به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید شهاب الدین صدر با اشاره به لایحه ارتقای بهره وری بالینی کارکنان نظام سلامت که با هدف افزایش کیفیت خدمات بخش سلامت به مجلس ارایه شد گفت: این لایحه در دو بند به مجلس ارایه شد که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با کمک کارشناسان آن را به پنج بند ارتقاء داد تا کیفیت خدمات و وضعیت پرسنل بخش سلامت بهبود یابد.
وی افزود: ارتقای بهره وری در سیستمهای بهداشتی، درمانی از طریق فرهنگ سازی، آموزش، تحقیق و پژوهش قابل نهادینه شدن است.
وی افزود: تعیین و اندازه گیری شاخصها و ارزیابی نهایی روشهای اصلاح بهره وری از چالشهای مهم بهره وری در حوزه سلامت در کشور به شمار می رود.
صدر یادآور شد: در حالی که بهره وری در حوزه های نیروی کار، سرمایه و بهره وری کلی عوامل تولید مورد توجه قرار می گیرد در کشور ما بهره وری کل عوامل تولید تنها در 23 درصد از رشد اقتصادی نقش داشته است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نتایج ارایه شده بزرگترین مانع ارایه بهره وری در ایران، اقتصاد بزرگ دولتی و استفاده نکردن از پتانسیل بخش خصوصی و وجود موانع اساسی خصوصی سازی است تصریح کرد : این نقصان در حوزه سلامت بسیار مشهود است.
صدر ادامه داد: پرداختن به سلامت فیزیکی و روانی کارکنان در سازمانها و سازگار ساختن محیط کار با شرایط بهداشتی موجب افزایش بهره وری می شود.
به گفته وی بررسیهای آماری نشان داده است که در سیستمهای مربوط به بخش سلامت نیز توجه به ویژه ارگونومی پرسنل بهداشتی و درمانی می تواند میزان عفونتهای بیمارستانی به حوادث کار، بروز عوارض ناخواسته و قصور پزشکی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: در این راستا لایحه ارتقای بهره وری بالینی کارکنان نظام سلامت در دو بند به مجلس ارایه شده که کمیسیون بهداشت و درمان با کمک کارشناسان آن را به پنج بند ارتقاء داد تا کیفیت خدمات و وضعیت پرسنل بخش سلامت بهبود یابد.
وی ادامه داد: دریافت این مفهوم که مواد اولیه، منابع انسانی، روشهای مدیریتی، روشهای تشخیصی و درمانی بیماریها، فناوری مورد استفاده به طور روز افزون دچار تغییر می شوند مدیریت این سیستمها را ملزم می سازد که از طریق آموزش مبانی این تغییرها آشنا شده، همزمان در پی بهینه سازی الگوهای به کار رفته باشند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: از آنجا که گیرندگان خدمت در سیستمهای سلامت مردم و بیماران هستند مشتری مداری می تواند به عنوان محور بهبود بهره وری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: اطمینان نسبت به خدمات ارایه شده، ارتباط اخلاقی مناسب بین دهندگان و گیرندگان خدمت، هزینه معقولانه و قابل پذیرش خدمات ارایه شده و در دسترس بودن به موقع خدمات در و نهایت امکان پیگیری وضعیت بیماران و مردم از جمله مواردی است که در دیدگاه مشتری مداری می تواند مورد لحاظ قرار گیرد.
نظر شما