۳ اسفند ۱۳۸۸، ۱۰:۰۷

گزارش هفتگی ادیان جهان/

رهبران ادیان مختلف با انزجار دینی مقابله می‌کنند

رهبران ادیان مختلف با انزجار دینی مقابله می‌کنند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مبارزه رهبران ادیان مختلف با انزجار دینی، آغاز ایام روزه‌داری در کلیساهای غربی، تأکید پاپ بر حفظ کرامت انسانی و دیدار دالایی لاما و اوباما از جمله اخبار مرتبط با ادیان جهان طی یک هفته گذشته بوده است.

رهبران ادیان امریکا با انزجار دینی مبارزه می‌کنند

حمله خرابکارانه عده‌ای از افراد متعصب به مسجدی در شهر تنسی در امریکا موجب شد تا رهبران ادیان مختلف به منظور مبارزه با انزجار دینی و نژادی در این ایالت جنوب شرقی امریکا با یکدیگر متحد شوند.

رهبران ادیان مختلف اظهار داشتند که به عنوان پیروان ادیان باید علیه عدم تساهل، تعصبی که به خشونت منتهی می‌شود موضع‌گیری کنیم. رهبران مسیحی نیز همبستگی خود را با مسلمانان نشان دادند و طی اقدامی از این مسجد که مورد هدف افرادی خرابکار و متعصب قرار گرفته بود دیدار کردند.

مسجد الفاروق در نشویل، جنوب تنسی هفته گذشته مورد حمله خرابکاران قرار گرفت. این افراد با اسپری‌های رنگی شعارهای ناشی از نژادپرستی و انزجار دینی را روی دیوارهای خارجی این نیایشگاه مسلمانان نوشتند. آنها همچنین نامه‌ای در مقابل مرکز جوانان مسجد قرار داده اند و دشمنی خود را با دین اسلام و مسلمانان آن اعلام کرده‌اند.

پلیس درحال بررسی این رویداد به عنوان یک جزم ناشی از انزجار است. در سال 2008 نیز مسجدی در کلمبیا حدود 64 کیلومتری جنوب نشویل با ایجاد حریق عمدی مورد هدف خرابکاران قرار گرفت و عامل آن به 14 سال زندان محکوم شد. این رویداد موجب شد تا مسلمانان نشویل بحث و گفتگویی را درباره ضرورت تساهل دینی به منظور ارتقا آگاهی درباره اسلام ایجاد کنند.

آغاز ایام روزه و پرهیز در کلیساهای غربی

پیروان کلیساهای غربی که از روز چهارشنبه 28 بهمن ماه (17 فوریه) چهل روز به توبه، تعمق و روزه‌داری می‌پردازند، بر اساس آموزه‌ها و سنتهای دینی باید از مسائل مادی دنیا دور شده و بر امور معنوی چون نیایش، تعمق، صدقه و پرهیز تمرکز کنند.

کاتولیکها در این دوره چهل روزه از طریق اهدای اشیاء و یا مبالغی به سازمانهای خیریه اصل صدقه دادن را تحقق می بخشند. امری که تمام پیروان ادیان در سنتهای دینی خود با آن آشنا شده و تنها به یک دین اختصاص ندارد، اما همواره زمانهایی در تقویم های دینی وجود دارد که به خوبی می تواند تداعی کننده این مطلب باشد.

آنها اعتقاد دارند در طول سال چندان به مراقبت از خود توجه نمی کنیم و برای این کار به زمان ویژه ای نیازمندیم، به همین دلیل این چهل روز فرصت مناسبی برای توجه به نیازهای معنوی در کنار حفظ سلامتی و روزه داری است.

این در حالی است که پیروان کلیسای کاتولیک روم تنها مسیحیانی نیستند که این ایام چهل روزه توبه و پرهیز را مد نظر دارند در میان سایر مسیحیانی که در این ایام روزه دار خواهند بود می توان به انگلیکنها، متودیستها و اپیسکوپالها هم اشاره کرد، به طور کلی بسیاری از کلیساهای غربی از اصول این چهل روز پیروی می کنند.

هشدار متأله کاتولیک در مورد تکریم آثار مقدس باستانی

مشاور کالج کاردینالهای واتیکان در مراسم نمایش بقایای جسد سنت آنتونی پادوا در ایتالیا گفت: تکریم آثار مقدس باستانی خطر ایجاد خرافه گرایی غیرمنطقی به جای اعتقادات دینی را درپی دارد.

هشدار این متأله از واتیکان در مراسم نمایش بقایای جسد سنت آنتونی پادوا، یکی از مهمترین قدیسان کاتولیکها عنوان شد، این مراسم به مناسبت سالگرد انتقال پیکر وی در فوریه سال 1350 برگزار شد. بقایای جسد سنت آنتونی آخرین بار در سال 1981 به نمایش گذاشته شد و نمایش کنونی تا شنبه اول اسفند ماه ادامه خواهد داشت که انتظار می رود طی این مدت 200 هزار زائر از سراسر اروپا از آن دیدن کنند.

پیرتو پرینسیپ از متألهایی که تفاسیر وی از انجیل از سوی واتیکان منتشر شده است گفت که نمایش بقایای فانی قدیسان و آثار مقدس و باستانی بخشی از سنت ما است اگرچه این روزها خطر عبور از مرز محبوبیت و ورود به حوزه خرافه آنها را تهدید می کند.

پیرتو پرینسیپ مشاور رئیس کالج کاردینالها و وزیر امورخارجه سابق واتیکان اضافه کرد: تکریم آثار مقدس و باستانی در سالهای نخستین مسیحیت نیز مشاهده شده است اما همواره وسوسه ای برای انجام این گونه اقدامات به جهت پر کردن کلیساهای خالی با رویدادهای دینی وجود داشته است.

این شخصیت دینی کاتولیک یادآور شد: دعا کردن در مقابل این نوع آثار مقدس به معنای تشکر از خداوند برای حمایت از راه آنها در راه قداست است، هدف پرستش خداوند است و خداوند همواره باید به عنوان محور باقی بماند و نباید جای آن را با قدیس اشتباه گرفت.

حفظ کرامت انسانی مورد تأکید پاپ قرار گرفت

پاپ در دیدار با رؤسای خطوط هوایی ایتالیا اولویت کرامت انسان را حتی در یک تهدید تروریستی مورد تأکید قرار داد.

پاپ در این دیدار که با حضور رئیس خطوط هوایی ایتالیا و کارکنان در بخشهای تجاری و مسافربری صورت گرفته بود گفت: در هر بخشی حمایت از انسان و کرامت وی ضروری است.

وی یادآور شد: بحران اقتصادی مشکلاتی برای بخش نیروی هوایی غیرنظامی و همچنین تهدیدات تروریستی بین المللی به ایجاد کرد، حتی در این وضعیت نیز نباید فراموش کرد که احترام گذاشتن به تقدم انسانی و توجه به نیازهای وی  بسیار حائز اهمیت است.

رهبرکاتولیکهای جهان مسئله کرامت انسانی را به‌کرات در مورد موضوعات مختلفی چون تحقیقات سلولهای بنیادین، مسئله اتانازی و گفتگوهای بین مذهبی مورد تأکید قرار داده است. مسئله کرامت انسانی و اهمیت آن بخشی از اصول تعالیم اجتماعی کاتولیک است که در کنار موضوعاتی چون انسجام و خیریه قرار می‌گیرد.

رهبران کلیسا بی‌عدالتی اقتصادی در بریتانیا را به چالش کشیدند

رهبران مسیحی در وست یورکشایر روز 17 فوریه ( 28 بهمن ماه) گردهم جمع شدند تا با منتشر کردن بیانیه‌ای مشترک خواستار اقدام جدی‌تر برای مقابله با شکاف درحال افزایش فقیر و غنی در بریتانیا شوند.

رهبران مسیحی بریتانیا قرار است در این بیانیه ارتباط این شکاف درحال افزایش را را با بیماری، جرم، دستاوردهای کمرنگ اجتماعی را تبیین کرده و خواستار جدی گرفته شدن بی عدالتی اقتصادی به عنوان یک الویت سیاسی شدند.

این فراخوان رهبران دینی به عنوان چهارشنبه خاکستر، آغاز ایام روزه و توبه از سوی رهبران مسیحی صورت گرفته است.

این بیانیه یک روز پس از اعلام بانک بارکلیز مبنی بر افزایش سود خود صورت می گیرد که موجب شده بحث و گفتگو درباره بخشهای اقتصادی در جامعه افزایش یابد.

رهبران کلیسا همچنین کار کلیساهای سراسر منطقه را که داوطلبی، سخاوت و کارهای جمعی را ترویج کرده مورد تأیید قرار دادند. این بیانیه عمومی از سوی شورای بین کلیسایی وست یورکشایر به عنوان هیئتی متشکل از سنتهای بزرگ مسیحیت  صادر شده و 12 نفر از رهبران مذاهب مسیحی آن را امضا کردند.

دالایی لاما و اوباما دیدار کردند

رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت روز پنجشنبه 29 بهمن ماه در کاخ سفید دیدار کردند، دیداری که تهدیدهای چین را برای خدشه دار کردن روابط آمریکا و چین نادیده گرفت.

اوباما و دالایی لاما در اتاق نقشه کاخ سفید دیدار کردند اما برخلاف رئیس جمهور سابق آمریکا که در مقابل دوربینها با رهبر بودائیان تبت دیدار می کرد، آنها در کنار یکدیگر مقابل دوربینها ظاهر نشدند و کاخ سفید تنها یک عکس رسمی از این دیدار منتشر کرده است.

رهبر معزول شده تبت همچنین با هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز دیدار کرد و پس از این دیدار در پاسخ به این که آیا اوباما و آمریکا برای مداخله در آرمان تبت آماده می شود یا خیر گفت: فکر می کنم که زمان نشان می دهد.

رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید خواستار حفظ حقوق مردم تبت در چین و گفتگوهای درجریان دالایی لاما با مقامات چینی شد. وی هر دو طرف را به حفظ گفتگو برای حل نقاط افتراق خود دعوت کرده است.

چین دالایی لاما را جدایی طلب می داند، این درحالی است که دالایی لاما گفته است وی تنها به دنبال خودمختاری تبت در داخل چین است. تا کنون چندین دور از گفتگوها میان نمایندگان دالایی لاما و مقامات چینی برگزار شده است و نتایج آن بسیار اندک بوده است. دالایی لاما در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق و 9 سال پس از اشغال نظامی تبت توسط نیروهای کمونیست از تبت متواری شد و در حال حاضر در دارمسالا هندوستان اقامت دارد. به دنبال دیدار میان دالای لاما و اوباما، چین سفیر خود در آمریکا را به کشور فراخواند.

رهبر کاتولیکهای جهان در کلیسای لوتری موعظه می‌کند

پاپ بندیکت شانزدهم در راستای تقویت روابط بین مذهبی کلیسای کاتولیک قرار است روز 14 مارس ( 23 اسفند ماه) از یک کلیسای لوتری در رم، ایتالیا دین کرده و موعظه کند.

شورای پاپی ترویج وحدت مسیحی و دفتر مطبوعاتی واتیکان این دیدار را اعلام کرده و یادآور شدند کاردینال التر کاسپر رئیس شورای وحدت مسیحی نیز در این دیدار شرکت می کند.

براساس اعلام جامعه لوتری رم موعظه بندیکت شنانزدهم بخشی از انجیل یوحنا خواهد بود که می گوید: یک دانه گندم وقتی در دل زمین قرار می گیرد ابتدا می میرد، آنگاه از دل او نهالی زده می شود، این نهال رشد کرده سر از خاک بیرون می آورد. بزرگ شده، تبدیل به یک ساقه می شود و سپس چندین برابر خود ثمر می دهد.

اوایل ماه گذشته رهبر کاتولیکها با هیئتی از لوتریهای آمریکا در واتیکان دیدار کرد و به این مناسبت رشد روابط کاتولیکها و لوتری ها را به ویژه در سطح همکاریهای عملی در رابطه با انجیل مورد تأکید قرار داد. همچنین سال گذشته دهمین سالگرد بیانیه مشترک کاتولیک- لوتری درباره تصدیق جشن گرفته شد.

آموزش کشیشها از بروز بحرانهای اخلاقی جلوگیری می‌کند

درپی رسوایی های اخلاقی مقامات کاتولیک ایرلند، وزیر امور خارجه واتیکان از اسقفهای ایرلندی خواست اطمینان حاصل کنند که آموزش کشیشهای کلیسای کاتولیک براساس عالی‌ترین استانداردها صورت می‌گیرد تا از ایجاد این بحرانها و رسوایی‌های اخلاقی جلوگیری شود.

کاردینال تارچیزیو برتنونه وزیر امور خارجه واتیکان این اظهارات را در مراسم دهمین سالگرد تقدیس پاپ پیوس نهم ایراد کرد. این نخستین اظهار نظر یکی از مقامات پاپی پس از دیداری بود که چندی پیش میان پاپ و اسقفهای ایرلندی در رابطه با بحران اخلاقی کلیسا انجام شد.

پاپ طی روزهای 15 و 16 فوریه ( 26 و 27 بهمن ماه) با اسقفهای ایرلندی درباره گزارش یون مورفی از سراسقفی دوبلین در رابطه با رسوایی های به وجود آمده و پنهان کردن این موارد طی سه دهه از سوی سران کلیسا پشت درهای بسته دیدار و گفتگو کرد.

مسئله سوء استفاده از کودکان توسط کشیشان با منتقل کردن آنها به بخشهای کلیساهای مختلف طی سه دهه پنهان شده است و این امر باعث شد آنها به سوء استفاده های خود با قربانیان جدید ادامه دهند. این کاردینال کاتولیک با نقل قول از یکی از بخشنامه های پاپی که در سال 1852 از سوی پاپ پیوس برای اسقفهای ایرلندی ارسال شده بود پرداخت و گفت: این بخشنامه هنوز هم مصداق دارد.

در این بخشنامه آمده است: هرکدام از شما (اسقفها) به خوبی می داند که کلیسا به ویژه در این دوران چقدر مشتاق است بتواند خادمان مناسبی از میان کشیشهایی که به خوبی تحصیل کرده بیابد. بنابراین توجه ، تفکر و مطالعه دقیق خود را به این مطلب اختصاص دهید تا کشیشان جوانی که حتی در سالهای اولیه تحصیلات خود هستند را انتخاب کنید که به خوبی و با فضیلت و تقوای لازم و روحیه مدنظر کلیسا آموزش ببینند.

گفته شده است که کاردینال برتونه در اجلاس پاپ با اسقفهای ایرلندی در رابطه با سوء استفاده های جنسی کشیشان از کودکان نقش مهمی برعهده داشت.

کد خبر 1038718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha