در دوم خرداد مردم در مشارکتی کم نظیر برای تعیین سرنوشت خویش به پای صندوق رای آمده و نه تنها به شایعات دلسرد کننده پیش از انتخابات مبنی بر تقلب و تخلف و... وقعی ننهادند بلکه در سایه تهدید بیگانگان جلوه ای زیبا از مشارکت آگاهانه را به نمایش گذاشتند ، شاید بتوان این حماسه را رفراندومی در دهه دوم انقلاب برای جمهوری اسلامی قلمداد کرد و اما صحنه آنجا زیبا شد که نامزد توفیق نیافته در اقدامی تقوی پیشه که نشات گرفته از آداب و سلوک اسلامی و ایرانی داشت بلافاصله پس از مشخص شدن اولین نتایج انتخابات و پیش از اعلام قطعیت نتیجه ، پیام تبریک و پشتیبانی برای رئیس جمهور منتخب ارسال نمود تا والاترین جلوه های مردمسالاری دینی چشم جهانیان را خیره سازد و همین حماسه بزرگ بود که سایه تهدیدات را کم رنگ کرد و خواب از چشم بدخواهان ربود. دوم خرداد حماسه ای با شکوه بود که ( فارغ از حوادث پس از آن ) همواره بر تارک تاریخ انقلاب اسلامی ایران خواهد درخشید.
دوم خرداد یادآور رویدادی شگرف و کم نظیر در تاریخ جمهوریت نظام اسلامی کشورمان می باشد. رویدادی که رهبر معظم انقلاب به واسطه حضور گسترده مردم در انتخابات دوره هفتم ریاست جمهوری آن را حماسه ای شکوهمند توصیف کردند ، برگ زرینی بر خرد جمعی و شعور بالای سیاسی ایرانیان به شمار می رود.
دوم خرداد 89 نیز می تواند یادآور همان حماسه و عظمت تاریخی باشد، حوادث ناگوار و ناخوشایند پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم که نه تنها جمهوریت نظام که اسلامیت آن را نیز مورد تعرض جدی قرار داد هیچ سنخیتی با آموزه های انقلاب اسلامی و فرهنگ کهن و متمدن ایران زمین ندارد، انتخاباتی که به واسطه مشارکت بی نظیر مردم ، بایستی آبرو و قدرتی مضاعف برای کشور به وجود می آورد در اثر بی بصیرتی و کج فهمی عده ای به چالشی جدی میان لایه های اجتماعی کشور و صفوف به هم فشرده ایرانیان تبدیل شد و طمع بدخواهان و بیگانگان به کشور را برانگیخت .
جریانی که از مدتها پیش به واسطه تکیه بیش از اندازه به تئوریسین ها و نظریه پردازهای روشنفکر مآب خود در پوستین تجدد غربی گرفتار آمده بود تاب تحمل نتیجه ای خلاف نظر و پیش بینی های خود نداشت و از این رو یکباره به عصیانگری پرداخت و به گمان خویش شیرازه نظام را مورد هدف قرار داد . در این مجال قصد بازگویی جفاها و ناملایمتی ها و گلایه ها نیست اما به نظر می رسد ذکر یک نکته ضرورت دارد و آن اینکه بردباری و تحمل مثال زدنی و ستودنی رهبر فرزانه و دوراندیش انقلاب در برابر برخی نامهربانی ها و هتاکی های عده ای قدرت طلب و افراطی، نشان از سعه صدر بالای نظام اسلامی برای جذب حداکثری و دفع حداقلی دارد و این همان رمز پویایی و طراوت انقلاب خمینی کبیر(ره) می باشد . اعتقاد نظام بر وجود تکثر در سلایق سیاسی در عین وحدت در اصول و مبانی انقلاب از ظریف ترین دستاوردهای بالندگی نظام اسلامی در یکسال گذشته می باشد که علی رغم بی مهری تندروهایی که از یک سوی مبانی انقلاب را مورد هجمه قرار دادند و از سوی دیگر خواستار حذف و قلع و قمع یک جریان دیگر بودند مقتدارنه متجلی گردید .
این حقیقت گریز ناپذیر نیز از فحوای فرمایشات و منویات رهبر معظم انقلاب نمایان گشت که عملکرد عده ای تندرو و فریب خورده بیانگر کلیت رفتار و الزامات یک جریان سیاسی محسوب نمی شود و از این رو دوم خرداد 1389 بهترین فرصت برای جریان اصلاح طلب است تا با پالایش عناصر لجوج و افراطی شرایط حضور فعال و موثر خود را در عرصه های خدمتگذاری فراهم کند .
جریان اصلاح طلب باید خردمندانه و بدون توجه و اعتنا به برخی گزافه گویی های خارج از عرف و ادبیات ولایت مداری که از برخی محافل دریافت می کند در دوم خرداد 89 حماسه ای جدید و اینبار بی بدیل در بصیرت و آگاهی بیافریند و از فرصت به وجود آمده برای جبران برخی اقداماتی که به نام اصلاحات ثبت و ضبط گردیده است ، بهره برداری کند .
وجود دو جریان چپ و راست، اصلاح طلب و اصولگرا که تعابیری به منظور رقابت های سیاسی و انتخاباتی درون خانواده است ، اصلی پذیرفته شده در تاریخ انقلاب اسلامی می باشد که هیچگاه نمی توان آنها را کنار نهاد یا یکی را به نفع دیگری حذف کرد ،همانگونه که در 8 سال دوران اصلاحات جریان اصولگرا به بالندگی و تجدید سازمان پرداخت ، جریان اصلاح طلب نیز می تواند در این دوره خود را بازسازی کند و به عنوان نیروی کارآمد و پرتوان نظام برای خدمت به ایرانیان وارد عرصه بالندگی شود.
جریان فهیم و هوشیار اصلاح طلب نباید اجازه دهد ، جنبشی خارج از کنترل و قواعد قانونی و همگرا با گروهک های فراری و تروریست ها و بیگانگان ،تمامی دستاوردهای اصلاح طلبی را به نام خود مصادره کند تا با همان توان و قابلیت نظام ساخته به جدال با قانون و نظام برود ، دوم خرداد فرصتی برای احیای جریان اصلاح طلب اصیل انقلابی و قانونمدار می باشد همان جریانی که رهبر معظم انقلاب و مردم شریف و آگاه بارها در موارد مختلف بر وجود آن صحه گذاشتند و آن را مکمل جمهوریت نظام اسلامی قلمداد می کردند . در جریان اصلاح طلب اصیل ، قانون گریزی و قانون شکنی و قانون ستیزی سخیف ترین رفتار مدنی محسوب می شود که برای کنترل حقوق شهروندی باید با استفاده از راهکارهای قانونی به علاج این آفت مدنی پرداخت و انتظار از جریان اصلاح طلب اصیل نیز همین است که بار دیگر پرچمدار تمکین به قانون باشد ولو آنکه نتیجه ملالت آور و خوشایند نباشد.
-----------------------------------------------
نویسنده: روح الله جمعه ای استاد دانشگاه و کارشناس رسانه
کد خبر 1067056
نظر شما