۷ شهریور ۱۳۸۳، ۱۵:۱۵

موسيقي سنتي و جوان امروز ( 1)

هوشنگ ظريف: جوانان نسبت به موسيقي سنتي ايران دلسرد شده اند

يكي از موضوعات مهم در نوع آهنگسازي براي موسيقي سنتي ايران است كه بايد مطابق با نيازهاي جوانان امروز باشد. اگر امروزه هم جوانان ما به برنامه هاي " گلها"ي سابق نگاه كنند، متوجه خواهند شد كه آثار ساخته شده امروز ، طراوت آثار گذشتگان را دارا نيست.

" هوشنگ ظريف" نوازنده تار در گفت و گو با خبرنگار موسيقي " مهر"، ضمن بيان اين مطلب افزود: متاسفانه امروز روي ملودي ها به اندازه كافي كار اصولي انجام نمي شود و اين موضوع باعث شده است كه جوانان نسبت به موسيقي سنتي ايران دلسرد شوند.
وي ادامه داد: آثار استاداني چون" محجوبي"، " ياحقي"،" خرم" و " تجويدي" براي يك دوره خاص ساخته نشد و به همين دليل تاريخ مصرف ندارند و جاودانه شده اند. جوان امروز ما هم بايد از همين ملودي ها ايده و الهام بگيرد. شرايط امروز موسيقي سنتي ما به شكلي است كه بسياري از جوانان را از كار كردن در حيطه موسيقي سنتي ، دلزده مي كند. 


" ظريف" افزود: برخلاف نظر خيلي ها كه معتقدند گوشن دادن به موسيقي قدما ، خلاقيت را كم مي كند، من فكر نمي كنم كه گوش دادن به آثار گذشتگان  و ملودي هايي مانند " مرغ سحر" و " من از روز ازل" بتواند تاثير منفي بگذارد، اگر آهنگسازي جوان باشد مي تواند، از اين آثار ايده هاي خوبي بگيرد.در حال حاضر در اغلب قطعات، بيشتر از آنكه ما به موسيقي اهميت بدهيم  به شعر اهيمت داده ايم. در حالي كه در حالت ايده آل ابتدا بايد موسيقي ساخته شود و سپس شعر روي آن ملودي قرار بگيرد.
وي در ادامه اين گفت و گو درمورد آثار موسيقي سنتي كه ملهم از فضاي موسيقي پاپ ساخته مي شوند، گفت: نو آوري در هر زمينه اي به خصوص در موسيقي اتفاق خوبي است، اما بهتر ست كه اگر يك نوع  موسيقي  با نوع ديگري تلفيق شد، پايه، اساس  و اصالت موسيقي ها از بين نرود. گاهي احساس مي شود از تركيب موسيقي سنتي ايران با آن پيشينه، با موسيقي پاپ،  موسيقي هندي يا عربي توليد شده است .
" ظريف" تفاوت ايجاد شده در ذائقه جوان امروز را با جوان دو دهه پيش در تغيير جو جامعه دانست و ادامه داد: در دهه هاي پيش ما با اين آلودگي ، ترافيك و رفت و آمدهاي سخت شهري مواجه نبوديم، اما امروز با نبود آرامش و تغيير روحيه، مواجه هستيم. از اين رو بايد بيشتر از اين حرف ها در زمينه نوآوري در موسيقي فعاليت كنيم.
وي در پايان خبر از انتشار كتابي با عنوان " قطعاتي براي تار" داد .
به گزارش خبرگزاري "مهر"  چند سالي است جوانان ايراني كمتر به موسيقي سنتي روي مي آورند و ترجيح مي دهند كه  در حال و هواي موسيقي هاي كلاسيك، پاپ و حتي محلي فعاليت كنند. اين در حالي است كه در كمتر از سه دهه پيش ما آهنگسازان بزرگي را در موسيقي سنتي، در ايران داشته ايم و به نظر مي رسد كه اين ذخاير در حال تمام شدن هستند. به نظر برخي از استادان و آهنگسازان، آهنگسازي در موسيقي  سنتي ايران مي تواند نقش چشمگيري در ترغيب جوانان به يادگيري موسيقي سنتي دارد. با توجه به اين موضوع خبرگزاري |" مهر" از امروز به پي گيري نظرات استادان و صاحب نظران موسيقي مي پردازد.

کد خبر 107438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha