به گزارس خبرنگار مهر، سید علی استیری امروز در یک نشست خبری از تدوین و تصویب سند جامع راهبردی توسعه دریایی کشور که برنامه آن طی سال 86 در کمیته تدوین استراتژی ارگانهای دریایی آغاز شده بود، خبر داد و گفت: این سند هم اکنون به تصویب سران ارگانهای دریایی رسید.
مدیرکل سازمانهای تخصصی و بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی با مهم ارزیابی کردن این سند، اظهار داشت: سند مذکور سندی است که از بالا به مسائل دریایی می نگرد و شامل استراتژی برای تمامی مواردی که در بحث دریا وجود دارد می شود.
استیری با اشاره به اینکه در حال حاضر کارها در بخش دریایی کشور به صورت جزیره ای انجام می شود که در بسیاری از موارد در تعارض با بخشهای دیگر قرار می گیرد، اظهار داشت: یکی از اهداف تدوین این سند، یکپارچه کردن این کارها است.
وی با بیان اینکه این سند یک سند جاری است، تصریح کرد: پس از تصویب این سند با توجه به اینکه شرایط همواره در حال تغییر است برای به دست آوردن اهداف مورد نظر استراتژی های ارائه شده در سند، همزمان با تغییر شرایط قابل اصلاح خواهد بود.
این مقام مسئول مطالب این سند را در 5 محور ارزیابی کرد و افزود: دستیابی به سامانه امور مدیریت و امور دریایی، تامین زیرساخت های توسعه در مناطق ساحلی، پس کرانه ها، ارزشی و نهادینه کردن فعالیتهای امور دریایی، فراهم کردن جمعیت انسانی لازم در پسکرانه ها و دستیابی به دانش و فناوری روز در امور دریایی محورهای مهم این سند محسوب می شود.
استیری در خصوص ضمانت اجرای این سند نیز بیان داشت: روسای ارگانهای دریایی این سند را امضا کرده اند ضمن اینکه بخشهایی که نیاز به تصمیمات در سطح بالای حکومتی دارد باید مراحل قانونی خود را طی کند.
وی ادامه داد: هجدهمین همایش ارگانهای دریایی در 28 و 29 اردیبهشت ماه سالجاری با محور نیروی انسانی در بخش دریایی در جزیره کیش برگزار خواهد شد.
مدیرکل سازمانهای تخصصی و بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی شعار محوری این همایش را " ثروت انسانی احیاگر نقش ایران در منطقه و جهان است" اعلام کرد و گفت: با توجه به بررسیهای انجام شده برای رسیدن به اهداف دریایی در طول برنامه پنجم توسعه، کشور نیاز به 5 هزار نیروی تخصصی آموزش دیده در زمینه دریانوردی دارد.
استیری با بیان اینکه این همایش با همکاری نفت فلات قاره و سازمان بنادر و دریانوردی برگزار خواهد شد، تاکید کرد: مقالات در این همایش در 6 محور ارائه خواهند شد.
وی در خصوص این محورها تصریح کرد: موضوعات این دوره در 6 محور صنعت آفشور(فراساحل)، ایمنی و امنیت دریانوردی، حفظ محیط زیست، جذب سرمایه گذاری و خصوصی سازی، نیروی انسانی و هاب (تبدیل شدن بندر مادر) دریایی و بندری ایران است.
نظر شما