پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۸:۴۹

برگی از تاریخ ایران و جهان

برگی از تاریخ ایران و جهان

خبرگزاری مهر: سالروز وقوع جنگ جمل، نخستین استفاده از گیوتین، معرفی دی ان ای و آغاز حفر کانال سوئز برخی رویدادهای تاریخی امروز هستند.

پنجم اردیبهشت:

اخراج رژیم اشغالگر قدس

درچنین روزی در سال 1361هجری شمسی ، دولت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد از جامعه بین الملل خواست رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایات کثیر خود علیه فلسطینی ها از سازمان ملل متحد اخراج کنند .

دهم جمادی الاول:

وقوع جنگ جمل

سال 36 هجری قمری جنگ جمل رخ داد . پس از خلافت امیر مؤمنان حضرت علی (ع) ، طلحه و زبیر به تحریک عایشه دختر ابوبکر و همسر رسول اللهٌ( ص) به همراه گروهی و با انگیزه رسیدن به قدرت و کسب خلافت جامعه اسلامی بر حضرت علی  شوریدند .

حضرت علی (ع) در این جنگ با امام حسن  ، امام حسین و محمد بن حنفیه در نزدیکی بصره به همراه لشکرمخلص خود به جنگ گردآمدگان به گرد عایشه رفت و آنان را شکست داد. طلحه در این واقعه کشته شد و زبیر نیز در راه فرار به مکه به قتل رسید .

این جنگ به سبب آن که مرکب عایشه، شتر(جمل) بود و به شدت ازسوی اطرافیان وی محافظت می شد، به" جنگ جمل" معروف شد. در تاریخ اسلام به شرکت کنندگان در این جنگ که بیعت خود را با امیرالمومنین علی (ع) شکسته بودند ، ناکثین می گویند.

بیست و پنجم آوریل:

نخستین استفاده از گیوتین

در چنین روزی در سال 1792 میلادی برای نخستین بار در تاریخ آمریکا از گیوتین استفاده شد . یک راهزن اولین اعدامی با این وسیله بود .

ژاپن و تجارت خارجی 

سال 1867 میلادی برای نخستین بار مرزهای توکیو برای تجارت خارجی باز شد .

هجوم به الجزایر

در چنین روزی در سال 1888 میلادی نیروهای نظامی فرانسه کشورهای الجزایر و تونس را به اشغال خود در آوردند .

معرفی دی ان ای

سال 1953 میلادی دانشمندان ، دی ان ای را به عنوان حامل صفات انسانی به جامعه جهانی معرفی کردند .

آغاز حفر کانال سوئز

 درچنین روزی در سال1859میلادی :عملیات حفر کانال سوئز" با هدف اتصال دریای مدیترانه به دریای سرخ آغاز شد .

کد خبر 1069833

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha