۱۷ فروردین ۱۳۸۹، ۱۴:۳۷

انتخابات پرچالش انگلیس/

دوئل براون و کامرون در فضای اتهام و بحران

دوئل براون و کامرون در فضای اتهام و بحران

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: نخست وزیر انگلیس در حالی درخواست انحلال پارلمان را به ملکه انگلیس ارائه کرد که حزب محافظه کار با شعارهای محیط زیستی و خانواده محور در مقابل شعارهای اقتصادی شکست خورده حزب کارگر و با برخورداری از حمایت حزب لیبرال دموکرات شانس پیروزی حزب حاکم را کاهش داده است.

در شرایطی که تبلیغات انتخاباتی در رسانه های انگلیس از هم اکنون آغاز شده است، گوردون بروان نخست وزیر انگلیس و رهبر حزب کارگر با ملکه الیزابت دیدار و درخواست خود برای انحلال پارلمان را که پیش شرط شروع رسمی تبلیغات انتخاباتی است، ارائه کرد. گمانه زنی ها حاکی از اعلام 6 می(16 اردیبهشت) به عنوان زمان برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس است.

جنگ و بحران مالی؛ چالش های حزب کارگر

فضای انتخاباتی در حالی بر لندن سایه افکنده است که جنگ عراق در کنار بحران مالی و رسوایی های امنیتی، شانس مخالفان را برای پیروزی افزایش داده است.

در شرایطی که حزب کارگر در سه دوره گذشته بر انگلیس حاکم بوده است، بحران هایی که در دوره حاکمیت حزب کارگر بوجود آمد، انتخابات آتی را بسیار غیرقابل پیش بینی کرده است.

این در حالی است که تونی بلر، رهبر سابق حزب کارگر به خاطر همراه کردن انگلیس با آمریکا در حمله به عراق به بهانه وجود سلاح های کشتار جمعی در حال پاسخگویی به کمیته بررسی جنگ عراق است و احتمال گناهکار شناخته شدن وی به شکل رسمی وجود دارد.
 
رهبران حزب کارگر انگلیس اکنون برای پاسخگویی به افکار عمومی دنبال راه فرار هستند و بلر رهبر سابق به خاطر جنگ عراق و براون رهبر کنونی به خاطر سوءمدیریت بحران مالی مورد سئوال و اتهام هستند. جنگ عراق از دو جهت مورد تنفر مردم انگلیس است؛ انگلیسی ها اکنون در نتیجه بحران مالی جهانی به شدت تحت فشار هستند و هزینه شدن پول هایشان در جنگ را نمی پسندند و از طرف دیگر مردم این کشور با برملا شدن دروغ های بلر و جرج بوش رئیس جمهور سابق درباره وجود سلاح های کشتار جمعی در عراق، خود را فریب خورده دانسته و نظامیان انگلیسی و عراقی های کشته شده در جنگ را قربانی زیاده خواهی سران حزب کارگر می دانند.
 
از طرف دیگر، بحران مالی به دلیل سوء مدیریت گوردون براون رهبر کنونی حزب کارگر مزمن شده و به شدت زندگی انگلیسی ها را تکان داد. افزایش بیکاری، فقر و تورم در کنار از دست رفتن وجهه بین المللی انگلیس به خاطر همراهی گسترده در دو جنگ افغانستان وعراق، همگی فاکتورهایی هستند که بر محبوبیت حزب کارگر در مقابل حزب رقیب یعنی حزب محافظه کار تاثیرگذاشته و رقابت را سخت تر کرده اند. ترور المبحوح، یکی از سران نظامی حماس در دبی و بر ملا شدن نقش انگلیس در این ترور در ماه های اخیر، برملا شدن نقش انگلیس در انفجار هتل تاج محل در بمبئی و دستگیری چندین انگلیسی با لباس عربی و مواد منفجره درعراق و مرگ مشکوک دیوید کلی مشاور ارشد سلاحهای کشتار جمعی در وزارت دفاع انگلیس، همگی تنها گوشه ای از رسوایی های چند سال اخیر حاکمیت حزب کارگر در اذهان جمعی انگلیسی هاست.
 
