دکتر مسعود مسلمی فرد با اشاره به شعار امسال هفته سلامت که "شهرنشینی و سلامت" نامگذاری شده است، به خبرنگار مهر گفت: کم تحرکی ناشی از تکنولوژی در زندگی شهری باعث ماندگاری این عارضه در شهرنشینان شده است.
هفته سلامت از 18 تا 24 فروردین و با شعار "شهرنشینی و سلامت" در سراسر کشور برگزار می شود.
مسلمی فرد از اضافه وزن و چاقی به عنوان یکی دیگر از عارضه های زندگی شهری نام برد و افزود: بحث آلاینده ها را در هیچ جا جز شهرها نداریم و متاسفانه یکی از مسائل جدی است که باعث بروز بیماریها به صورتهای مختلف می شود.
این پزشک عمومی ادامه داد: شهرنشینی باعث شده بسیاری از منابع زیرزمینی و طبیعی تخریب شود که همین موضوع موجب بروز بیماریهای نوظهور و نوپدید شده است.
پیش از این دکتر پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران نیز از اضطراب به عنوان شایع ترین اختلال روانی شهرنشینان به خصوص در کلانشهر تهران نام برده است.
مسلمی فرد همچنین از نبود بهداشت روانی در شهرها خبر داد و افزود: افزایش استرسها موضوعی است که تقریبا همه شهرنشینان دچار آن هستند که این موضوع موجب خستگی مفرط و برخوردهای مداوم با یکدیگر می شود.
نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور در ادامه از پرخوری و بدخوری به عنوان دیگر عوارض شهرنشینی یاد کرد و گفت: مصرف غذاهای آماده و بدون کالری باعث هضم سریع این غذاها و گرسنگی زودرس و پرخوری افراد می شود.
مسلمی فرد به خوردن فست فودها و کنسروها و نوشابه های گازدار در شهرها اشاره کرد و افزود: در نتیجه مصرف این غذاها شاهد بروز بیماریهایی غیرواگیر و کاهش سن سکته قلبی هستیم که متاسفانه به مرز 32 تا 35 سال رسیده است.
نظر شما