۲۹ فروردین ۱۳۸۹، ۱۶:۳۳

غریب آبادی در گفتگو با مهر:

کنفرانس بازنگری در NPT نمی تواند از نتایج کنفرانس تهران غفلت کند

کنفرانس بازنگری در NPT نمی تواند از نتایج کنفرانس تهران غفلت کند

سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند و عضو سابقه تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور 60 کشور جهان در کنفرانس خلع سلاح تهران تاکید کرد: اجلاس بازنگری در NPT نمی تواند نسبت به نتایج کنفرانس تهران غفلت کند.

کاظم غریب آبادی در حاشیه برگزاری کنفرانس خلع سلاح در تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاثیر اجلاس تهران بر کنفرانس بازنگری در NPT که قرار است واسط اردیبهشت در نیویورک برگزار شود تصریح کرد: اجلاس بازنگری در NPT هر 5 سال یک بار و با حضور بازنگری و بررسی مفاد معاهده NPT برگزار می شود و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و منع اشاعه سلاح هسته ای و خلع سلاح جزء مفاد NPT است.

وی اضافه کرد: مرسوم بوده که در پایان کنفرانس بازنگری در NPT سندی مصوب شود که این مصوب چراغ راه آینده خواهد بود.

غریب آبادی با بیان اینکه NPT بر 3 پایه خلع سلاح، عدم اشاعه سلاح های هسته ای و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای استوار است، یادآور شد: کنفرانس تهران ناظر بر یک پایه مهم NPT یعنی خلع سلاح بود و خلع سلاح دغدغه جهانی است چرا که تسلیحات هسته ای صلح و امنیت بین الملل را تهدید می کند و نگرانی جامعه بین الملل را به دنبال داشته است.

وی با تاکید بر اینکه نتایج کنفرانس تهران به کنفرانس بازنگری در NPT منتقل خواهد شد بیان داشت: حدود 60 کشور جهان در کنفرانس خلع سلاح در تهران حضور یافته اند و قطعا نظرات حاضران در کنفرانس می بایست در اجلاس بازنگری در NPT مد نظر قرار گیرد و کنفرانس بازنگری نمی تواند از نتایج کنفرانس تهران به ویژه در حوزه خلع سلاح غفلت کند.

وی در پاسخ به این سئوال که مهمترین ایرادات NPT از نظر جمهوری اسلامی ایران چیست، تصریح کرد: اجرای NPT دارای ایراداتی است که یکی از موارد آن خلع سلاح به شمار می رود که بعد از گذشت 42 سال از عمر NPT نه تنها خلع سلاح محقق نشده بلکه 5 دارنده سلاح هسته ای به 9 کشور افزایش یافته اند و این نشان می دهد نه تنها در بعد خلع سلاح که در بعد عدم اشاعه نیز اقدامی نشده و خود دارندگان سلاح هسته ای عامل اشاعه آن نیز بوده اند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه با اشاره به اینکه خلع سلاح خواست جامعه جهانی است و اگر سلاح هسته ای وجود نداشته باشد جهان احساس آرامش و امنیت خواهد کرد، گفت: اگر موضوع خلع سلاح حل و محقق شود بقیه مشکلات NPT شامل عدم اشاعه نیز حل خواهد شد و در نهایت استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای در معاهده NPT باقی خواهد ماند.

وی کنفرانس بازنگری در NPT مهم و اثرگذار توصیف کرد و گفت: امیدواریم در این اجلاس نتایج کنفرانس خلع سلاح در تهران مورد نظر قرار گیرد و در این صورت خیلی از مشکلات اجرای NPT حل خواهد شد.

غریب آبادی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه تشدید فشارها به کشورهای متقاضی استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تا چه اندازه ممکن است به خروج کشورها از NPT بینجامد، گفت: اینکه کشورهای دارنده سلاح هسته ای تسلیحات خود را گسترش دهند و یا برخی کشورها خارج از معاهده NPT هر کاری که بخواهند انجام دهند و بعد به کشورهای عضو NPT برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای فشار وارد شود تبعیض آشکار و استاندارد دوگانه است و این تبعیض قطعا اثر خود را خواهد گذاشت اما خروج کشورها از NPT تصمیم خود آنان است.

وی در خاتمه یادآور شد: سیاست جمهوری اسلامی ایران ابقاء در NPT و تلاش برای رفع نواقص و مشکلات آن است.

کد خبر 1066139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha