به گزارش خبرگزاری مهر منوچهر متکی در ابتدای برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان که امروز سه شنبه با حضور وزیر حمل و نقل و ارتباطات قزاقستان برگزاری شده است، گفت: وزارت امورخارجه با همکاری سایر نهادها و سازمان های مختلف دولتی متشکل از مقامات، مسئولان و کارشناسان جمهوری اسلامی ایران بین تبادل نظر و همکاری با هیئت قزاقی تمامی تلاش خود را جهت رسیدن به نتایج مطلوب و در شأن روابط دو کشور بکار بسته است تا با برگزاری این اجلاس قدم دیگری در جهت استفاده بهینه از ظرفیت های دو کشور برداشته شود.
وی افزود: نظر به اهمیتی که ایران برای روابط با قزاقستان قائل است وزارت امورخارجه از چند سال پیش مسئولیت کمیسیون مشترک با این کشور را به عهده گرفته است و در این راستا تاکنون 11 کمیسیون در تهران و آستانه برگزار شده که تاثیر بسیار مطلوبی در افزایش مناسبات اقتصادی و فرهنگی دو کشور داشته است.
متکی افزود: صادرات خدمات فنی و مهندسی از ایران به قزاقستان در بخش راه و ساختمان ادامه دارد و مذاکره در خصوص سایر بخش ها از جمله نفت و گاز، صنعت و اعزام نیروی کار متخصص به این کشور در حال انجام است.
وزیر امورخارجه در ادامه گفت: در نتیجه این تلاش ها حجم مبادلات دو کشور حدود 2 میلیارد دلار رسیده است ولی این رقم با اهداف تعیین شده از سوی روسای جمهور دو کشور یعنی 10 میلیارد دلار فاصله زیادی دارد که ارتقای آن همت طرف های ایرانی و قزاقی را می طلبد.
وی با اعلام اینکه ارزیابی و سازماندهی هر چه بهتر روابط موجود از جمله اهداف برگزاری اجلاس هایی از این دست است، گفت: دستور کار اجرایی و عملیاتی این اجلاس ها برای روابط آینده دو کشور اهمیتی اساسی خواهد داشت.
متکی در ادامه با شرایط امروز روابط دو کشور را در سطح مطلوبی عنوان کرد ودر عین حال گفت: اما هنوز ظرفیت های بسیاری برای توسعه روابط وجوددارد که از طریق برگزاری نشست های مشترک شناسایی و از قوه به فعل درآید.
وزیر امورخارجه همچنین تمهیدات لازم برای افزایش تبادلات اقتصادی گفت: شایسته است ساختار قانونی و لازم برای توسعه روابط بین دو کشور در عرصه های مختلف اقتصاد و تجارت شناسایی و با جدیت پیگیری و نهایی شده و آنچه نیز با شناخت موانع و رفع آنها توسعه هر چه بیشتر و همه جانبه روابط را تسریع بخشیم.
جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینه تاسیس شرکت های مشترک برای فراوری و انتقال غلات و همچنین انتقال نفت قزاقستان همکاری جدی را آغاز کند |
وی نکته دوم برای ارتقا سطح مبادلات را تشکیل گروههای کاری مشترک به ریاست معاونان وزیران مربوطه نظیر کار، کارگروه انرژی ، حمل ونقل، تجاری و کشاورزی ، کنسولی ، سرمایه گذاری و بانکی و تمامی ابعاد حاکم بر روابط اقتصادی موجود عنوان کرد و گفت: بدیهی است پیشنهادات و راهکارهای عملی این کارگروهها مقامات سیاسی و بلندپایه دو کشور را در جریان امور قرار داده و تصمیم گیری برای انجام پروژه های مشترک را تسهیل می کند.
متکی راهکار سوم در گسترش همه جانبه روابط دو کشور ایران و قزاقستان را مستلزم توسعه هر چه بیشتر ظرفیت های تجاری ، بانکی ، سرمایه گذاری و حمل و نقلی و کشتیرانی و همچنین تسهیل صدور روادید عنوان کرد و گفت:جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تمامی ظرفیت های خود را در توسعه مناسبات با کشور قزاقستان بکار گیرد.
وی افزود: ظرفیت ها و توانمندی های قزاقستان نیز بویزه در بخش های اقتصادی و بازرگانی ، کشاورزی و انرژی ، غلات و سرمایه گذاری مشترک مورد توجه ایران است. این علایق و خواسته ها اگر مورد توجه جدی قرار گیرند بی تردید موجبات رشد و ارتقای مناسبات فیمابین را فراهم خواهند آورد.
متکی در ادامه سخنان خود قزاقستان را یکی از کشورهای مهم منطقه دانست که در زمینه های مرتبط با انرژی ، کشاورزی و مواد معدنی و سرمایه گذاری می تواند از ظرفیت های ایران در انتقال انرژی و غلات به بازارهای جهانی و سرمایه گذاری مشترک و توسعه بخش های مذکور بهره مند گردد.
وی تاکید کرد در این راستا باید بخش خصوصی دو کشور را فعال و تشویق کرد تا در پروژه های کلان اقتصادی وارد شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: در حال حاضر قدم های مثبتی در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری مشتر برداشته شده و باید این همکاری ها هر چه بیشتر تقویت شود.
متکی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا در زمینه تاسیس شرکت های مشترک برای فراوری و انتقال غلات و همچنین انتقال نفت قزاقستان همکاری جدی را آغاز کند.
وی در ادامه با بیان اینکه تشکیل کمیته مشترک سرمایه گذاری از دیگر زمینه های اصلی همکاری مشترک است، گفت: باید با جدیت بیشتر این امر پیگیری شود. هم اکنون سیاست خصوصی سازی در اولویت کار دولت ایران قرار گرفته و زمینه های بسیار مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی فراهم شده است که از نظر ما دوستان قزاقی در این خصوص از اولویت برخوردارند.
وزیرامورخارجه همچنین افزود: بدون شک هر چه پیوندهای اقتصادی را محکم تر کنیم به نفع دو ملت، دو کشور و کل منطقه خواهد بود.
متکی یکی از ابزارهای موجود برای استمرار روابط دوجانبه را برگزاری چنین جلسات مشترکی بین مسئولان دو کشور عنوان کرد و گفت: تشکیل مستمر و منظم این جلسات به طور سالانه می تواند ما را جهت دستیابی به مکانیزم جدید برای همکاری های بیشتر یاری کند و مهمتر از آن پیگیری و اجلایی کردن توافقات به عمل آمده در جریان برگزاری کمیسیون مشترک است.
وی تصریح کرد: همکاران من در وزارت متبوع به همراه کارشناسان سایر وزارتخانه ها جلسات هماهنگی در جهت چگونگی توسعه روابط با کشور دوست و برادر قزاقستان برگزار کردند که یکی از موضوعات مطرح در این جلسات درخواست همکاران از قزاقستان برای جدیت در پیشبرد امور و به نتیجه رساندن آن بوده است.
نظر شما