به گزارش خبرنگار مهر، تکواندو ایران اگر چه در سال 88 با حواشی متعددی مواجه بود ولی به خوبی توانست حضور پررنگ و موفقیت آمیزی در رقابتهای جهانی و آسیایی داشته باشد و در هر میدانی که حضور یافت با دست پر به ایران بازگشت.
چند سالی است تکواندو ایران در راس سکوهای جهانی و آسیایی حضوری مداوم دارد و این نمی تواند اتفاقی باشد. در کنار تلاش چشمگیر و قابل تحسین مربیان دلسوز این رشته باید از برگزاری رقابتهای لیگ در تمامی رده های سنی به عنوان یکی از دلایل این مهم نام برد.
در حقیقت حضور تمامی نیروها و استعدادهای تکواندو ایران در لیگ که با نظمی خاص در تمامی طول سال برگرار می شود باعث می شود جوانان با آتیه تکواندو در چرخه تمرین و مسابقه لیگ صیقل خورده و کسب تجربه کنند.
اینکه لیگ های ایران پر است از قهرمانان جهان و آسیا که کم تجربه ها در مبارزه با آنها به نوعی میدانهای بزرگ را تجربه می کنند خود یک نکته بارز و مثبت برای تکواندو ایران است که در جای دیگری از دنیا دیده نمی شود.
به همین دلیل است که کارشناسان، تکواندو ایران تکامل یافته انگاشته و به عنوان یکی از دو قدرت برتر دنیا خود از آن یاد می کنند.
احداث اولین مرکز فنی و علمی تکواندو که از سوی فدراسیون جهانی به ایران واگذار شده و یا پذیرش دانشجو در رشته تکواندو مرکز علمی کاربردی از دیگر نکاتی است که باید اذعان داشت ایران بزودی جای کره را در راس تکواندو جهان خواهد گرفت.
تکواندو ایران برای موفقیت در رسیدن به این هدف بزرگ باید در بخش بانوان نیز چون مردان پیشرفت کند. البته در این بخش هم فعالیت های خوبی صورت گرفته ولی کافی نیست. کسب مدال در بخش بانوان رقابتهای جهانی و یا کسب سهمیه افتخارات بزرگی است که تاکنون به دست نیامده است.
در سالهای قبل نیز بانوان ایرانی در رده های سنی پائین به موفقیت های خوبی دست پیدا کردند ولی در رده های بالاتر همین بانوان به مشکل برمی خورند. زحمات مربیان داخلی قابل تقدیر است ولی به نظر می رسد باید به دنبال یک مربی خوب خارجی برای گذر از این مرحله بود.
تکواندو ایران سال 88 را با حضور در رقابتهای جام جهانی، قهرمانی نوجوانان آسیا، قهرمانی آسیا، قهرمانی پومسه جهان و نوجوانان جهان و کسب سهمیه المپیک پشت سرگذاشت که کسب یک عنوان قهرمانی، دو نایب قهرمانی و یک سومی در بخش تیمی و 76 مدال طلا، نقره و برنزحاصل این تلاش قابل تقدیر بود.
اگر از حواشی به وجود آمده در رقابتهای نوجوانان آسیا در کیش و برخی مشکلات دیگر که گاه و بیگاه دامن تکواندو را می گیرد گذر کنیم باید تاکید کنیم این کارنامه برای رشته ای که در المپیک با طلای هادی ساعی جور ورزش ایران را کشید یک کارنامه موفق بود.
حسن ذوالفدر دبیر فدراسیون تکواندو در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: سال سختی را پشت سرگذاشتیم که با موفقیت های بزرگی هم همراه بود. همه اهالی این رشته از دست اندرکاران فدراسیون تا قهرمانان و مربیان تیم ملی و داوران و مربیان این رشته در جای جای ایران اسلامی برای رسیدن به این موفقیت ها تلاش کردند و باید ضمن تشکر به آنها خسته نباشید گفت.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی دقیق و مدون به کسب 76 مدال با ارزش و عناوین قهرمانی و نایب قهرمانی جهان دست یافتیم که باعث شد اهالی این رشته در پایان سال احساس خستگی نکنند. مهمترین آنها هم قهرمانی نوجوانان جهان و کسب سهیمه المپیک در این رده سنی بود.
دبیر فدراسیون تکواندو در مورد سال 89 نیزگفت: سال آینده پرکارتر و سخت تر از 88 در پیش است از جام فجر در فرودین ماه تا افتتاح آکادمی تکواندو و بازیهایی آسیایی همه و همه اهدف بزرگی است که باید همه دست به دست هم داده برای ثبت افتخاراتی بزرگتر تلاش کنیم.
تکواندو که از آن به عنوان شاگرد اول ورزش ایران نام برده می شود با انتخاب مجدد سید محمد پولادگر به عنوان رئیس فدراسیون سال سخت و پر ترافیکی با پیش رو دارد.
رقابتهای قهرمانی آسیا، جام جهانی، ارتشهای جهانی، دانشجویان جهان، المپیک هنرهای مبارزه ای، قهرمانی پومسه جهان وبازیهای آسیای از باعث شده تا یک سال پرکار پیش روی تکواندو باشد.
نظر شما