احسان شکراللهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آغاز فعالیت آزمایشی کتابخانه دیجیتال مجلس گفت: این بانک اطلاعاتی با نام "رسان" (رهاورد ساماندهی اندیشههای نهفته) هفته گذشته فعالیت خود را در قالب یک پورتال داخلی آغاز کرد اما از 17 ربیعالاول (13 اسفند) و همزمان با میلاد حضرت محمد (ص) برای استفاده همگان روی شبکه جهانی اینترنت هم خواهد رفت.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه مجلس افزود: در حال حاضر 5000 نسخه خطی موجود در کتابخانه برای استفاده اعضاء روی سایت کتابخانه رفته که این تعداد در روز افتتاح رسمی روی اینترنت میرود. بنا داریم این تعداد را تا آغاز نمایشگاه کتاب تهران به بیش از دو برابر و تا پایان بهار 89 به 20 هزار نسخه خطی برسانیم.
وی با اشاره به تغییر قریبالوقوع واژه اختصاری مورد استفاده توسط مسئولان کتابخانه ملی برای طرح حافظه رقومی ملی (حرم) از تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از تکرار چنین اشتباهاتی خبر داد و درباره شیوه انتخاب نام "رسان" برای کتابخانه دیجیتال مجلس گفت: ما نظرات افراد متخصص را جمعآوری کردیم و آنها را به مسابقه گذاشتیم و در نهایت به این واژه که نزدیکترین کلمه به امر رساندن اطلاعات علمی از طریق رایانه است، رسیدیم.
شکراللهی ادامه داد: واژه "رسان" از بین 55 عنوان پیشنهادی برای کتابخانه دیجیتالی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و از داود نظریان (کارشناس هنری کتابخانه مجلس) به عنوان طراح این نام تقدیر شد و جایزه نفیسی به وی تعلق گرفت.
برخی از اسامی پیشنهادی برای کتابخانه دیجیتال مجلس به گفته شکراللهی از این قراراند: کاد (کتابخانه اطلاعرسانی دیجیتال)، حاکم (حافظه الکترونیکی کتابخانه مجلس)، خادم (خطی، اسکن، دیجیتال، مجلس)، مجد (مجلس دیجیتال)، ستام (سایت نسخههای خطی، اسکن، مجلس)، گام (گنجینه آثار مجلس)، حکمت (حافظه کتابخانه ملت) و کاتب (کتابخانه الکترونیک تاریخ بهارستان).
شکرالهی گفت: آقایان مهدی احمدبیگی، حیدری تفرشی، داوود نظریان، احد کلهر، محمد خانعلی، حسن خلیلی، محمد مداح، محمدعلی محمدزاده، رضا مرادی، کوروش نوروز مرادی و خانمها راضیه یوسفی نیا، آزاده حیدری، سکینه مرادی، سیمین صیدیه و فرح خسروی هم از جمله پیشنهاددهندگان این نامها بودند.
به گفته مدیر روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه مجلس در حال حاضر امکان نمایش تمام صفحه حدود 5000 نسخه خطی روی شبکه داخلی (اینترانت) این کتابخانه وجود دارد و تا 13 اسفند حدود 11 هزار نسخه خطی کتابخانه روی اینترنت میرود.
نظر شما