به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد پورسخا با اشاره به اینکه از سال 87 عملیات اجرای مدیریت پسماندها را در آرادکوه انجام دادهایم، اظهار داشت : 50 سال است در اینجا زبالهها به صورت تپهای جمع شده و دریاچهای از شیرابه در این محل ایجاد شده بود و باید این مشکل را برطرف میکردیم.
وی با بیان اینکه در برنامه جدید باید زباله وارد شده به مرکز را مدیریت می کردیم، بیان داشت: از مجموع زباله های جمع آوری شده ، 70 درصد آنها تر بود و ما نیز به تولید کمپوست از این زباله ها پرداختیم.
پورسخا وجود فلزات سنگین در پسماندها را یکی از مشکلات موجود در زمینه تولید کمپوست خواند و افزود: خوشبختانه وجود فلزات سنگین که ورود به عرصه کمپوست را زیر سوال می برد ، حل کردیم و اکنون یکی از بهترین انواع کمپوست را تولید می کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بزرگترین سایت تخمیر کمپوست دنیا را در اختیار داریم، افزود: بازدیدهای بین المللی که از این سایت انجام می شود نشان دهنده تاثیر منطقه ای فعالیت های شهرداری و سازمان بازیافت در این زمینه در میان دیگر کشورهاست.
مدیرعامل سازمان بازیافت ادامه داد: متاسفانه به دلیل استفاده از کود شیمیایی، خاک کشور مواد ارگانیک خود را از دست داده و تنها جایگزینی که می توانست این معضل را برطرف کند ، استفاده از کمپوست بود.
پورسخا همچنین از آماده شدن نخستین سلول دفن بهداشتی خبر داد و گفت: این کار در زمینی به مساحت 350هزار مترمربع و 600 هزار تن با استانداردهای روز آماده و شنبه آینده بهرهبرداری میشوند.
وی به تولید پسماندهای ساختمانی نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش رکورددار هستیم و 5 تا 7 برابر زبالههای معمولی پسماند ساختمانی تولید میکنیم که این نشان دهنده مصرف کردن مصالح سنتی و وجود اشکال در دانش تولید ساختمان است که با برنامه ریزی های انجام شده این مساله نیز کاهش خواهد یافت.
پورسخا در بخش دیگری از این گفتگو از ادغام سازمان بازیافت و خدمات موتوری تحت عنوان سازمان مدیریت پسماند خبر داد.
وی گفت: برای سال آتی دو ایستگاه فاینال ایجاد کرده که زبالهها از صفر تا 100 در آنجا مدیریت شوند و یک ایستگاه نیز به صورت استاندارد ، روبسته خواهد شد.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تفکیک مواد شهرداری تهران به بحث زبالههای بیمارستانی اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات ما زبالههای بیمارستانی هستند که دستگاههای مرتبط در این بخش موفق عمل نکرده اند اما خوشبختانه با حضور آقای محمدی زاده رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ، جلسات متعددی و امیدوار کننده ای در این خصوص برگزار شده است.
پورسخا ادامه داد: هنوز درگیر هستیم که زباله سوز خریداری کنیم یا اتوکلاو؛ ابتدا باید استانداردها را تعریف کنیم.
وی گفت: شورای شهر و شهرداری تهران تهیه یک دستگاه زباله سوز 20 تنی را پیش بینی کرده اند که در صورت تامین اعتبارات در سال آینده ، از آن برای زبالههای صنعتی و بیمارستانی تهران استفاده میکنیم.
نظر شما