۴ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۰:۱۹

سلطانیه در گفتگو با مهر:مقاومت البرادعی بیشتر از آمانو بود/ حضور فعال ایران درکنفرانس نیویورک

سلطانیه در گفتگو با مهر:مقاومت البرادعی بیشتر از آمانو بود/ حضور فعال ایران درکنفرانس نیویورک

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: آمانو باید در چارچوب وظیفه ای که به او محول می شود، کار انجام داده و مثل هر مدیر کل دیگری تحت الامر مصوبات کشورهای عضو باشد.

علی اصغر سلطانیه در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مناسابات جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از روی کار آمدن آمانو در این آژانس گفت: روشهای مدیران کل ممکن است در دبیر خانه تفاوت هایی با هم داشته باشد ولیکن وظایف یکسان بوده و مدیر کل باید به آنها اهتمام کند.

وی گفت: ساختار آژانس با گذشته تغییر چندانی ندارد ولی نخستین گزارشی که در دوران آمانو داده شد چندان مناسب نبوده و موجب ناخرسندی اعضا شد.
 
سلطانیه افزود: درپی این گزارش جمهوری اسلامی اعتراض رسمی کرده وکشورهای عدم تعهد نیز در بیانیه ای رسمی این گزارش را نامتوازن عنوان کردند که این یک پیام سیاسی روشنی در خود داشت زیرا بیش از یکصد کشور بر اشکال داشتن گزارش مدیر کل جدید تاکید کردند.
 
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد که ما خواستار همکاری با آژانس و آمانو هستیم و امیدواریم که ایشان نیز گزارش خود را اصلاح کند.
 
البرادعی مقاومت بیشتری در مقابل فشارها داشت
 
سلطانیه با تاکید بر اینکه گزارش نخست آمانو درباره فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی تحت فشار تهیه شده است، گفت: البته مدیر کل سابق یعنی آقای البرادعی نیز گزارش های خود را تحت فشار تهیه می کرد ولی وی کمتر تحت تاثیر این فشارها قرار می گرفت و گزارش های البرادعی به نسبت منصفانه تر بود.
 
وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که آقای آمانو بی طرفانه به وظیفه خود عمل کرده و همانگونه که قسم یاد کرده است تحت تاثیر هیچ کشوری اقدام به ارائه گزارش نکند و بداند که او موظف به ارائه گزارش فنی است نه سیاسی.
 
جلسات مهمی که در تاریخ آژانس بی سابقه بود
 
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران درآژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه با اعلام اینکه جمهوری اسلامی یکی از فعالترین اعضا آژانس بوده و خواستار فعالیت این نهاد در چارچوب وظایف محوله است، گفت:ما طی یک سال گذشته جلسات بسیار مهمی را تحت عنوان " آینده و چشم انداز آینده آژانس " در حاشیه این نهاد برگزار کردیم که در این جلسات همه اعضا شرکت داشتند.
 
وی افزود: در این نشست ها خواسته ها و انتظارات اعضا از آژانس مطرح شده و به این نهاد منتقل شد و دبیر کل نیز باید مطابق این خواسته ها و انتظارات اقدامات خود را تنظیم کند.
 
ان پی تی تبعیض آمیز است
 
سلطانیه در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا جمهوری اسلامی ایران در بازنگری ان پی تی صاحب دیدگاه خاصی بوده و آیا می تواند بازنگری مناسابات جدیدی را بر آژانس حاکم کند، اظهار داشت: ان پی تی به عنوان یک معاهده مشکلاتی دارد و تبعیض آمیز است و به همین دلیل جهان شمول و اجرایی نشده است.
 
وی تاکید کرد: این معاهده ایده آل نیست ولی ما به عنوان عضوی از آن با حضور فعال در همه کنفرانس های بین المللی از جمله کنفرانس بازنگری در نیویورک حضور فعال خواهیم داشت تا در مسیر اصلاح این معاهده نقش داشته و تلاش کنیم که به جریان درست خود بیفتد.
کد خبر 1069591

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha