۱۷ اسفند ۱۳۸۸، ۱۳:۰۴

خاتمی :

حذف ایران و ایرانی از حوزه تمدن اسلامی غیرممکن است

حذف ایران و ایرانی از حوزه تمدن اسلامی غیرممکن است

رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با تأکید بر ضرورت شناخت منابع اصیل و پایه‌های هویت فرهنگی و تاریخی اسلامی و ایرانی گفت: اگر ایران و ایرانی را از عرصه تمدن فرهنگ اسلامی حذف کنیم مشخص نیست از این جریان چه خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمد خاتمی در مراسم رونمایی از سایت گنجینه باز نسخ خطی اسلامی – ایرانی گفت: امیدوارم ملت ما و همه جهان اسلام در پرتو آموزش و هدایت حضرت رسول اکرم(ص) و حضرت امام صادق (ع) بتواند بر مشکلات موجود مادی و معنوی غلبه پیدا کند و راه خودش را به سوی آینده بهتر، آینده‌ای که مورد نظر و خواست خدا و پیامبر است بگشاید.

وی با بیان اینکه آثار و مآثر فرهنگی و مدنی ؛ شناسنامه تاریخی  یک قوم هستند، اظهار داشت: اینها همه نشانه زندگی تاریخی بوده و طبیعی است انسانهایی که گذشته تاریخی قوی‌تری داشتند آثار بیشتری نیز دارند.

رئیس مؤسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تصریح کرد: ایران یکی از برجسته‌ترین و بزرگترین سرزمینها و ملت ایران از جمله ملتهایی است که سابقه درخشان فرهنگی و مدنی داشته و گواه آن آثار و مآثر به جا مانده از این ملت است.

وی با اشاره به اینکه ملتهای بزرگ و تأثیرگذار بر کل جهان در تاریخ کم بوده‌اند، گفت: ملت ایران دو بار آفریننده تمدن بزرگ جهانی بوده است، یکی قبل از اسلام و بعد از آن که اسلام آمد و آفتاب درخشان اسلام بر جان این ملت تابید، ایرانی نیز معنویت و حقیقت اسلام را پذیرفت و در ایجاد و بسط تمدن فاخر اسلامی نقش ممتازی داشت.

خاتمی تأکید کرد: بدون اینکه بخواهیم نقش دیگر ملتها و اقوام را در ایجاد و بسط تمدن اسلامی انکار کنیم، بدون هیچگونه تعصبی عرض می‌کنم اگر ایران و ایرانی را از عرصه تمدن فرهنگ اسلامی حذف کنیم مشخص نیست از این جریان چه خواهد ماند.

رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها گفت: آنچه برای ما مهم است این است که منابع اصلی و پایه‌های هویت فرهنگی و تاریخی خود را بشناسیم کاری که کم و بیش شده است و بعضی مؤسسات و شخصیتها نیز کارهای خوبی کرده اند.

خاتمی در مورد سایت گنجینه باز نسخ خطی اسلامی - ایرانی نیز گفت: این سایت دریچه‌ای است به یک کار بسیار ارزنده است که پایان کار نیست و روز به روز باید گسترده‌تر شود تا شناسه فرهنگی ما به عنوان ایرانی شیعی با همه احترامی که داریم حفظ و شناسانده شود .

وی تأکید کرد: باید بپذیریم هویت ما ایرانی شیعی است و اگر آن را درست بشناسیم، برکت بسیاری برای ما دارد .

سایت گنجینه باز نسخ خطی اسلامی - ایرانی از طریق نشانی اینترنتی www.aliphba.com  قابل دسترسی است .

کد خبر 1047738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha