به گزارش خبرنگار مهر در اراک، فاطمه علییان ظهر شنبه در سمینار روز جهانی بهداشت و سلامت افزود: هفته سلامت فرصتی برای تبیین مسائل بهداشتی مرتبط با سلامت و شهرنشینی است و توسعه همه جانبه درگرو رعایت قوانین در بخش ها و توجه به تمام مسائل است و اگر این گونه عمل نشود در مسیر سلامت دچار مشکلاتی می شویم.
وی شهرنشینی را موجب چالش هایی در حوزه سلامت دانست و تصریح کرد: در حال حاضر بیماری های مزمن، افزایش تصادفات، مشکل دفع بهداشتی زباله ها و فاضلاب ها، آلودگی هوا، افزایش دمای شهرها، تهدید سلامت روانی، اعتیاد، رشد زاغه نشینی و عدم رشد هماهنگ امکانات بهداشتی و امکانات آموزشی از مشکلات شهرنشینی است و به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی طرح هزار شهر، هزار زندگی را در حال اجرا دارد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در حال حاضر در 42 شهر ایران برای ارتقای سلامت شهرنشینان، طرح هزار شهر، هزار زندگی در حال اجرا است که بخش عمده ای از آن به عهده مردم است.
علییان اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده توسط یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تعمیر یک پیچ جاده ای، برای کاهش تصادفات میلیاردها تومان هزینه می شود که اگر نصف این هزینه را به آموزش مردم در این زمینه اختصاص دهند، تصادفات به میزان قابل توجهی کمتر می شود.
در ادامه این سمینار افسون طلایی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک به منظور پیشگیری از بیمارهای مزمن، فشار خون، پوکی استخوان، چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی به شعار تغذیه سالم تاکید کرد و گفت: میوه جات و سبزیجات باید در برنامه غذایی همه افراد گنجانده شود.
وی با توجه به این که مصرف سرانه نوشابه در کشور 48 لیتر و در کشورهای پیشرفته 12 لیتراست، تصریح کرد: هدف سازمان بهداشت جهانی آموزش افراد برای استفاده نکردن از غذاهای فست فود، چرب و مضر است.
نظر شما