۲ اسفند ۱۳۸۸، ۱۱:۵۱

نجفی:

نظارت بر منابع واریزی دولت به حساب هدفمند سازی یارانه ها ضروری است

نظارت بر منابع واریزی دولت به حساب هدفمند سازی یارانه ها ضروری است

تبریز - خبرگزاری مهر: نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: نظارت بر منابع واریزی دولت به حساب هدفمند سازی یارانه ها ضرورت دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، یوسف نجفی افزود: دیوان محاسبات ناظر منابع واریزی دولت به حساب هدفمند سازی یارانه ها بوده و موظف است هر شش ماه یکبار علاوه بر کمیسیون تخصصی به صحن علنی مجلس نیز گزارش مربوط را ارائه کند.

نماینده مراغه و عجب شیر در مجلس با تاکید بر اینکه منابع حاصل از هدفمند سازی یارانه ها به حساب ویژه ای که به همین منظور پیش بینی شده واریز خواهد شد، اضافه کرد: درآمد دولت از این محل شامل حقیقی سازی تدریجی قیمت حامل های انرژی و برخی اقلام اساسی است که حداقل و حداکثر آن در سال نخست اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها به ترتیب 10 و 20 هزار میلیارد ریال است.

نجفی افزود: بر اساس قانون هدفمند کردن یادشده، یارانه برخی حامل های انرژی در طول پنج سال آینده به طور کامل و تعدادی دیگر از حاملها تا میزان معینی حذف خواهد شد که به عنوان منابع حاصل از اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها به حساب مزبور واریز خواهد شد.

نجفی خاطر نشان کرد: 50 درصد از منابع مذکور به صورت نقدی و غیرنقدی در اختیار مردم، 30 درصد در اختیار دولت و 20 درصد در اختیار واحدهای تولیدی و صنعتی قرار خواهد گرفت.

قانون هدفمند کردن یارانه ها انعطاف پذیر است

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس قانون هدفمند کردن یارانه ها را دارای ویژگی انعطاف پذیری توصیف کرد و گفت: دولت می تواند در افزایش قیمت حامل های انرژی به تناسب وضعیت فعلی جامعه، تدابیر لازم را اتخاذ کرده و قانون هدفمند کردن یارانه ها را به نحو شایسته اجرا کنند.

نجفی توضیح داد: دولت ملزم نیست در قیمت تمام حامل های انرژی افزایش 20 درصدی را در سال نخست اعمال کند بلکه به تناسب شرایط حاکم بر جامعه می تواند این افزایش را در اقلامی اعمال کرده و حتی قیمت تعداد دیگری از حامل های انرژی را ثابت نگه دارد تا بر مردم فشار وارد نشود.

جهش قیمت ها طبیعی است

نماینده مراغه در مجلس با انتقاد از اظهارات بی اساس عده ای درباره تورم 50 تا 60 درصدی قیمت ها با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تصریح کرد: اگر نمایندگان در لایحه تقدیمی از سوی دولت نیز دخل و تصرفی نمی کردند مرکز پژوهش های مجلس میزان تورم 15 تا 25 درصد را پیش بینی می کرد در حالی که در این لایحه تعدیل هایی صورت گرفت که به طور حتم در کاهش تورم، موثر خواهد بود.

وی به تعدیلهای صورت گرفته در لایحه هدفمند کردن یارانه ها اشاره و خاطر نشان کرد: حذف برخی اقلام مانند دارو و نهاده های کشاورزی از فهرست تدوین شده برای اعمال قانون هدفمد کردن یارانه ها، افزایش زمان عملیاتی شدن این قانون از سه به پنج سال، پیش بینی حداقل و حداکثر درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و تعیین سهم دولت،‌مردم و واحدهای صنعتی از منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها و ارتباط دادن این منابع با بودجه های سنواتی از جمله این تعدیل هاست.

اقتصاد ایران بیمار است

رئیس کمیته پولی،‌ مالی و بیمه ای کمیسیون اقتصادی مجلس اقتصاد کنونی ایران را بیمار خواند و اجرایی شدن طرح تحول اقتصادی دولت را زمینه ساز درمان این بیماری دانست.

یوسف نجفی با بیان اینکه اقتصاد یارانه ای نمی تواند ایران را به اهداف پیش بینی شده در سند چشم انداز 20 ساله کشور رهنمون کند، افزود: اقتصاد حاکم بر ایران، اقتصاد غیررقابتی و غیرآزاد است که تجدیدنظر در این وضعیت ضرورت دارد.

وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح تحول اقتصادی برای بهبود وضعیت کنونی اقتصاد ایران مورد قبول تمام جریان ها و اقتصاددانان است، اظهار داشت: در این میان حتی عده ای معتقدند که باید به سمت حذف کامل یارانه ها رفت ولی با توجه به اینکه اقتصاد کشورمان مبتنی بر در آمد نفت است در زمان حاضر نمی توان یارانه ها را به طور کامل حذف کرد.

این نماینده مجلس عنوان کرد: نفت بیشتر از آنکه نعمتی برای کشورمان باشد اغلب باعث نگرانی و چالش بوده که البته ریشه ای تاریخی دارد.

اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها نباید به نابودی مردم بیانجامد

نماینده مراغه در مجلس با اشاره به نگرانی طبقات مختلف مردم از تبعات اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تصریح کرد: حتی بدون اجرای قانون مزبور و در وضعیت عادی تورم 15 درصدی قابل پیش بینی است ولی با همه این اوصاف نگرانی مردم قابل درک است.

نجفی با تاکید بر اینکه اجرای این قانون نباید به نابودی زندگی مردم بینجامد، افزود: مجلس هر جا احساس کند که مشکلاتی از قبل اجرای قانون یادشده ایجاد می شود به طور موثر در موضوع دخالت کرده و از مردم مستضعف و محروم جامعه حمایت خواهد کرد.

آماده سازی روانی مردم در اولویت کاری دولت باشد

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اهمیت آماده سازی روانی مردم درباره تبعات اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها، اظهار داشت: این امر باید در اولویت کاری دولت باشد.

وی با اشاره به سهم دولت از منابع حاصل از هدفمند کردن یارانه ها خاطر نشان کرد: دولت باید با استفاده از این منابع به بحث فرهنگ سازی،‌ آماده کردن روانی مردم و نیز تقویت نقاط ضعیف احتمالی قانون هدفمند کردن یارانه ها اهتمام کند.

احتکار، معضل ایجاد خواهد کرد

نماینده مراغه در مجلس همراهی مردم در اجرای شایسته قانون هدفمند کردن یارانه ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: احتکار اقلام و کالاهایی که مشمول قانون هدفمند سازی یارانه ها می شود برای دولت معضل ایجاد خواهد کرد.

نجفی نگاه مثبت مردم، نسبت به تبعات قانون هدفمند کردن یارانه ها را مورد تاکید قرار داد و افزود: در عین حال باید دولت نیز متناسب با دغدغه های مردم قانون مزبور را اجرا کند.

کد خبر 1037980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha