۷ شهریور ۱۳۸۳، ۱۵:۵۲

سيد محمد خاتمي در گفتگو با خبرنگاران(7)

هيچ وقت اختلافات ما با آمريكا، به داخل عراق كشيده نخواهد شد

سيد محمد خاتمي درباره مسائل عراق و عدم دخالت ايران در خصوص مسائل داخلي اين كشور گفت: سياست ايران تلاش براي حل مشكلات عراق و بازگشت آرامش به اين كشور است و هيچ وقت اختلافات ما با آمريكا، به داخل عراق كشيده نخواهد شد .

به گزارش خبرنگارسياسي "مهر"، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور درادامه كنفرانس خبري خود  درباره مسائل عراق و عدم دخالت ايران در خصوص مسائل داخلي عراق گفت: سياست ايران تلاش براي حل مشكلات كشور عراق و آرامش در اين كشور است چرا كه اين كشور با همه استعدادهايي كه داشته پس از دوران سركوب صدام، اينك زير فشار آمريكا است.

رئيس جمهوري افزود: من پيشنهاد تشكيل كنفرانسي با حضور كشورهاي همسايه عراق به اضافه مصر و اعضاي شوراي امنيت را براي حل مسائل عراق بدون مداخله بيگانگان داشتم كه تحقق نيافت. 

خاتمي در خصوص مذاكره با آمريكا گفت: وقتي سياست ما به گونه‌اي باشد كه در مذاكرات آنها داراي پيش شرط باشد ما نمي‌پذيريم.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي گفت: آمريكا بايد بپذيرد كه كشوري مانند ساير كشور ماست و بايد دست از رفتار تحميل‌گرايانه خود بردارد در حالي كه آمريكا نه تنها در رفتار خود تغيير ايجاد نكرده كه روز به روز زيان آميزتر مي‌شود.

خاتمي در مورد تاثير سفر معاون رئيس جمهوري عراق به ايران گفت: هرچه اين روابط بيشتر شود بهتر است آنها دوستان ما هستند و ما عراق را با ثبات مي‌خواهيم و همان وقتي كه اتهامات بيجا مي‌زدند بعضي از اعضاي هيات دولت در سمينار اقتصادي بسيار خوبي شركت كردند و وزير بازرگاني عراق آمد.
وي افزود: الان هم از همه اينها استقبال مي‌كنيم و معتقديم كه نشستن و صحبت كردن بسياري از سوءتفاهم‌ها را از بين مي‌برد.

وي در موردسفرابراهيم جعفري بيان داشت: وي از دوستان ما است و همه ما در مورد آرامش عراق و لزوم توقف كشتار در نجف و عدم اهانت به حرم حضرت امير‌ (ع) و نيز استقرار آرامش و صلح در نجف و عدم حضور نيروهاي مسلح در نجف و اطراف حرم صحبت كرديم و به طور كلي گفتيم كه مردم عراق انشاءالله يك حكومت مردمي داشته باشند.

رئيس جمهور در پاسخ به سوالي در مورد علت عدم آزادي جهاني افزود: ما پيگير قضيه هستيم و به حمدالله خبرنگارايرنا آزاد شد ولي مسئله مشكوكي در اين زمينه وجود دارد كه البته، تقريبا اطمينان داريم كه ديپلمات ما سالم است و اميدوارم كه آمدن آقاي نخست وزيرعراق به اينجا با آزادي جهاني همراه باشد.

رئيس جمهور در مورد تاخير در آزادي جهاني گفت: ما از آنها گله‌ داريم و نبايد اصلاً بحث مي‌كردند و اميدواريم كه دولت موقت زودتر اين را حل كند.

رئيس جمهوري در خصوص تغيير رويكرد و نگرش دولت از توسعه سياسي به اقتصادي گفت: در هفته دولت بيشتر گزارش‌هاي اقتصادي، صنعتي و توليدي داده مي‌شود و به ويژه كه اين دولت ما متهم به ناكامي در مسائل اقتصادي شده بود و ما اگر به دنبال فعاليت سياسي هم باشيم نمي‌توانيم در جامعه‌اي عقب مانده آنرا جويا شويم.

وي توسعه را امري همه جانبه دانست و گفت: پيشرفت اقتصادي جز با توسعه مردم سالاري تحقق نمي‌يابد و ايجاد توسعه اقتصادي هم منجر به توسعه مردم‌سالاري و سياسي مي‌شود.
رئيس جمهوري افزود: من فكر نمي‌كنم از شعارهاي سياسي خود دست كشيده باشم، ولي فكر مي‌كنم جامعه ما پذيرش اين مسائل را ندارد و بايد ببينيم كه چرا آفتي در جامعه ايجاد شده است كه من يك روز هر حرفي مي‌زدم سياسي بود، ولي اينك هيچ كدام از حرفهاي من شنيده نمي‌شود.
رئيس جمهوري با تاكيد بر دستاوردهاي اقتصادي كشور گفت: من در دستاوردهاي خوبي داشتيم كه از دو طرف دولت و منتقد مورد بي‌مهري قرار گرفته است ازطرفي تحقق شعارهاي ما جاي كار بيشتري دارد و بعضي از آنها تحقق نيافته، ولي از شعارهاي من تغييري ايجاد نشده است.

رئيس جمهوري درباره فعاليتهايش پس از اتمام دوران رياست جمهوري گفت: من در در كنار مردم و انديشه‌هاي خود خواهم بود و در بحث گفت‌وگوي تمدن‌ها فعاليت خواهم كرد.

خاتمي در خصوص گراني در كشور گفت: گراني بر مردم فشار فراواني وارد كرده و آنرا مي‌پذيرم، ولي اميد داريم با كاهش نقدينگي شاهد كاهش نرخ تورم باشيم.

رئيس جمهوري در پاسخ به سوالي در زمينه دستاوردهاي ايران در صنعت خودرو، تحولات اين بخش را چشمگير دانسته و گفت: در صنعت با توجه به عقب ماندگي ما راهي جز وارد كردن دانش و فن‌آوري از اين كشورها به وسيله قراردادهايي كه مي‌بنديم توليد را در ايران مستقر و خود را صاحب فن‌آوري آن نمائيم.

وي جنبش قطعه‌سازي رااتفاقي خوشاينددر صنعت كشور دانست و گفت: امروزه ما بسياري از قطعات خود را صادر مي‌كنيم و دولت كم كم اين بخش را به خصوصي واگذار مي‌كند و اميدواريم رشد كشور در اين بخش به ويژه طرح نوسازي صنايع كه مورد توجه رهبر انقلاب بوده، تسريع يابد و اين نوسازي كه از نساجي آغاز شده اينك در تمامي بخش‌هاي صنعت تعميم يافته است.

وي تصريح كرد: امروز 5/63 درصد صادرات ما را صادرات غير نفتي تشكيل مي‌دهد كه به 1800 ميليون دلار رسيده است كه با اتمام اين طرحها صادرات ما از مرز 3 ميليارد دلار هم خواهد گذشت.

رئيس جمهوري تاكيد كرد: در چهار سال گذشته تعداد ايجاد اشتغال در بخش صنعت از پيش‌بيني‌هاي ما فراتر رفته است و اميدواريم در سال 83 نيز بيش از 280 هزار فرصت شغلي ايجاد كنيم.

رئيس جمهوري در ادامه درپاسخ به سئوالي درباره مصاديق زده شدن جوانان از اسلام اشاره كرد و پرسيد: حساسيت‌هاي جامعه ديني ما و قضاوت‌هاي ديگر به اسلام‌ زدگي جوانان كمك مي‌كند و يا اينترنت بيشتر صدمه مي‌زند؟
خاتمي گفت: ما بايد در برخي برنامه‌هاي خود تجديد نظر كنيم تا ببينيم معيارهاي ما، مورد پذيرش و موفقيت آميز بوده است يا نه.
وي گفت: در شرايط فرهنگي ما و آنچه در خيابان‌هاي ديده مي‌شود هيچ تغيير خاصي رخ نداده، البته از دخترها و پسرها مي خواهم بيشتر رعايت كنند ولي اينكه دين از بين رفت چنين نيست.

وي از صدا و سيما، كتابخانه‌ها، سينما و تريبون‌هاي مختلف به عنوان كارآمدترين جهش براي توسعه و حفظ هويت فرهنگي ياد كرده و با اشاره به موقعيت فرهنگي ايران گفت: فعاليت‌هايي كه وزارت ارشاد در زمينه قرآن انجام داده، مورد تاييد و توجه خاص و عام بوده است و در طول بعد از انقلاب سابقه نداشته است و 5 هزار كانون مساجد براي توسعه فعاليت‌هاي فرهنگي در مساجد فعال هستند.

سيد محمد خاتمي در پاسخ به سوالي درباره گسترش فاصله طبقاتي عليرغم توسعه بخش‌هاي مختلف اقتصادي گفت: در طرح ساماندهي اقتصادي و هم در برنامه سوم، توسعه همراه با عدالت اجتماعي را مورد توجه قرار داديم.

وي تاكيد كرد: درآمد در شهر بيشتر شده است و اينك در روستاها هم هيچ روستايي بدون برق نيست و بيش از 94 درصد روستاها داراي آب آشاميدني هستند و در اين مدت هشت هزار روستا را در حالت توسعه نيافتگي خارج كرديم.
وي ادامه توزيع يارانه به مردم را راه حل توزيع عدالت اقتصادي دانست و افزود: توزيع يارانه‌ها عادلانه نيست و هدفمند كردن يارانه‌ها با هدف توزيع يارانه مستقيم در صورت عادلانه بوده است.

رئيس جمهوري خاطرنشان كرد: 16 ميليارد تومان در بخش آب، نان و برق به صورت يارانه به مردم واگذار مي‌شود كه استفاده اين بخش به افراد بي‌بضاعت به صورت مستقيم راهكار مناسبي است تا فردي كه بيش از يك ميليون تومان درآمد دارد با آنكه حدود صد و هفتاد هزار تومان حقوق مي‌گيرد يكسان از يارانه نان بهره‌مند نشوند.
رئيس‌جمهوري خاطرنشان كرد: چون آمارها دقيق نيست بخش‌هاي جامعه ما كه تحت بيمه و پوشش‌هاست مشخص نيست و لذا نمي‌توانيم يارانه را از آنها قطع كنيم و فعلاً به همين صورت ادامه مي‌دهيم.

رئيس‌جمهوري با اشاره به گسترش بيمه‌هاي درماني و اجتماعي خاطرنشان كرد: به دليل نبود آمار درست مجبور به تزريق اين يارانه‌ها هستيم ولي تلاش مي‌كنيم با افزايش حقوق و توسعه پوشش بيمه اجتماعي و ساير كمك‌ها، گام‌هاي موثري در اين زمينه برداريم.
وي گفت: بخش‌هايي از جامعه از امكانات محروم هستند اين گروه هميشه در دفاع از اصل نظام بيش از همه حضور دارند. 

رئيس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از فعاليت وي پس از 7 سال رياست جمهوري مي‌پرسيد، اظهار داشت: دلم سياه‌تر شده و غصه‌ها و خجالتم از مردم بيشتر شده است ؛ پناه مي‌بريم به خدا، ديگر بايد فكر آخرت بود.

خاتمي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد عدم به رسميت شناختن اسرائيل با وجود سياست تنش‌زدايي و در حاليكه صاحب كرسي در سازمان ملل است افزود: اسرائيل را به رسميت نمي‌شناسيم و موجوديت آن را قبول نداريم با او دعوا هم نمي‌كنيم و عرب‌ها هرچه تصميم بگيرند، عمل مي‌كنيم.

وي در جواب اينكه المپيك صحنه صلح است ولي ورزشكاران، از مسابقه با حريف اسرائيلي پرهيز دارند، اظهار داشت: با كسيكه پدر آدم را كشته و در آورده كه نمي‌شود صلح كرد.

خاتمي با اشاره به برخورد نظام با آرش ميراسماعيلي بيان داشت: با مير اسماعيلي مانند قهرماني كه در المپيك طلا گرفته رفتار مي‌كنيم.

رئيس‌جمهور درباره افتتاح فرودگاه بين‌المللي امام خميني (ره) اظهار داشت: اينطور نيست و البته در فرودگاه امام مشكلات عدم هماهنگي وجود داشت و انشاءالله اين مشكلات را حل مي‌كنيم.

رئيس جمهور در مورد بسته شدن پرونده سپتامبر گفت: بعيد مي‌دانم كه سپتامبر بسته شود، ولي برخورد سپتامبر تا حدودي رفتار ما را در آينده نشان مي‌دهد و ما الان نااميد نيستيم كه با مذاكرات انجام شده به راهكار منطقي برسيم.
وي افزود: اگر آنها حق ما را براي غني‌سازي بشناسند و ما را جزو كلوپ حساب كنند، ديگر مشكلي نيست.

خاتمي در پاسخ به سوالي در مورد صدور گاز ايران به تركيه بيان داشت: روابط ما با كشور تركيه خوب است و مذاكرات را انجام مي‌دهيم و مطمئن هستيم كه با دوستان ترك خود همواره با تفاهم پيش مي‌رويم و مشكل اساسي بين ما نيست.

کد خبر 107523

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha