۸ اسفند ۱۳۸۸، ۱۱:۲۸

ایازی در هلند مطرح کرد:

پوشش ناکافی و ناکارآمدی در اجرا موانع تحقق عدالت اجتماعی است

پوشش ناکافی و ناکارآمدی در اجرا موانع تحقق عدالت اجتماعی است

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: پوشش ناکافی و ناکارآمدی برنامه های اجرایی در تحقق عدالت اجتماعی، یکی از مهمترین چالش های فراروی سیاستگذاران و متولیان نظام های سلامتی، رفاه اجتماعی و توسعه شهری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد هادی ایازی که در پنل تخصصی دسترسی به خدمات پایه، آموزش و مراقبت بهداشتی هفتمین اجلاس اتحاد شهرها برای مبارزه با فقر در هلند سخنرانی می کرد با بیان این مطلب افزود: بسیاری از کشورها خدمات پایه سلامت را در زمره "رفاه عمومی" دانسته و برخورداری از آن را حقی همگانی و فراهم نمودن آنرا تکلیفی حاکمیتی قلمداد می کنند.

وی ادامه داد: با این حال، پیچیدگی و چند بعدی بودن مقوله سلامت و نقصان مبانی نظری در تبیین حدود و صغور مفاهیمی همچون: "عدالت"،"جیره بندی" و "اولویت بخشی به خدمات"، همواره نظام های سلامت را با مشکلاتی منحصر به این بخش مواجه ساخته است.

ایازی در این سخنرانی با تاکید بر اینکه در کلان شهرهایی همچون تهران عدالت برای برخورداری از رفاه عمومی از جمله سلامت، اهمیت ویژه ای دارد اظهار داشت : اینکه میزان عدالت مداری سیاست های اجرایی با چه سنجه و ابزاری مورد ارزیابی قرار می گیرد، سرنوشت انتخاب های راهبردی مدیران اجرایی را رقم می زند.

وی افزود: شناخت و بکارگیری الگوهای موثر در توسعه کشور بر مبنای عدالت، همواره مورد نیاز و دغدغه مسئولان متعهد کشور بوده و هست و بر همین اساس شهرداری تهران در کنار وزارت بهداشت که متولی اصلی سلامت شهروندان است با تأکید بر عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، ضمن اجرای برنامه های مبتنی بر مشارکت و توانمندسازی مردم، ابزار سنجش عدالت و پاسخگویی در سلامت و توسعه شهری، را بعنوان معیاری برای تعیین میزان عدالت مداری برنامه های توسعه شهر و مدیریت شهری بکار گرفته است  تا با تأکید بر سیاست اصولی کاهش فقر و پایش مناسب و مستمر شاخص های سلامت تصمیمات خود را برای کاهش نابرابری ها به گونه ای روشمند در سطح منطقه مورد ارزیابی قرار دهند.

به گفته ایازی این ابزار با حمایت انستیتو کوبه ژاپن وابسته به سازمان بهداشت جهانی طراحی شده و کلانشهر تهران بعنوان یکی از پنج نقطه پایلوت به همراه چهار شهر از چهار قاره دیگر برای اجرای طرح انتخاب شده است.

معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد : این مدل وضعیت عدالت و توسعه پایدار شهر را در قالب ماتریسی مرکب از شش حیطه و 65 شاخص ارزیابی می کند و مناطق شهری را در سه وضعیت مطلوب، متوسط و بد مقایسه کرده و نابرابری ها را در قالب شاخص های تعریف شده تبیین می نماید و به این ترتیب مقام سیاستگذار می تواند در کوتاهترین زمان، وضعیت مناطق را در مقایسه با یکدیگر و در زمینه های مختلف امنیت اجتماعی، محیط زیست، بهداشت، ترافیک، فقر و تغذیه بررسی نموده و بر اساس آن برنامه ریزی و بودجه بندی نماید.

وی افزود : با توجه به تجربه موفق سنجش عدالت در سلامت شهر تهران (Urban HEART) - که در اجلاس معرفی خواهد شد- شهرداری تهران آمادگی خود را برای آموزش و انتقال این تجربه موفق به سایر کلانشهرهای دنیا اعلام می دارد.

کد خبر 1041836

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha