۲۸ فروردین ۱۳۸۹، ۱۶:۲۹

افزایش 18.1 درصدی آمار طلاق در آذربایحان شرقی/کاهش آمار ازدواج

افزایش 18.1 درصدی آمار طلاق در آذربایحان شرقی/کاهش آمار ازدواج

تبریز - خبرگزاری مهر: دبیر کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان از افزایش 18.1 درصدی آمار طلاق در سال 88 نسبت به سال پیش از آن خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، پرویز آژیده بعد از ظهر شنبه در نخستین جلسه سال 88 این کارگروه افزود: هر چند آذربایجان شرقی در این زمینه نسبت به کشور از وضعیت بهتری برخوردار است اما باید بتوانیم راهکاری اجرایی در این زمینه ارائه کنیم.

وی تحقیق در زمینه رفع این مشکل را نیازمند کاری فراتحلیلی دانست و گفت: باید با نگرشی همه جانبه ابتدا روی یافته های پژوهشی و پیشنهادها تمرکز کرده و سپس با جمع بندی نظرات تصمیم گیری درستی انجام دهیم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: آمار ازدواج در استان با رقم 48 هزار و 673 مورد در سال 88 به میزان 2.6 درصد نسبت به سال 87 کاهش یافته است.

عدم تفاهم اخلاقی و رفتاری مشکل خانواده ها است

رئیس اداره ثبت احوال و اسناد شهرستان مرند نیز عدم تفاهم اخلاقی و رفتاری را عمده ترین علت طلاق زوجین عنوان کرد و گفت: دخالت دیگران، مشکلات رفتاری و اعتیاد از جمله مهمترین علل طلاق در استان هستند.

بصیری ادامه داد: متاسفانه ازدواج های پیمانی و صیغه ای به عنوان علتی برجسته در طلاق در استان افزایش یافته است که ضرورت سختگیری بیشتر قانون در این نوع ازدواج ها را لازم می کند.

وی همچنین با اشاره به بیشتر بودن طلاق در نقاط شهری نسبت به روستایی گفت: نوع طلاق ها در سال 88 با آمار 92 درصدی طلاق بائن و 8 درصد طلاق های رجعی تغییر یافته است.

بصیری خاطرنشان کرد: 48 درصد متقاضی طلاق زنان و 41 درصد آن به صورت توافقی صورت می گیرد و طبق آمار 78 درصد زنان مهریه خود را بذل کرده و تنها 22 درصد آنان مهریه را وصول می کنند.

نباید بدون کارشناسی ازدواج دانشجوئی را گسترش داد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: هدیه دادن تنها یک سکه به دانشجویان در هنگام ازدواج دانشجویی بدون اینکه فرصت های شغلی دانشجویی و تسهیلات لازم را برای دانشجو فراهم کنیم کاری غلط است که می تواند صدها مشکل دیگر را نیز به وجود آورد.

صادق ملکی با انتقاد از تشویش و ترویج ازدواج های دانشجویی در دانشگاه های کشور گفت: دوران دانشجویی دوران احساسات است که هنوز جوان از لحاظ مالی به خانواده وابستگی دارد و توان مالی برای اداره خانواده را ندارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با اشاره به نقش فقدان آموزش پیش از ازدواج در افزایش طلاق گفت: باید با رسمی کردن آموزش های قبل از ازدواج دفاتر ثبت ازدواج را موظف به دریافت گواهینامه ازدواج پیش از ثبت عقد کنیم.

صادق ملکی افزود: جوانان با گذراندن 50 الی 60 ساعت دوره های آموزش همسرداری می توانند از بروز اختلافات بعدی و منجر شدن آن به طلاق جلوگیری کنند.

وی اجرای این طرح را برای دولت بی هزینه دانست و گفت: این طرح نیاز به بررسی جامع دارد که آموزش مداوم از قبل از ازدواج تا دوران بارداری و بعد از آن را نیز شامل می شود.

فرصت های شغلی را به سوی مردان سوق دهیم

رئیس سازمان آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر اشتغال زنان به عنوان یکی از مهمترین دلایل افزایش طلاق گفت: باید فرصت های شغلی را به صورت تبعیض آمیز به سوی مردان هدایت کنیم.

فیروز رضایی افزود: با افزایش آمار ورود زنان به دانشگاه و فرصت های شغلی برای آنان به مشکلات زناشویی و طلاق دامن زده شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نقش مردان در اقتصاد خانواده و مسئولیت آنها باید در فرصت های شغلی اولویت به مردان تعلق گیرد.

رضایی تحصیل، اشتغال و مهارت های زندگی را از عوامل موثر در دوام ازدواج دانست و گفت: اگر جهت گیری های کلان و اساسی کشور دقیق نباشد به اختلافات عمیق منجر خواهد شد.

وی اظهار داشت: در دوره فرزندسالاری کنونی دانش آموزان در فضای غیر واقعی ذهنی رشد می کنند و دشوار شدن تحمل مرارت های زندگی و ازدواج های خودگزین دانشجویی همگی مجموعه حرکاتی هستند که به اختلافات منجر به طلاق دامن می زنند.

نخستین جلسه کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان با بررسی موضوع ویژه افزایش طلاق در استان با مامور کردن اداره کل ثبت احوال آذربایجان شرقی به منظور یافتن راه حل و ارائه راهکار برای این موضوع به کار خود پایان داد.

جلسات این کارگروه به طور معمول هر سه ماه یک بار با دبیری معاون ساسی و امنیتی استاندار برگزار می شد که مصوب شد با رای گیری از اعضای این کارگروه زمان جلسات به ماهیانه تغییر یابد.

کد خبر 1065498

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha