۲۶ مرداد ۱۳۸۳، ۱۳:۲۸

دانشگاه وارويك انگلستان برگزار مي كند :

همايش فلسفه: مشكلات، اهداف و مسئوليت ها

دانشگاه وارويك انگلستان به مناسبت بزرگداشت دهمين سالگرد درگذشت " كارل پوپر"( 1994-1902) فيلسوف اتريشي ، همايش فلسفه: مشكلات، اهداف، مسئوليت ها را 26 تا 28 شهريور برگزار مي كند .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبر گزاري " مهر" ، در سال هاي اخير بسياري از فلاسفه با عقايد مختلف، تمام تلاش خود را بر اين امر مبذول داشته اند كه اهميت مشكلات فلسفي را ناچيز جلوه دهند و حتي در برخي موارد وجود آنها را انكار نمايند. برخي ها اصرار داشتند كه مشكلات فلسفي را جايگزين سوالات تاريخي و ديگر حقايق كنند. اين در شرايطي است كه ديگران آغاز به آشكار كردن آنها به مثابه معما كرده اند كه موجب استفاده نادرست از زبان يا حتي افراط هاي بي محتوا شده است. عقل گرايي انتقادي "كارل پوپر" در تغارض با تمام اين ديدگاه هاي ضد فلسفي قرار دارد. عقل گرايي منطقي از اثر منطق اكتشاف علمي( 1934) تا تمام زندگي حل مسئله است (1999) بر مركز مشكلات از جمله مشكلات فلسفي در رشد دانش تاكيد داشته است.

او هفتاد سال پيش انتخابي بحث انگيز و عملي را درباره تجربه گرايي در سنن  متداول در نظريه معرفت مطرح كرد و در طي دو قرن بعد پيشرفت هاي بنيادي در در فلسفه اجتماعي و سياسي( به ويژه در اثر خود تحت عنوان جامعه باز و دشمنان آن، 1945) و در بسيار از ديگر زمينه ها به وجود آورد. كتاب هاي او به زبان انگليسي از زمان چاپ اول، به طور پيوسته تجديد چاپ مي شوند. اما او هيچگاه  شاهد شكوفا شدن انديشه هاي خود به نحو شايسته نبود. بايد از عقل گرايي انتقادي  به مثابه يكي از بزرگترين فرصت هاي فكري از دست رفته نيمه قرن بيستم ياد كرد.

اين همايش، از طريق بررسي برخي از مشكلاتي كه راه حل يا توضيح آن را "پوپر" ارائه داد( به ويژه مشكلاتي استنتاج و مشكلات حفظ يك جامعه آزاد)، ارزش فلسفه را به عنوان رشته اي  مشخص كرده كه با تمام تلاش هاي فكر و بشري ارتباطي پايا دارد.

سخنرانان و موضوع سخنراني آنها بدين قرارند: علم وخلاقيت در فلسفه كارل پوپر/ ماريانو آرتيگاس؛ آموزش و ذهن بسط داده شده : پوپر، دنياي سوم و تحول شناختي انسان/ ريچارد بيلي؛ آيا جامعه باز صرفاً يك جامعه است؟ پوپر و لاوز/ آلين بوير؛ واقع گرايي و حقيقت در منطق اكتشاف علمي/ اوتيو برنو؛ دنياي سوم، حقيقت و منطق/ ادگار موچر؛ و  تساهل به مثابه منبع زبان در هند: چگونه پساتجدد به سنن رايج در آيين هندو كمك مي كند.

کد خبر 104043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha