به گزارش خبرگزاری مهر علی وکیلی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی عملیات اجرایی فازهای در دست ساخت میدان مشترک پارس جنوبی گفت: هم اکنون طرح توسعه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی از پیشرفتی 39 درصدی برخوردار است که تاکنون در این دو فاز حدود دو ملیارد و 250 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به پیشرفت 30 درصدی عملیات ساخت فازهای 17 و 18 پارس جنوبی تصریح کرد: در این دو فاز گازی نیز تاکنون یک میلیارد و 750 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.
آغاز بهره برداری از 4 فاز پارس جنوبی تا سال 91
مدیرعامل شرکت نفت گاز پارس با یادآوری اینکه پیش بینی می شود این 4 فاز میدان پارس جنوبی تا سال 1391 در مدار بهره برداری قرار بگیرند، بیان کرد: با بهره برداری هر یک از این دو طرح گازی روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز طبیعی، 40 هزار بشکه میعانات گازی و سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن LPG به ظرفیت تولید کشور اضافه می شود.
به گفته وکیلی بر اساس قیمتهای فعلی نفت خام با بهره برداری هر یک از این فازها روزانه حدود 10 میلیون دلار درآمد نصیب کشور می کند.
انتشار اوراق مشارکت پارس جنوبی با سود 8 درصد
وی در ادامه با اشاره به آغاز انتشار اوراق مشارکت ارزی فازهای 15 تا 18 پارس جنوبی در اسفند ماه امسال، بیان کرد: این اوراق با عاملیت بانک ملت و به صورت سه ساله و با نرخ سود 8 درصد و با ارز یورو در خارج از کشور عرضه خواهد شد.
وکیلی با تاکید بر اینکه کلیه ایرانیان خارج کشور و یا هموطنان درون کشور که دارای منابع ارزی در خارج کشور هستند می توانند این اوراق را خریداری کنند، گفت: از نیمه دوم اسفند ماه امسال اطلاعات جزئی تر این اوراق در سایت شرکت نفت گاز پارس و بانک ملت منتشر می شود.
بر اساس تدابیر پیش بینی شده در احکام بودجه سال جاری برای توسعه فازهای 15 تا 18 پارس جنوبی مجوز انتشار یک میلیارد یورو صادر شده است.
نظر شما