پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۰۱

فلسفه و فرافلسفه(8)

فرافلسفه و فلسفه جدا از یکدیگر نیستند

فرافلسفه و فلسفه جدا از یکدیگر نیستند

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه فرافلسفه جدا از فلسفه نیست، گفت : این دو در عمل یک چیز هستند، پیکره و سازمان اصلی، تعقل و روش عقلانی است.

دکتر منوچهر صانعی دره بیدی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد این سؤال که اگر فرافلسفه را پژوهشی در مبانی و معانی و اهداف و محدودیتهای فلسفه بدانیم، آیا می توان قائل به جدایی فرافلسفه از فلسفه باشیم، اظهار داشت: خیر، جدایی نیست. اینها به قول فرنگی ها تمایزات متدیک است .

دره بیدی گفت: یک وقت است که ما در حوزه اخلاقی درباره فضیلت بحث می کنیم، به این می گوییم بحث اخلاقی ، یک وقت دیگر در مورد اینکه اصلاً چرا باید درباره فضیلت بحث کرد، بحث می کنیم ، آنوقت به این فرااخلاق می گوییم. یعنی در عمل یک چیز است پیکره و سازمان اصلی پیکره تعقل و روش عقلانی است.

وی افزود: این روش عقلانی یک وقت به خود کارکرد عقل برمی گردد مثل نقد اول کانت. در واقع نقد اول کانت به اصطلاحی که امروز بکار رفته است فرافلسفه است. ولی نه اینکه بیرون و خارج از فلسفه باشد، بحث فلسفی است.

استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی درباره اینکه آیا قرن بیستم را می توان شکوفاترین قرن در زمینه فهم مبادی و محدودیتهای فلسفه دانست. آیا فلسفه قرن بیستم عمدتاً فرافلسفه است؟ گفت: نه خیر، فکر نمی کنم که اینجور باشد. اینکه می گوییم شکوفاترین قرن ، اگر بخواهیم دقیق حرف بزنیم ، جواب دادن به این حرفها دشوار است. واقعاً شکوفاترین قرن ، شاید قرنهای18و 19 باشد نه قرن بیستم.

کد خبر 1069529

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha