۱۱ اسفند ۱۳۸۸، ۱۳:۱۸

منابع ژنتیکی نگهداری شده گیاهان زراعی به 66 هزار مورد رسید

منابع ژنتیکی نگهداری شده گیاهان زراعی به 66 هزار مورد رسید

استان تهران - خبرگزاری مهر: رئیس بانک ژن گیاهی ملی ایران گفت: منابع ژنتیکی نگهداری شده گیاهان زراعی در کشور به 66 هزار مورد رسیده است.

جواد مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: در سال 88 - 87 کل منابع ژنتیکی نگهداری شده گیاهان زراعی به 65 هزار و 947 نمونه ژنتیکی رسید.

وی از اجرای 62 طرح تحقیقاتی در زمینه ژنتیک ومنابع ژنتیکی طی سال گذشته و امسال در کشور خبر داد و بیان کرد: این طرحها مربوط به  ثبت اطلاعات شناسنامه ای منابع ژنتیکی، شناسایی و ثبت بتانیکی، احیای مواد ژنتیکی، تمیز کردن و تجزیه بذرها و نیز بسته بندی و نگهداری آنها در سردخانه است.

این مسئول عنوان کرد: از این تعداد 15 طرح در زمینه جمع آوری و شناسایی منابع ژنتیکی و 47 طرح نیز در زمینه ارزیابی ژنتیکی به انجام رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: آخرین وضعیت منابع ژنتیکی گیاهان زراعی حفاظت شده در مجموعه های مختلف این بخش شامل غلات، حبوبات، دانه های روغنی، علوفه، سبزی و سیفی، کدوئیان ، گیاهان دارویی و صنعتی و خویشاوندان وحشی آنها است.

مظفری با اشاره به اینکه مجموعه سبزی و صیفی به مرز 10 هزار و 254 نمونه ژنتیکی رسیده است، افزود: اضافه شدن مجموعه های جدید از جمله توت از دیگر دستاوردهای مهم سال زراعی 87-88 محسوب می شود.

منابع ژنتیکی از ارزشمندترین منابع طبیعی و جزو ثروت ملی هر کشور محسوب می شوند

وی یادآور شد: منابع ژنتیکی از ارزشمندترین منابع طبیعی و جزو ثروت ملی هر کشور محسوب می شوند و ایران براساس مدارک و شواهد موجود از نظر ذخایر ژنتیک گیاهی جزو غنی ترین کشورهای دنیاست.

مظفری خاطرنشان کرد: "بانک ژن گیاهی ملی ایران" موسسه ای است که تحقیقات پایه درزمینه ژنتیک گیاهی و حفاظت و بهره برداری از این منابع را در کشور ما برعهده دارد.

وی اضافه کرد: حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی یکی از مهمترین راهکارهای توسعه کشاورزی کشورهاست و باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشیم.

این مسئول افزود: بانک ژن گیاهی ملی ایران چند مسئولیت عمده را برعهده دارد که عبارتند از جمع آوری، شناسایی و بهره برداری از ذخایر گیاهی در سطح ملی و تحقیقات ژنتیک پایه.

رئیس بانک ژن گیاهی ملی ایران اظهار داشت: لازم است حمایت از فعالیتهای مربوط به جمع آوری ذخایر ژنتیکی گیاهی افزایش یابد و مسئولان ذیربط در این زمینه تعامل کافی و مطلوبی داشته باشند.

به گفته مظفری، انجام فعالیتهای لازم در جهت جمع آوری ذخایر ژنتیکی یکی از لازمه های تولید ارقام گیاهی مطلوب است.

کد خبر 1044317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha