پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۶ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۳۸

صدر اعلام کرد:

کاهش 40 درصدی سوانح دریایی/ 13.1سال؛ میانگین سن ناوگان تجاری

کاهش 40 درصدی سوانح دریایی/ 13.1سال؛ میانگین سن ناوگان تجاری

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از کاهش 40 درصدی میانگین سوانح دریایی طی 5 سال گذشته خبرداد و میانگین سن ناوگان تجاری کشور را 13.1 سال اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عطاالله صدر امروز در نشستی مطبوعاتی با اشاره به اهداف برنامه چهارم توسعه در خصوص بنادر کشور گفت: سازمان بنادر و دریانوردی در حال حاضر به غیر از 2 مورد، از اهداف مشخص شده برای برنامه چهارم توسعه جلوتر است.

معاون وزیر راه و ترابری تصریح کرد: طبق اهداف این برنامه، ظرفیت اسمی بنادر تا پایان سال 88 باید به 148.8 میلیون تن می رسید که ظرفیت 150میلیون تن موجود نشان دهنده تحقق 101 درصدی نسبت به برنامه است.

وی در خصوص تخلیه و بارگیری در بنادر کشور بیان کرد: در حالی سال گذشته 130 میلیون تن تخلیه و بارگیری در بنادر کشور انجام شده است که طبق اهداف مشخص شده باید در این سال به 126 میلیون تن می رسید که نشان دهنده تحقق 103 درصدی اهداف برنامه است.
 
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: طبق برنامه چهارم باید در سال 88 در حدود 5 میلیون و 800 هزار نفر ظرفیت جابجایی مسافر دریایی ایجاد می شد که با 6 میلیون و 800 هزار نفر، شاهد رشد 117 درصدی در این زمینه هستیم.
 
وی از کاهش 40 درصدی میانگین سوانح دریایی تا پایان سال 88 خبر داد و اعلام کرد: طبق اهداف برنامه چهارم توسعه باید تا پایان سال 88 درحدود 30 درصد کاهش سوانح به وجود می آمد که این هدف 133 درصد تحقق یافته است.
 
معاون وزیر را و ترابری در خصوص کاهش میانگین سن ناوگان تجاری تصریح کرد: در حال حاضر میانگین سن ناوگان تجاری در حدود 13.1 سال است در حالی که هدف برنامه چهارم 14.5 سال  بوده است.
 
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص ظرفیت ناوگان تجاری و نفتی اظهارداشت: بر اساس برنامه چهارم ما باید ظرفیت این دو ناوگان را به ترتیب 5.6 و 11.6 میلیون تن می رساندیم که در حال حاضر با تحقق 99 و 92 درصدی به 5.4 و 10.7 میلیون تن رسیده است.
 
صدر در خصوص عملکرد سازمان بنادر در سال 88 با بیان اینکه علیرغم محدودیت منابع وضعیت نسبتا خوبی داشته است، گفت: میزان تخلیه و بارگیری در طول سال 88 با افزایش 18 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 130 میلیون تن رسیده است.
 
وی با اشاره به افزایش 6 درصدی ظرفیت اسمی بنادر گفت: در طول سال گذشته ظرفیت اسمی بنادر به 150 میلیون تن رسیده است در حالی که در سال گذشته 1423 میلیون تن بوده است.
 
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص ظرفیت تخلیه و بارگیری کانتینر در بنادر سال 88 گفت: ما با داشتن ظرفیت 4 میلیون و 4 هزار TEU توانستیم رشد 22 درصدی را بدست آوردیم.

وی در خصوص سوآپ نیز اظهار داشت: در طول سال 87 در حدود 4.5 میلیون تن انجام شده بود که در سال 88 به 6 میلیون تن رسیده است که نشان دهنده افزایش 35 درصدی است.

صدر با بیان اینکه سرمایه گذاری سازمان بنادر برای توسعه بنادر با 26 درصد افزایش در سال 88 نسبت به مدت مابه سال قبل به  420 میلیارد تومان رسیده است، اعلام کرد: میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش در سال گذشته 14هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به 10400 میلیارد ریال سال گذشته افزایشی 34 درصدی را شاهد بوده ایم.

وی با بیان اینکه ما هنوز با رسیدن به اهداف سند چشم انداز فاصله داریم در خصوص اتفاقات مهم در سال گذشته تصریح کرد: در سال گذشته برای اولین بار به ظرفیت 2 میلیون TEU رسیدیم، ضمن اینکه در همین سال برای نخستین بار شاهد پهلوگیری بزرگترین کشتی کانتینری در بندر شهید رجایی و بندر بوشهر( کشتی متناسب با توان این بندر) بودیم.
 
وی با اشاره به فعالتر شدن بازار سوخت رسانی در خلیج فارس اعلام کرد: با توجه به اینکه در گذشته در این بخش خیلی فعال نبودیم، امسال توانستیم 25 درصد از سهم بازار سوخت رسانی را با ظرفیت 2 میلیون 200 هزار تن بانکرینگ بدست آوریم، ضمن اینکه ما ظرفیت بیشتر از این رقم را نیز داریم.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه به نجات جان 743 نفر در دریا، مانور مشترک با روسیه و تفاهم نامه با 5 کشور حاشیه دریای خزر، تقدیرنامه های سازمان جهانی دریانوردی در خصوص مقابله با آلودگی های نفتی و حفاظت محیط زیست و دزدی دریانوردی اشاره کرد.

وی در خصوص عقب افتادن از برنامه ها در خصوص بندر شهید رجایی گفت: علت این عقب ماندگی وجود مشکل فاینانس است که امیدواریم امسال قسمت شرقی این بندر تکمیل و بال غربی آن نیز با تاخیر سال آینده پس از آن تکمیل شود.

صدر با بیان اینکه امروز هم بنادر به اندازه ظرفیت خود فعالیت ندارند، گفت: در حالیکه امروز ظرفیت ترانزیتی ما 15 میلیون تن است ولی ترانزیت انجام شده در سال گذشته 6 میلیون تن بوده است.

وی با اشاره به سهم بالای بنادر در صادرات و واردات تصریح کرد: سهم بنادر از کل واردات 93 درصد و صادرات 89 درصد است.

وی گفت: وجود 11 بندر فعال موجود در کشور، 185 پست اسکله با طول 27 کیلیومتر و اراضی تحت اختیار 5 هزار و 350 هکتارو 108 هکتار انبار سرپوشیده نشان دهنده وجود ظرفیتهای بیشتر در فعالیتهای دریایی است.

معاون وزیر راه و ترابری در خصوص واگذاری بنادر به بخش خصوصی اظهار داشت: ما در ابتدا با واگذاری بنادر کوچک به این بخش سعی در ایجاد تجربه برای بخش خصوصی و بررسی ها برای سازمان بنادر هستیم.

وی با اعلام اینکه تاکنون بنادر آستارا، گز و فریدونکنار به بخش خصوصی واگذار شده است، اعلام کرد: بنادر چمخاله و کیاشهر در دستور واگذاری قرار گرفته است.

صدر با بیان اینکه به ترتیب بنادر کوچک را برای واگذاری به بخش خصوصی آماده می کنیم، گفت: در حال حاضر 100 درصد عملیات تخلیه و بارگیری و کل بهره برداری از ترمینال توسط بخش خصوصی انجام می شود.

وی در خصوص توسعه بندر چابهار نیز گفت: این بندر که طرح توسعه آن تحت پیمانکاری قرارگاه مهندسی خاتم النبیا است با توجه به مشکلات فاینانس و عدم تامین به موقع موجب تاخیر شد.

وی تصریح کرد: چون این بندر نقش استراتژیک داشت سازمان بنادر با منابع خود شروع به تکمیل این بندر کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون طرح قرار دادی این بندر 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، تاکید کرد: طرح دریایی این پروژه بسیار بیشتر از این پیشرفت داشته است.

وی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در خصوص اوراق مشارکت برای بندر چابهار و بندر شهید رجایی تصریح کرد: بر اساس این مصوبه در تاریخ 27 اسفند ماه سال 88 به سازمان بنادر اجازه فروش 100 میلیارد تومان اوئراق مشارکت داده شد، ضمن اینکه بانک عامل آن نیز با توجه به مذاکره با بانک مرکزی مشخص شده است.
کد خبر 1071389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha