۱۱ اسفند ۱۳۸۸، ۱۴:۰۶

گفتگوی مهر با محامدپور /

فناوری نسل سوم موبایل به کما رفت/ ترمز توسعه فله‌ای موبایل کشیده شود

فناوری نسل سوم موبایل به کما رفت/ ترمز توسعه فله‌ای موبایل کشیده شود

معاون سابق وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای بهره گیری از نسل سوم تلفن همراه زیرساختها باید توسعه یابند گفت: اکثر کشورها برای نسل سوم سرویسهای جدید موبایل برنامه ریزی کرده اند ولی در ایران اپراتور سوم که قرار است فناوری نسل سوم موبایل را عرضه کند در بلاتکلیفی است.

کمال محامدپور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه  فناوری نسل سوم تلفن همراه برای ارتباطات باند نسبتا پهن و ارسال بیسیم چند رسانه ای برنامه ریزی شده است گفت: تجهیزات 3G از حدود سالهای 2001 تا 2003 توسط برندهای مختلف جهان ساخته شد و اپراتورهای بسیاری آن را به کار گرفته اند به نحوی که هم اکنون شبکه تلفن همراه بسیاری از کشورهای توسعه یافته، نسل سوم است و کشورهای در حال توسعه نیز کم و بیش این فناوری را به کار گرفته اند.

وی با اشاره به میزان قابل توجه ارزش افزوده سرویسهای نسل سوم تلفن همراه افزود: نه تنها در سرویسهای شخصی صوتی و تصویری بلکه در ارائه خدمات الکترونیکی عمومی به صورت سیار نیز برنامه ریزیها و سرمایه گذاریهای زیادی در اکثر کشورها برای این مهم در حال انجام است اما متاسفانه در کشور ما وضعیت پروژه اپراتور سوم که قرار است فناوری نسل سوم تلفن همراه را عرضه کند همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد.

محامدپور مهمترین اقدام در این زمینه در کشور را مربوط به تهیه اسناد مزایده اپراتور سوم توسط مرکز تحقیقات مخابرات در سال 86 و انجام مزایده آن اعلام کرد و گفت: تاخیر در اجرای پروژه اپراتور سوم زیانهای زیادی همچون عدم برخورداری مردم از سرویسهای جدید، عدم استفاده از توان فنی و تکنولوژیکی دنیا و افزایش فاصله تکنولوژیکی با دیگر کشورها را در بردارد.

به گفته وی زیرساختهای حقوقی، فرهنگی و مقرراتی لازم برای بهره برداری از نسل سوم تلفن همراه در کشور وجود ندارد و مسئولان وزارت ارتباطات باید به این مهم توجه داشته باشند که فقط به توسعه فله ای موبایل بدون کیفیت مناسب مانند دوره های قبل پرداخته نشود.

مزایای اجرای پروژه اپراتور سوم تلفن همراه

اپراتور سوم تلفن همراه در صورت آغاز به کار، قرارداد 15 ساله دارد و پیش بینی شده که 17 میلیون مشترک تلفن همراه را جذب کند که از این تعداد 6 میلیون در حوزه تلفن همراه و 11 میلیون در حوزه دیتا خواهد بود.

برابر آخرین مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات از زمان فعال شدن اپراتور سوم به ‌مدت دو سال ارائه امکانات نسل سوم در انحصار این اپراتور خواهد بود و این اپراتور 17 تا 18 درصد از سهم بازار را خواهد گرفت.

اپراتور سوم تلفن همراه طبق پروانه تدوین شده باید در چهار سال اول فعالیت خود پوشش شهری و جمعیتی کشور را تکمیل کند. همچنین باید پوشش جاده‌ای نیز ظرف هشت سال به سرانجام برسد. برای اپراتور سوم در سال اول تا چهارم و سال‌های پس از آن تعهدات کیفیتی حداقلی هم دیده شده که این اپراتور ملزم به رعایت آن است.

اپراتور سوم تلفن همراه مجاز به فعالیت در شبکه های نسل سوم، 5/3 و چهارم (HSDPA,EDGE,UMTS ) است و این اپراتور می تواند در فضاهای فرکانسی 900، 1800 و2100 مگاهرتز سرویس دهد.

کد خبر 1043455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha