به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، علی نجفی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه استانی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان افزود: معدوم سازی ابتدا از طریق دو اکیپ 24 ساعته انجام می شد، ولی به دلیل افزایش جمعیت سگ ها و عدم پاسخگویی به نیاز شهر، تعداد آنها به 12 اکیپ چهار ساعته، از ساعت چهار تا هشت صبح تغییر یافت.
مدیرعامل سازمان بازیافت شهرداری مشهد، ضمن اشاره به اینکه بیش از شش ماه از ابلاغ آیین نامه وزارت کشور مبنی بر معدوم سازی سگها به روش زنده گیری و مرگ با ترحم گذشته است، افزود: این طرح در شهرداری مشهد با موفقیت انجام شده و شهر مشهد در زمینه معدوم سازی سگها به روش جدید در سطح کشور پیشتاز است.
نجفی همچنین پیشنهاد کرد: برای عملیاتی شدن و کاهش هزینه طرح در سایر شهرهای استان، برای شهرهای نزدیک، یک مرکز امحا، سوله و محل دفن در نظر بگیرند.
نجفی افزود: در دی ماه سال جاری با وجود سردی هوا و پیش بینی نارضایتی مردم از وضعیت سگهای ولگرد به دلیل موفق بودن طرح، بیشترین رضایت مندی را شاهد بودیم.
همچنین در ادامه جلسه جواد رجب زاده شهردار شاندیز که به نمایندگی شهرداریهای استان در جلسه حضور داشت با بیان اینکه کاهش آمار سگهای ولگرد، ارتباط مستقیم با میزان رضایت مندی مردم دارد، افزود: غیر از شهر مشهد، در هیچ شهری در استان، تجهیزات و اعتباراتی که طبق این دستورالعمل ایجاد شده، وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در شهر شاندیز هنوز از روش های قبلی مانند استفاده از سلاح استفاده می شود، تصریح کرد: با توجه به آمارهای ارائه شده، هزینه معدوم سازی هر قلاده سگ در شهر مشهد به روش زنده گیری 50 هزار تومان است که این هزینه در دیگر شهرها تامین نشده و این روش کار سختی است و تجهیزاتی می خواهد که شهرستان ها از ان برخوردار نیستند، ضمن اینکه ما نیاز به تجهیز فضا و تجهیز اکیپ ها داریم.
وی همچنین از وزارت کشور و استانداری درخواست کرد برای معدوم سازی به شهرداریها اعتبار اختصاص دهند.
همچنین در ادامه محسن عابدزاده، نماینده اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، ضمن موفق دانستن طرح جدید افزود: روش بکارگیری سلاح و روش زنده گیری، مکمل هم هستند و این گونه نیست که دو روش جدا از هم باشند.
در ادامه مهدی سید هاشمی، نماینده جمعیت حمایت از حیوانات گفت: در روش جدید فقط بحث معدوم سازی مطرح شده نه کنترل جمعیت، به گونه ای که میزان معدوم سازی بیش از چهار هزار قلاده در سال گذشته، به بیش از هشت هزار قلاده افزایش یافته است، در حالی که اگر بحث کنترل جمعیت این گونه سگ ها مطرح بود، باید آمار معدوم سازی کاهش می یافت.
نظر شما