به گزارش خبرگزاری مهر، در توضیحاتی که روابط عمومی سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر به خبرگزاری مهر ارسال کرده آمده است: از مدتها پیش و به خصوص ظرف یکسال اخیر بحث داروخانه داری توسط جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به انحاء مختلف از سوی انجمن داروسازان زیر سئوال رفته و مسئولان محترم این انجمن بی محابا هلال احمر را به گناهی ناکرده ( داروخانه داری) مورد هجمه قرار داده و یکروز بحث تامل برانگیز انحصار دارو توسط هلال احمر را مطرح نموده و روز دیگر اصل قانونی تولیت داروخانه توسط این جمعیت را مورد شک و شبهه قرار می دهند و معلوم نیست که فردا چه موضوعی را دستاویز قرار خواهند داد.
1- جهت اطلاع مخاطبان عزیز به بند 8 ماده 3 اساسنامه جمعیت هلال احمر اشاره می شود تا ماهیت قضیه روشن شود. در این بند قانونی تصریح شده است: " از جمله وظایف جمعیت هلال احمر در داخل و خارج از کشور کمک به تهیه دارو و وسایل و تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز بهداشتی درمانی و آموزش کشور با موافقت وزارت بهداشت و با همکاری هلال احمر و صلیب سرخ کشورهایی که عضو اتحادیه بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر جهانی هستند، می باشد". همچنین در اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران راجع به وظایف سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر ( که اخیرا به عنوان متولی داروخانه های هلال احمر سراسر کشور معرفی شده) آمده است: فعالیتهای این سازمان طبق اساسنامه مصوب مشتمل بر تهیه و توزیع داروهای گیاهی و شیمیایی، تجهیزات پزشکی و درمانی، مواد بهداشتی و آرایشی، مواد اولیه دارویی، مکملهای غذایی، غذاهای رژیمی، وسایل امداد و نجات و توانبخشی و همچنین ارائه خدمات شایسته به مردم در مراکز خدمات درمانی می باشد. با توجه به این ماده قانونی، مفهوم مخالفتهای مکرر مسئولان انجمن داروسازان ایران با بحث داروخانه داری توسط هلال احمر و تاسیس داروخانه های جدید چیست؟
2- خدمات دارویی جمعیت هلال احمر سابقه ای بیش از نیم قرن دارد و ظرف 30 سال گذشته این نهاد تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات دارویی کشور به کار بسته است. هشت سال جنگ تحمیلی و در مواقع بحرانی و در تمامی مقاطعی که کمبود اقلام دارویی و به خصوص داروهای حساس و حیاتی احساس می شده هلال احمر به عنوان معتمد دولت و نظام و ملجاء دردمندان نقش آفرینی نموده و افتخار دارد که به عنوان بازوی اجرایی دولت در بحث ارتقای بهداشت و سلامت جامعه گام بردارد به گونه ای که در قالب 36 داروخانه هلال احمر در سراسر کشور تمامی داروهای مورد نیاز و به خصوص داروهای کمیاب و یارانه ای را به بهترین نحو ممکن توزیع می کند. با این تفاسیر و در شرایطی که ضرورت تاسیس داروخانه در نقطه ای از کشور می شود و مجوزهای قانونی لازم توسط مراجع ذیصلاح و به ویژه وزارت بهداشت صادر می شود چگونه است که انجمن داروسازان که با هدف ساماندهی داروسازان و داروخانه ها وبه منظور تسهیل در دسترسی مردم به داروهای مورد نیازشان ایجاد و فعالیت می نماید چنین موضوعی را بر نمی تابد و اتهاماتی را بر جمعیت هلال احمر به عنوان خادم دولت و ملت وارد می سازد که می تواند تبعات جبران ناپذیری را در برداشته و اعتقاد داریم که دست اندرکاران عزیز این مجموعه فردا باید در پیشگاه الهی پاسخگویی گفته ها و ادعاهای خویش باشند.
3- در شرایطی که داروخانه ها با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کنند و بحران مالی ناشی از عدم پرداخت مطالبات آنها توسط بیمه ها و تامین اجتماعی به معضلی جدی تبدیل شده انتظار می رود انجمن داروسازان فارغ از هشدارهای شعارگونه از جمله رکود و ورشکستگی داروخانه ها به طور جدی اقدام عملی را برای رفع مشکلات به کار گیرند و از فرافکنی که با هدف سرپوش گذاشتن بر ناتوانیهای خود انجام می شود پرهیز نمایند وعزم خویش را برای رفع مشکلات صنفی داروخانه ها به کار بندند.
4- همانگونه که مسئولان محترم جمعیت هلال احمر به خصوص دبیر کل محترم تاکید کرده اند تاسیس داروخانه توسط جمعیت هلال احمر قانونی و از فعالیتهای ذاتی این جمعیت است و به موجب ماده یک اساسنامه جمعیت مصوب مجلس، انجام اقدامات امدادی، بهداشتی و درمانی در داخل و بیرون از مرزهای کشور از اهداف و وظایف این جمعیت محسوب می گردد و همانگونه که در ابتدا این توضیحات آمد طبق بند هشتم ماده یک این اساسنامه کمک به تهیه دارو، وسایل و تجهیزات مورد نیاز پزشکی از فعالیتها و وظایف جمعیت هلال احمر کشورمان به شمار می آید. امروز مسئولان محترم نظام و دولت و وزارت بهداشت عزم خود را جزم کرده اند تا مشکلات دارویی مردم به حداقل کاهش یابد و با توجه به سوابق درخشان هلال احمر، وظیفه ای بس سنگین و آن توزیع به موقع و سالم دارو و به خصوص داروهای یارانه ای و کمیاب به داروخانه های هلال احمر محول شده و این جمعیت نیز مصمم است که برای تحقق برنامه های دارویی دولت تلاش نموده و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری خود را تا حد توان گسترش دهد و این امر را محدود به عرصه های داخلی نکرده و تلاش دارد که در راستای برنامه های برون مرزی دولت نیز گامهای بلندی را بردارد.
5- جمعیت هلال احمر خواهان گسترش داروخانه های خود نیست و اگر این چنین بود می باید بنا بر درخواست مردم، نمایندگان مجلس، استانداران و فرمانداران و ائمه جمعه اکنون باید در بیش از 400 شهر داروخانه هلال احمر تاسیس می شد در حالی که هلال احمر به این درخواستها پاسخ منفی داده و نمایندگان مجلس در این خصوص از هلال احمر زبان به شکوه می گشایند. در پایان توصیه ما به مسئولان محترم انجمن داروسازان ایران، همراهی با هلال احمر جهت برچیدن موانع موجود است تا دولت خدمتگزار با همتی بلند برای تحقق برنامه های نظام در بحث دارو تلاش نماید.
نظر شما