۱۵ اسفند ۱۳۸۸، ۱۳:۲۸

مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد:

محل هزینه 15هزارمیلیاردریال بودجه ارتقاء شاخص‏های فرهنگی مشخص نیست

محل هزینه 15هزارمیلیاردریال بودجه ارتقاء شاخص‏های فرهنگی مشخص نیست

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: مبلغ 15 هزار میلیارد ریال به ارتقای شاخص های فرهنگی اختصاص یافته است که متولی هزینه بودجه های مربوط به جدول 14، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است. اما نه محل هزینه این بودجه ها مشخص است و نه موارد هزینه و مقدار مربوط به هر مورد معلوم شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس در پاسخ به درخواست کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ضمن بررسی اعتبارات برنامه ها و دستگاههای دینی تبلیغی، اعلام کرد: در جدول 14 ماده واحده لایحه بودجه سال 1389، مبلغ 15 هزار میلیارد ریال به ارتقای شاخص های فرهنگی اختصاص یافته است که متولی هزینه بودجه های مربوط به جدول 14، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است. اما نه محل هزینه این بودجه ها مشخص است و نه موارد هزینه و مقدار مربوط به هر مورد معلوم شده است.

این مرکز خاطر نشان کرده است که بر این اساس مجلس نمی تواند محل، موضوع و میزان اعتبار مزبور را مشخص سازد. در ضمن بر اساس اصل پنجاه و پنجم قانون اساسی، دیوان محاسبات تنها می تواند به بودجه هایی نظارت کند که به تصویب مجلس رسیده باشد. با این وصف بودجه مربوط به ارتقای شاخص های فرهنگی از معرض نظارت خارج می شود. لذا مبنای قانونی اختصاص چنین بودجه ای مشخص نیست.

مرکز پژوهش های مجلس می افزاید: بسیاری از برنامه های دستگاههای دینی تبلیغی، طبق ماده 9 ، 13 و 24 قانون خدمات کشوری، از جمله وظایف قابل واگذاری به نهادهای غیر دولتی هستند. از جمله این برنامه ها می توان به " برنامه آموزش و ترویج خدمات فرهنگی، کتابداری و اسنادی"، " برنامه اعزام زائران به حج عمره و عتبات عالیات"، " برنامه اعزام زائران به حج تمتع"، " برنامه برگزاری مسابقات قرآنی و دینی"، " برنامه تامین خدمات فرهنگی و دینی و اوقات فراغت"، " برنامه ترویج و تشویق قرآن آموزی"، " برنامه توسعه و نشر کتابخوانی"، " برنامه گسترش زبان فارسی در خارج از کشور"، "برنامه مشارکت های مردمی در برگزاری مراسم رسمی و عمومی" و ... اشاره کرد.

مرکز پژوهشها اضافه کرد: ادامه روند اختصاص بودجه به این نهادها برای برنامه های مزبور نشان از بی اعتنایی به قوانین مذکور دارد در حالی که حذف این گونه فعالیتها از نهادهای دینی- تبلیغی می تواند به کوچک شدن و در نتیجه چابکی و کارآیی بیشتر آنها بیانجامد

کد خبر 1045964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha