۲۳ فروردین ۱۳۸۹، ۱۱:۱۲

همایش زیست محیطی اندونزی/

شورای ویژه تغییرات جوی در سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل شود

شورای ویژه تغییرات جوی در سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل شود

درپی همایش اقدام مسلمانان علیه تغییرات جوی که این هفته به پایان رسید تأکید شد مسلمانان باید عاملات تغییر برای حمایت از محیط زیست با کمک سازمان کنفرانس اسلامی باشد و این سازمان شورای ویژه‌ای برای هدایت موضوعات مربوط به تغییرات جوی تأسیس کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جاکارتا پست، همایش اقدام مسلمانان علیه تغییرات جوی اعلام کرد که سازمان کنفرانس اسلامی باید سیاستهای مسلمانان در رابطه با تغییرات جوی و گرمایش زمین را چون تغییر سبک زندگی اجتماعی براساس ارزشهای اسلامی تغییر دهد.

این همایش همچنین یادآور شد که جوامع اسلامی باید اقدام علیه تغییرات جوی را با تأسیس مدارس اسلامی دوستدار محیط زیست و نشر اطلاعات درباره پیامهای ثبات پذیر به پیروان از طریق مساجد آغاز کنند.

این همایش دو روزه که طی روزهای 20 و 21 فروردین در اندونزی برگزار شد و براساس اعلام قبلی پیشنهاد تأسیس انجمن اقدام مسلمانان علیه تغییرات جوی به عنوان سازمان پوششی برای اجرای بیانیه این همایش ناکام ماند. این همایش همچنین در بحث درباره انجام مراسم حج با رعایت نکات زیست محیطی نیز موفق عمل نکرد.

این درحالی است که عصمت حداد رئیس کمیته برگزاری این همایش گفت: با تأسیس انجمن اقدام مسلمانان علیه تغییرات جوی یا بدون آن ما علیه این معضل گام برمی داریم.

این همایش بیانیه خود را به سازمان کنفرانس اسلامی ارائه کرده که از 57 کشور اسلامی و دارای اکثریت مسلمان تشکیل شده است. چرا که براساس اظهارات رئیس کمیته برگزار کننده اکنون زمان آن فرا رسیده است که سازمان کنفرانس اسلامی در رابطه با این موضوع موضع گیری کند.

این همایش همچنین در رابطه با ارتقای همکاری ها میان کشورهای اسلامی با بسیج کردن دانشمندان و انجام تحقیقات درباره فعالیتهای زیست محیطی به توافق رسید.

عصمت حداد گفت: کشورهای اسلامی و کشورهای دارای اکثریت جمعیت مسلمان باید علمای دینی تربیت کنند که از مسائل زیست میحطی و آگاهی دادن به مسلمانان مطلع باشند.

تولید برنامه درسی ویژه در رابطه با موضوعات زیست محیطی در مدارس اسلامی از سطح ابتدایی تا دانشگاهی نیز مورد تأکید قرار گرفت.

عزیزان بهارالدین رئیس مرکز گفتگوی تمدنهای در دانشگاه مالزی نقش ویژه و حیاتی آموزش را در رسیدن به توسعه مناسب مورد تأکید قرار داد و گفت: آموزش باید آگاهی عمومی را درباره توسعه ثبات پذیر ارتقا دهد.

محمد عظمی از انجمن مصرف کنندگان پنانپگ در مالزی اظهار داشت که کشورهای سازمان کنفرانس اسلامی باید جایگاه خود را در گفتگوهای بین المللی درباره موضوعات مرتبط با تغییرات جوی تقویت کنند. این همایش باید با موضع قاطعانه ای از ساختار سازمان ملل برای تغییرات جوی حمایت کنند. همه کشورهای اسلامی باید بخشی از این ساختار باشند تا مانع از بین رفتن پروتکل کیوتو توسط دیگر کشورها شوند.

ساختار سازمان ملل برای تغییرات جوی سالانه همایشهایی را درباره تغییرات جوی برگزار می کند و به بحث درباره موضوعات مختلف زیست محیطی می پردازد.

کد خبر 1062200

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha