پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۴:۴۹

محمدی :

سند ملی راهبردی گمرک تدوین شد

سند ملی راهبردی گمرک تدوین شد

رئیس کل گمرک ایران از تهیه سند ملی راهبردی گمرک خبر داد و گفت: تعرفه 90 درصدی واردات خودرو فعلا پابرجاست.

به گزارش خبرنگار مهر، اردشیر محمدی امروز در نشستی با خبرنگاران به تشریح عملکرد و برنامه های گمرک جمهوری اسلامی ایران پرداخت و یکی از اقدامات انجام شده توسط گمرک را اجرایی کردن پنجره واحد در 15 گمرک کشور برای کاهش هزینه ها و صرفه جویی در وقت خدمت گیرندگان گمرک عنوان کرد.

رئیس کل گمرک ایران اجرای پنجره واحد را یکی از پروژه های طرح تحول اقتصادی ذکر و پیش بینی کرد که این طرح در 20 گمرک دیگر کشور نیز اجرایی شود که بر این اساس، 90 درصد عملیات تجاری در این سیستم انجام خواهد شد. اجرای طرح پنجره واحد باعث گردآوری خدمات سازمانهای همجوار گمرک در یک محل می شود.

وی یکی دیگر از اقدامات گمرک را اختصاصی کردن گمرکات کشور همچون بخش پارچه، آهن آلات، مواد دخانی و غیره در رویه صادرات و واردات عنوان کرد و افزود: گرچه از نظر ما برنامه اختصاصی کردن گمرکات به پایان رسیده است، اما در برخی از موارد دیگر که نیاز به اختصاصی کردن گمرکات باشد، این کار انجام خواهد شد. امسال عملکرد گمرکات اختصاصی شده مورد ارزیابی قرار می گیرد.

محمدی تجهیز گمرکات کشور به امکانات مدرن و پیشرفته را از الزامات دانست و با اشاره به حجم تجارت خارجی کشور در سال 88 به میزان 100 میلیارد دلار، گفت: این میزان حجم تجارت خارجی نیازمند امکانات و تجهیزات مدرن است، بنابراین از دولت و مجلس خواستار اختصاص اعتبارات مناسب رای ارتقای این سیستمها هستیم.

وی از طراحی و نصب سیستم ارزش گذاری بر پایه وب در سال 88 در گمرکات کشور خبرداد و افزود: این سیستم که در راستای اجرای طرح تحول اقتصادی است در 30 گمرک کشور باید اجرایی شود که باعث سرعت و دقت در ارزش گذاری کالاها می شود.

رئیس گمرک ایران از تهیه و تدوین سند ملی راهبردی گمرک خبرداد و گفت: این سند برای اجرای برنامه ای 5 ساله در قالب 44 طرح تعریف شده است. همچنین امسال سیستم وب بنیاد جامع عملیاتی خواهد شد.

وی از استقرار سیستم مدیریت کیفیت در 30 گمرک کشور خبرداد و افزود: با توجه به اینکه استفاده از استانداردهای روز دنیا برای گمرک در دستور کار قرار دارد، خواتسار الحاق به کنوانسیون کیوتو هستیم.

محمدی از برنامه مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر در گمرکات کشور طی سال جاری خبرداد و گفت: سال گذشته اقدامات بسیار زیادی در این راستا صورت گرفت به نحویکه برای اولین بار از سگهای موادیاب استفاده شد. همچنین سال گذشته بالاترین آمار کشفیات و مبارزه با مواد مخدر را داشتیم.

وی رشد صادرات سال گذشته را بیش از 10 درصد با وجود بحران مالی جهانی به میزان 25 میلیارد دلار اعلام و بیان کرد: در بخش صادرات 16.5 درصد جلوتر از برنامه چهارم توسعه هستیم.

وی به کاهش 1.5 درصدی میزان واردات کالا در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این در حالی است که درآمدهای گمرک در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن افزایش داشته است.

رئیس کل گمرک ایران درآمد پیش بینی شده برای گمرک در سال جاری را 100هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: مصوبه ای را برای ساده سازی و تسهیل امور ترانزیت داشته ایم.

وی یکی از ابزارهای مهم گمرک را قانون دانست و افزود: با توجه به اینکه 4 دهه از تصویب قانون گمرک می گذرد، اصلاح قانون امور گمرکی کشور در راستای اجرای طرح تحول اقتصادی در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون در مجلس است که برخی از مشکلات و معضلات در آن پیش بینی شده است.

محمدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا سعید مرتضوی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مسئولیت گمرک را بر عهده خواهد گرفت؟ گفت: تا زمانی که در گمرک هستم، با جدیت کار خود را پیگیری خواهم کرد.

وی با تاکید بر اینکه در رویه ترتنزیت کالا آنلاین هستیم، افزود: در رویه صادرات و واردات کالا امسال سیستم آسیکودای جهانی را در گمرکات مهم کشور پیاده سازی خواهیم کرد. در بیش از 95 درصد گمرکات کشور سیستم آسیکودای پلاس پلاس انجام می شود.

وی حجم صادرات کشور را بیش از دو میلیارد دلار در یک ماهه گذشته که 44 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است، ذکر کرد و افزود: همچنین در این مدت 3 میلیارد دلار واردات داشتیم که با افزایش 16 درصدی مواجه بوده است.

رئیس کل گمرک ایران مدت زمان ترخیص کالا برای صادرات را کمتر از دو ساعت اعلام کرد و گفت: حداقل تشریفات برای صادر کنندگان خوشنام اعمال می شود و آنها از ارزیابی های کالاها معاف هستند.

به گفته وی برخی کالاها به قرنطینه، موز بهداشت و استاندارد و غیره نیازمند هستند که این امور در اختیار گمرک نیست، بنابراین باید زمان لازم را برای اخذ مجوز مربوطه طی کنند. اما کالاهای وارد شده به کشور نیز طی همان روز از گمرک اجازه ترخیص خود را دریافت می کنند.

محمدی بودجه از افزایش بودجه گمرک از 29 میلیارد تومان سال گذشته به 38 میلیارد تومان در سال جاری گفت و افزود: گرچه سال گذشته با مدیریتهای انجام شده با کسری بودجه مواجه نبودیم اما اگر این بودجه به 50 میلیارد تومان افزایش یابد، بسیاری از اقدامات با وضعیت بهتری اجرایی خواهد شد.

وی الکترونیکی شدن گمرک را باعث کاهش تعداد نیروی انسانی در گمرک دانست و افزود: سال 88 با 104 واحد گمرکی و 6500 نفر نیروی انسانی، حجم فعالیت گمرک بالای 100 میلیارد تومان بود.

رئیس کل گمرک ایران در مورد تعرفه واردات خودرو گفت: در قانون بودجه تعرفه وارات خودرو 90 درد بود که 70 درصد به گمرک ابلاغ شد که بین این دو رقم مغایرتی وجود دارد، بنابراین گمرک از وزارت بازرگانی استعلام کرد و خواستار اعلام نظر در این خصوص شد تا گمرک بر اساس رفع مغایرات عمل کند.

وی تعرفه فعلی اعمال شده را 90 درصد اعلام کرد و افزود: اگر به گمرک اعلام شود که تعرفه 70 درصد از ابتدای سال جاری اعمال شود، افراد می توانند مطالبات خود را از گمرک استرداد کنند.

همچنین ابراهیم نقدی معاون حقوقی گمرک ایران در پاسخ به سئوال مهر در خصوص آمار کشف قاچاق کالا در گمرکات کشور گفت: در سال گذشته 34 هزارو 292 فقره پرونده با بهای 306 میلیون دلار تشکیل شده که نسبت به ارزش کالاهای وارداتی حدود نیم درصد بوده است، همچنین ارزش 3.8 درصد واردات و صادرات را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: 94 درصد این کالاها ورودی و بقیه خروجی بوده است، ضمن اینکه بیشترین ارزش در کشفیات مربوط به کشف مشروبات الکلی و پوشاک و در بخش خروجی نیز نفت گاز بوده است.

وی بالابودن حقوق ورودی کالا را باعث قاچاق این کالا به داخل کشور دانست و افزود: اگر این وضعیت اصلاح شود، حقوق ورودی دولت نیز بیشتر خواهد شد.

نقدی تعداد پرونده های قاچاق با ارزش بیش از یک میلیون ریال را 416 فقره اعلام کرد و افزود: این آمار 53 درصد ارزش پرونده های مکشوفه را شامل می شود و از 34 هزارو 292 فقره پرونده مذکور نیز 55 درصد کمتر از یک میلیون تومان با ارزش 4.5 درصد ارزش پرونده ها است.   

کد خبر 1075161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha