به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روزنامه الوطن ، منابع نزديك به مقتدي صدر تاكيد كردند: وي بر ضرورت پيوستنش به بيت شيعه متشكل از 14 حزب و جنبش سياسي شيعه و پاكسازي شبه نظاميان جيش المهدي از عناصري كه به جريان صدر خدشه وارد كرده اند، متقاعد شده است.
اين منابع به وجود تقارب و همسويي ميان ديدگاه هاي احزاب شيعه كه نمايندگاني در حكومت دارند و نماينده حزب الدعوه كه مذاكرات سابق را با صدر رهبري مي كند، اشاره كردند .
از جمله احزابي كه همبستگي خود را با جريان صدر اعلام كرده است جنبش حزب الله در عراق است كه آن را كريم ماهود عضو شوراي حكومت انتقالي سابق رهبري مي كند كه همچنان با شبه نظاميانش در استان العماره درجنوب عراق فعاليت مي كند .
يك عضو برجسته حزب الدعوه با انتقاد از نحوه تعامل دولت در حل بحران با صدر گفت: دولت اياد علاوي كه اقدامي در فراهم كردن شرايط مناسب براي انتخابات و تشكيل حكومت منتخب مردمي انجام نداده است و اقداماتي را انجام مي دهد كه پيامدهاي خطرناك براي آينده عراق دارد، موقعيت شكننده اي از نظر سياسي و نظامي دارد.
وي افزود: عراق در دو راهي خطرناك به سر مي برد كه مسئوليت كساني را كه به آينده اين كشور و حمايت از سرزمين و مردمش علاقمند هستند، بيشتر مي كند.
اين منبع به هرگونه اقدام دولت در توسل به گزينه جنگ و پيامدهاي خطرناك آن در عراق هشدار داد .
به نوشته الوطن، احزاب شيعه براي مهار بحران صدر، تاسيس جبهه معارض را هدف كار خود قرارداده اند كه با توجه به گسترش محبوبيت و حمايت شمار زيادي از مردم از جريان صدر ، اين جريان ستون فقرات اين جبهه شود تا يك شخص نزيك به اين جبهه درانتخابات به پيروزي برسد.
از سوي ديگر جنبش نوگرايي ملي در بيانيه اي با بيان وجود ضعف و بي برنامگي دولت علاوي خواستار استعفاي فوري دولت موقت و حداقل استعفاي اياد علاوي و فلاح النقيب وزير كشور و حازم شعلان وزير دفاع ، استاندار و مدير پليس نجف و موفق ربيعي مشاور امنيت ملي شد و حضور كميته بين المللي بي طرف كه آمريكا و انگليس عضو آن نباشند واينكه نماينده از اتحاديه عرب وسازمان كنفرانس اسلامي حضور داشته باشند و نيز ممنوعيت ورود نظاميان آمريكايي به قلب استان هاي عراق را خواستار شد.
نظر شما