۲۳ فروردین ۱۳۸۹، ۹:۵۹

شاخصهای مقاله فلسفی (13)

مقاله فلسفی باید یک ایده اساسی داشته باشد

مقاله فلسفی باید یک ایده اساسی داشته باشد

سردبیر فصلنامه ذهن با تأکید بر اینکه مقاله فلسفی باید یک ایده اساسی داشته باشد، گفت: این ایده باید بر مبانی واقعیت باشد تا بتواند مشکلات فلسفی را حل کند .

دکتر علیرضا قائمی نیا در گفتگو با خبرنگارمهر در مورد اینکه یک مقاله فلسفی باید دارای چه ویژگی هایی باشد گه بتواند تأثیرگذار و ماندگار شود، گفت: مقاله فلسفی باید یک ایده اساسی داشته باشد. این ایده باید مبانی واقعی داشته و بتواند مشکلات فلسفی را حل کند یعنی تعدادی از مسائل به هم پیوسته را در فلسفه حل کند و نتایج مهمی دربر داشته باشد .

وی افزود: علاوه بر اینکه مقاله باید ویژگیهای صوری داشته باشد از قبیل شفافیت ، ارجاعات و ترتیب منطقی باید از لحاظ محتوایی هم بر مبانی فلسفی قابل دفاعی استوار باشد که بتواند تأثیر خاص خود را داشته باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره کمبود مقاله فلسفی خوب در دیارمان نیز اظهار داشت:  یا کسانی که مقاله فلسفی می نویسند ذهنشان ساختار فلسفی شسته و رفته ای ندارد و یا از مبانی فلسفی قابل دفاعی استفاده نمی کنند و بیشتر دنبال تکرار مکرراتی هستند که در گذشته مطرح شده اند و دنبال ایده ها و راه حلهای جدید در حوزه فلسفه نیستند.

سردبیر فصلنامه ذهن در باب تفاوت کتاب و مقاله فلسفی نیز گفت: کتاب فلسفی حوزه گسترده ای را در برمی گیرد و ممکن است ایده های بسیار متنوع درون آن مطرح شوند اما یک مقاله فلسفی باید متمرکز بر یک ایده و یک حل مسئله خاص باشد اما کتاب الزاماً اینطور نیست، می تواند حوزه های مختلفی را دربر بگیرد و مباحث بسیار متنوعی داشته باشد.

کد خبر 1062078

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha