که در آن علم تنها خبر مهم زندگی نیست اما "خبر بزرگی" است. در این میان، سیاستمداران از همه عقب ترند درحالی که جیمز واتسون مردی که زنجیره دوتایی DNA را کشف کرد امروزه تنها کسی است که کد ژنتیکی خود را روی اینترنت گذاشته است و کریگ ونتر خود را آماده ساخت زندگی مصنوعی می کند. زندگی مصنوعی می گوید که یک سگ می تواند به یک گربه تبدبل شود و نتیجه آن نشان می دهد که همه چیز تغییر خواهد کرد و بنابراین سئوال بزرگ کتاب جدید من این خواهد بود: "با چه انقلابی تو منتظر یک همیاری هستی؟"
نظر شما