در شرایطی که تبلیغات انتخاباتی در رسانه های انگلیس از هم اکنون آغاز شده است، گوردون بروان نخست وزیر انگلیس و رهبر حزب کارگر با ملکه الیزابت دیدار و درخواست خود برای انحلال پارلمان را که پیش شرط شروع رسمی تبلیغات انتخاباتی است، ارائه کرد. گمانه زنی ها حاکی از اعلام 6 می(16 اردیبهشت) به عنوان زمان برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس است.
جنگ و بحران مالی؛ چالش های حزب کارگر
فضای انتخاباتی در حالی بر لندن سایه افکنده است که جنگ عراق در کنار بحران مالی و رسوایی های امنیتی، شانس مخالفان را برای پیروزی افزایش داده است.
در شرایطی که حزب کارگر در سه دوره گذشته بر انگلیس حاکم بوده است، بحران هایی که در دوره حاکمیت حزب کارگر بوجود آمد، انتخابات آتی را بسیار غیرقابل پیش بینی کرده است.
رسانه های انگلیس از انتخابات آتی به عنوان یک انتخابات تاریخی یاد کردند که در تعیین سرنوشت این کشور بسیار تاثیرگذار است و می تواند آینده جدیدی را برای انگلیسی ها رقم بزند.
حزب محافظه کار انگلیس به رهبری دیوید کامرون در حال برنامه ریزی برای جبران سه دوره شکست از حزب کارگر است. کامرون که در حال معرفی خود به عنوان سیاستمداری طرفدار محیط زیست و خانواده است از فرصت های از دست رفته حزب کارگر استفاده کرده و در حال کسب محبوبیتی روزافزون است.
باوجود تمرکز کامرون بر روی مسائل زیست محیطی و خانواده، برنامه های اقتصادی وی همچنان که پاشنه آشیل براون بودند، پاشنه آشیل رهبر محافظه کاران نیز است.
پس از اعلام برنامه های اقتصادی حزب محافظه کار، براون که خود زمانی وزیر دارایی بوده اما در کنترل بحران اقتصادی انگلیس ناتوان نشان داد، این برنامه ها را عامل خروج شش میلیارد پوند از اقتصاد این کشور ارزیابی کرد. وی در سخنانی، دوران خود را دوران تلاش برای خروج از بحران ارزیابی کرد و رای مردم به محافظه کاران را به معنای رای به بازگشت به دوران سیاه حاکمیت توری ها دانست. با وجود تاکتیک های تخریبی حزب کارگر علیه محافظه کاران، آنها برای زوج های جوان انگلیسی که ازدواج خود را ثبت کرده باشند یک صندوق تخفیف مالیاتی با سپرده ای یک میلیارد پوندی را وعده داده اند که در بهبود محبوبیت آنها بی تاثیر نبوده است.
با همه این تفاسیر، رسانه ها و تحلیلگران انگلیس از جمله بی بی سی، احتمال کسب اکثریت توسط توسط دو حزب کارگر و محافظه کار را در انتخابات آتی بعید دانسته و نقش احزاب کوچکتر مثل حزب لیبرال دموکرات به رهبری نیک کلگ و همچنین احزاب ملی گرای اسکاتلند و ولز را در تعیین سرنوشت دولت آینده انگلیس برجسته می دانند.
بی بی سی در گزارشی درباره نقش احزاب کوچکتر انگلیس، نقش کلگ را در انتخابات آتی مهم ارزیابی کرد؛ موضوعی که می توانست شکست حزب حاکم را به ارمغان آورد. نیک کلگ که از وی به عنوان بچه مدرسه ای عالم سیاست در مطبوعات انگلیس یاد می شود از اشتباهات بروان تحت عنوان اشتباهات بزرگ یاد کرده که تشدید بحران اقتصادی و فقر و بیچارگی خانواده های انگلیسی را به همراه آورده است.
نظر شما