اگرچه چنین مسائلی عامل کاهش محبوبیت حزب کارگر در مقابل احزاب مخالف شده است، همچنان گسترش خدمات عمومی، کاهش مالیات ها و مهار بحران اقتصادی، مسائلی هستند که تمامی احزاب شرکت کننده در انتخابات را برای کسب آرا به چالش می کشند.
 

رسانه های انگلیس از انتخابات آتی به عنوان یک انتخابات تاریخی یاد کردند که در تعیین سرنوشت این کشور بسیار تاثیرگذار است و می تواند آینده جدیدی را برای انگلیسی ها رقم بزند.
 
محیط زیست و خانواده؛ شعارهای محافظه کاران

حزب محافظه کار انگلیس به رهبری دیوید کامرون در حال برنامه ریزی برای جبران سه دوره شکست از حزب کارگر است. کامرون که در حال معرفی خود به عنوان سیاستمداری طرفدار محیط زیست و خانواده است از فرصت های از دست رفته حزب کارگر استفاده کرده و در حال کسب محبوبیتی روزافزون است.

باوجود تمرکز کامرون بر روی مسائل زیست محیطی و خانواده، برنامه های اقتصادی وی همچنان که پاشنه آشیل براون بودند، پاشنه آشیل رهبر محافظه کاران نیز است.

پس از اعلام برنامه های اقتصادی حزب محافظه کار، براون که خود زمانی وزیر دارایی بوده اما در کنترل بحران اقتصادی انگلیس ناتوان نشان داد، این برنامه ها را عامل خروج شش میلیارد پوند از اقتصاد این کشور ارزیابی کرد. وی در سخنانی، دوران خود را دوران تلاش برای خروج از بحران ارزیابی کرد و رای مردم به  محافظه کاران را به معنای رای به بازگشت به دوران سیاه حاکمیت توری ها دانست. با وجود تاکتیک های تخریبی حزب کارگر علیه محافظه کاران، آنها برای زوج های جوان انگلیسی که ازدواج خود را ثبت کرده باشند یک صندوق تخفیف مالیاتی با سپرده ای یک میلیارد پوندی را وعده داده اند که در بهبود محبوبیت آنها بی تاثیر نبوده است.
 
اهمیت احزاب کوچک در رقابتی شانه به شانه

با همه این تفاسیر، رسانه ها و تحلیلگران انگلیس از جمله بی بی سی، احتمال کسب اکثریت توسط توسط دو حزب کارگر و محافظه کار را در انتخابات آتی بعید دانسته و نقش احزاب کوچکتر مثل حزب لیبرال دموکرات به رهبری نیک کلگ و همچنین احزاب ملی گرای اسکاتلند و ولز را در تعیین سرنوشت دولت آینده انگلیس برجسته می دانند.

بی بی سی در گزارشی درباره نقش احزاب کوچکتر انگلیس، نقش کلگ را در انتخابات آتی مهم ارزیابی کرد؛ موضوعی که می توانست شکست حزب حاکم را به ارمغان آورد. نیک کلگ که از وی به عنوان بچه مدرسه ای عالم سیاست در مطبوعات انگلیس یاد می شود از اشتباهات بروان تحت عنوان اشتباهات بزرگ یاد کرده که تشدید بحران اقتصادی و فقر و بیچارگی خانواده های انگلیسی را به همراه آورده است.
 
مجلس عوام انگلیس هم اکنون 646 کرسی دارد و قرار است در انتخابات آتی به 650 کرسی افزایش بیابد. بر همین اساس حزب کارگر هم اکنون 365 کرسی، حزب محافظه کار 198 و حزب لیبرال دموکرات 62 کرسی در مجلس عوام در دست دارند.
 
------------------------------------------
نگارش: حمداله عمادی حیدری
کد خبر 1058610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha