۱۱ اسفند ۱۳۸۸، ۱۹:۳۶

اشعری:

درمانگاه اسناد کتابخانه ملی استان فارس راه اندازی می شود

درمانگاه اسناد کتابخانه ملی استان فارس راه اندازی می شود

شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران از راه اندازی درمانگاه اسناد در کتابخانه ملی استان فارس در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، علی اکبر اشعری بعد از ظهر سه شنبه در جریان بازدید خبرنگاران رسانه های شیراز از مرکز اسناد و کتابخانه ملی در تهران افزود: تجهیزات این درمانگاه برای نمونه برداری و شناسایی نوع آسیبهای سندهای تاریخی است.

وی با بیان اینکه درمانگاه اسناد مذکور به تجهیزات مدرن نیاز دارد، افزود: سال آینده دستگاه های ضدعفونی اسناد به استان فارس انتقال می یابد.

به گفته رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکنون 220 هزار عنوان کتاب به کتابخانه ملی استان فارس ارسال شده است.

پردازش اسناد تاریخی فارس به پایان رسید

اشعری در ادامه از پایان یافتن پردازش اسناد تاریخی متعلق به استان فارس خبر داد و افزود: فارس نخستین استانی بوده که اسناد آن به صورت کامل پردازش شده و از این پس تمامی اسناد در مخازن جداگانه مرکز نگهداری می شود.

وی با اشاره به اینکه قدیمی ترین سند حفاظت شده مرکز اسناد و کتابخانه ملی در تهران متعلق به فارس بوده که مربوط به سال 726 هجری قمری است، افزود: این سند حاوی یک دستور معافیت مالیاتی بوده که در منطقه کوهک فارس صادر شده و از سوی خاندان حکمت اهداست.

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین از راه اندازی درگاه حرم(حافظه رقوم ملی) خبر داد و افزود: در این پرتال حدود پنج هزار نسخه خطی و 60 هزار نسخه چاپی به صورت تمام متن در فضای مجازی ثبت می شود و علاقمندان و پژوهشگران می توانند به این پرتال به آدرس اینترنتی www.lnai.ir مراجعه کنند.

اشعری با اشاره به سیاستها و برنامه های مرکز نیز گفت: طبق برنامه چشم انداز چهارساله این مرکز به عنوان مرجع ملی و بین الملی پژوهشهای اسلام شناسی، ایرانشناسی و انقلاب اسلامی تبدیل می شود.

وی در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر روند توسعه مراکز اسناد و کتابخانه های ملی در استانها نیز بیان کرد: مراکز اسناد و کتابخانه ملی خوزستان و مازندران در این خصوص مورد اقدام قرار گرفته و در حال ساخت هستند.

رئیس مرکز اسناد و کتابحانه ملی ایران همچنین حجم تقاضا برای فروش و اهدا اسناد به این مرکز را بالا و گسترده توصیف کرد و افزود: بر این اساس به تازگی یک مجموعه حاوی دو هزار و 500 نسخه خطی به این مرکز آورده شده است.

کد خبر 1044730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha