به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از اصحاب رسانه صبح روز چهارشنبه برای بازدید از روند پیشرفت تکمیل پروژه عظیم نیروگاه و سد گتوند علیا به این منطقه رفتند. در این بازدید یک روزه معاون روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و مهندس کریم باشنا مدیر پروژه احداث نیروگاه و سد گتوند علیا حضور داشتند.
به گفته یکی از مسئولان این پروژه در یکی از مراحل انجام این پروژه تداخلات کاری در انفجار و بارگیری مصالح سرریز با عملیات خاکریزی در محدوده بدنه و همچنین اجرای خاکریزی بخش هایی از پوسته پایین دست قبل از هسته به دلیل آماده نبودن مشخصات فنی مورد نیاز رخ داده است.
همچنین شرکت مهندسی سپاه سد که وابسته به قرارگاه سارندگی خاتم انبیاء است برای انجام فعالیت های خود ضمن بهره گیری از آخرین تکنولوژی های دنیا و ماشین آلات پیشرفته از جمله بولتک، جانبودریل و روت هدر برای اولین بار در صنعت سد سازی کشور از سیستم آتشباری نانل استفاده کرده است.
پروژه عظیم ساخت نیروگاه و سد گتوند علیا ویژگی های شاخصی دارد که عبارتند از:
سد گتوند علیا بلندترین سد خاکی کشور با 182 متر ارتفاع از نوع سنگ ریزه ای با هسته ای رسی دارای حجم کل مخزن 4.5 میلیارد متر مکعب است. این سد عمیق ترین دیوار خاکی آب بند با وسعت 42 هزار متر مربع در جهان را به خود اختصاص داده است. سیستم ترکیبی دیوار آب بند سد گتوند علیا منحصر به فرد است. همچنین طویل ترین تونل های آبرسان نیروگاه را با طول 27 کیلومتر دارد. ضمن اینکه نیرگاه برق آبی گتوند علیا بیشترین تولید برق در کشور را یعنی سالانه 4 هزار و 250 گیگاوات انرژی برق آبی خواهد داشت.
به گفته مسئولان ذیربط در مراحل ساخت این سد رکودهای جالبی به ثبت رسیده که از آن جمله می تواند به 51 هزار مترمکعب خاکریزی در یک روز اشاره کرد.
از ابتدای پروژه یعنی از سال 1380 تا کنون 360 پیمانکار داخلی در احداث ساخت نیروگاه و سد گتوند به فعالیت پرداخته اند که هم اکنون این میزان به نصف تقلیل یافته است یعنی 180 پیمانکار مشغول کار در این پروژه هستند. ضمن اینکه در حال حاضر برای 7 هزار و 700 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم کار ایجاد شده است.
در حال حاضر عملیات اجرایی پروژه مشتمل بر احداث بدنه، سرریز، آب بند پی، تونل های آبرسان نیرگاه و سازه جانبی در دست انجام است.
به گزارش مهر، در راستای فرمان مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا مبنی بر ضرورت بکارگیری امکانات سپاه در جهت بازسازی و توسعه همه جانبه کشور، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استناد به اصل 147 قانون اساسی و با کوله بار تجربه مهندسی رزم در سالهای دفاع مقدس به عنوان یک رده تخصصی و مجهز در تاریخ 23 آذرماه سال 68 تاسیس شد و پا به عرصه سازندگی و آبادانی ایران نهاد.
در این راستا شرکت مهندسی سپاه سد نیز در سال 1371 تاسیس و به عرصه سازندگی کشور وارد شد. این شرکت پس از کسب تجارب موفق مانند ساخت سد مخزنی عظیم کرخه با ورود به پروژه های بزرگ در حال ساخت از جمله سند گتوند علیا است. این شرکت با رویکردی جدید در حال تبدیل شدن به یک پیمانکار عمومی برای حضور در پروژه های ملی و فراملی است.
محل اجرای پروژه سد گتوند علیا 25 کیلومتری شمال غرب شهرستان شوشتر در استان خوزستان است.
کارفرمای این پروژه شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، مشاور این پروژه شرکت مهندسی مشاور مهاب است و پیمانکار نیز شرکت مهندسی سپاه سد است.
اهداف طرح احداث نیروگاه و سد گتوند علیا تولید سالیانه 4 هزار و 250 گیگاوات انرژی برق آبی، کنترل سیلاب های فصلی کارون و آب های خروجی از سدهای بالادست، تنظیم آب کشاورزی مورد نیاز پایین دست دشت خوزستان و همچنین ایجاد جاذبه های گردشگری است.
همچنین از جمله مشخصات عمومی پروژه می توان به 29 میلیون متر مکعب سنگ برداری و خاکبرداری، 28.5 میلیون متر مکعب خاکبرداری بدنه، 1.4 میلیون متر مکعب عملیات بتن ریزی، 1.85 میلیون متر مکعب حفاری زیرزمینی، 740 هزار متر طول تزریق آب بند و تحکیمی و همچنین 42 هزار متر مربع دیوار آب بند است. تونل های آب رسان نیروگاه به طول 27 کیلومتر احداث شده است.
نظر شما