۵ اسفند ۱۳۸۸، ۹:۴۵

آغاز امامت حضرت ولی‌عصر مبارک/

امام زمان(عج)؛ منجی عدالت‌گستر و پیام‌آور حقیقت

امام زمان(عج)؛ منجی عدالت‌گستر و پیام‌آور حقیقت

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: امامت حضرت مهدی (عج) پس از شهادت امام حسن عسکری(ع) آغاز شد و اکنون در مرحله غیبت کبری است، در این دوران می‌بایست برای آشنایی با دستورات قرآن و اهل بیت به عالمان و فقیهان ربانی مراجعه کرد.

حضرت مهدی (عج) دوازدهمین و آخرین امام از سلاله پاک امامت و ولایت الهی است . ولادت با سعادت آن حضرت مقارن با طلوع فجر جمعه نیمه شعبان سال 255 هجری در شهر سامرا به وقوع پیوست . لقبهای آن حضرت، مهدی ، حجت ، قائم ، منتظر،  صاحب الزمان و خلف صالح است .

از آنجا که حاکمان ستمکار عباسی بر پایه نویدها و بشارتهای رسیده از رسول الله می دانستند که فرزندی به نام مهدی از امام حسن عسکری (ع) زاده خواهد شد ، خروج خواهد کرد و بساط ظلم و جور را از صحن گیتی بر خواهد چید، تولد و مراحل رشد و نمو ظاهری آن حضرت در پنهان صورت گرفت و جز خاندان و شیعیان خاص از وجود آن حضرت آگاهی نداشتند .

سالهای اول زندگی حضرت مهدی (عج) به همین منوال گذشت تا اینکه به سال 260 هجری در سن پنج سالگی پدر را از دست داد . 

حضرت مهدی به دور از دیده مردم می زیست و با افراد اندکی معاشرت داشت . جعفر، عموی آن حضرت با استفاده از این مسئله به دروغ خود را جانشین و وارث حضرت عسکری (ع) معرفی کرد و به همین علت است که او را کذاب لقب داده اند .

ابوالادیان ، از خادمان امام حسن عسکری در این مورد می گوید: صدای شیون از منزل امام بلند بود  و جعفر بن علی برادر آن حضرت را نیز دیدم که بر در خانه نشسته بود و شیعیان نیز او را تسلیت و تبریک می گفتند ( تسلیت برای رحلت برادر و تبریک برای جانشینی ) . با خود گفتم که اگر این شخص امام باشد امامت از بین می رود ! زیرا من پیشتر او را می شناختم، شراب می خورد و قمار می باخت و تنبور می نواخت .

زمانی که جعفر با نیت جانشینی قصد داشت بر پیکر برادر نماز بگزارد، حضرت مهدی وارد شد و او نماز را اقامه کرد.

وقتی خبر وجود حضرت مهدی منتشر شد مأموران حکومتی در پی یافتن آن حضرت و برآمدند که نتیجه ای نگرفتند.

غیبت امام دوازدهم دو مرحله دارد. یکی غیبت صغری ( کوتاه مدت ) و دیگری غیبت کبری ( دراز مدت ) . حضرت مهدی در دوره غیبت صغری چهار تن از شیعیان صالح خود را به عنوان سفیر معرفی کردند که هر یک پس از وفات دیگری به انجام این وظیفه بزرگ می پرداختند . این چهار تن سؤالات و مشکلات مردم را به آن حضرت عرضه می کردند و پاسخهای ایشان را به مردم می رساندند.

مزار این چهار بزرگوار که به " نواب اربعه"  مشهورند در شهر بغداد واقع است .

حساسترین فراز دوران غیبت صغری مرگ علی بن محمد سمری آخرین سفیر و رابط مردم و امام بود . زیرا همزمان با مرگ او دوران ارتباط مستقیم با امام زمان به انجام رسید و عصر غیبت کبری آغاز شد .

روشن است که دانش و آداب امام عصر همان قرآن و سنت او و نیاکان پاک اوست و اهل ایمان تکلیف دارند تا روز قیامت به قرآن و سنت عمل کنند و لحظه ای از این کار باز نمانند. پیامبر اسلام (ص)  فرمود : من دوچیز گران در میان شما به یادگار می نهم : کتاب خدای و عترتم که اهل بیت من هستند . اگر به این دو تمسک جویید به گمراهی و ضلالت نیفتید. و بدانید که آن دو از یکدیگر جدا نشوند تا آنکه روز قیامت بر من وارد آیند .

در دوران غیبت کبری به حکم اینکه ارتباط مستقیم با امام زمان (عج) مقدور نیست وظیفه مردم آن است که برای آشنایی با  دستورات قرآن و اهل بیت به عالمان ربانی و فقیهان وارسته و عادل مراجعه کنند و با راهنمایی آنان تکالیف دینی خود را به کار بندند.

کد خبر 1039159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha