به گزارش خبرنگار مهر در قزوین این موزهها از 25 اسفند ماه سال جاری تا 16 فروردین ماه سال 1389، از ساعت هشت صبح تا 19 و 30 دایر است و در حمام قجر هم ویژه برنامههای مختلفی برای علاقمندان اجرا خواهد شد.
برپایی غرفههای محصولات فرهنگی، شیرینی سنتی، صنایع دستی و سفال قزوین، نمایش ساز چنگ ایرانی، ارسال نقشه قزوین و اطلاعات گردشگری به تلفن همراه بازدیدکنندگان، اجرای برنامه تئاتر در فضای باز، اجرای برنامه سنتی حاجی فیروز و برپایی سفره هفت سین نمادین در ابعاد گسترده، ویژه برنامههای نوروزی سازمان فرهنگی ورزشی در حمام قجر از دیگر برنامه های ویژه توروز است.
حمام قجر قدیمیترین حمام قزوین است که در سال 1057 قمری به دستور شاه عباس دوم صفوی ساخته شده است.
این موزه از سه بخش تالار اقوام، مشاغل و آئینها تشکیل شده است در سر بینه زندگی اقوام غالب ساکن قزوین مانند تات، مراغی، کرد، لر و ترک به معرض نمایش گذاشته، در تالار میاندر، آیینهای سیزده بدر، پنجاه بدر و مراسم سوگواری امام حسین (ع) و در قسمت آخر شش شغل حجامت، مکتبخانه داری، بارفروشی، آهنگری، تعزیهخوانی، دعانویسی و حلاجی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
حمام بلور نیز از جمله نمونههای نادر بر جا مانده از دوره صفویه و قاجاریه در بافت قدیم شهر قزوین است که به لحاظ سلامت و پایداری اجزا و عناصر معماری کم نظیر است، موزه مردم شناسی حمام قجر در خیابان عبید زاکانی و موزه سنگ حمام بلور در خیابان تبریز، کوچه شهید حبیب یزدی واقع شده است.
نظر شما