پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۸:۰۹

سه هزار پروژه احیا و مرمت قنوات در کشور اجرا شده است

استان تهران - خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر مدیریت بهره وری آب کشاورزی معاونت آب و خاک صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته سه هزار و 360 پروژه احیا و مرمت قنوات در سراسر کشور توسط این حوزه معاونتی اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، علیرضا پرستار ظهر یکشنبه در نشست خبری خود با اعلام این آمار افزود: این اقدامات مربوط به بخش سازه ای و اجرایی این معاونت است که در استانهای کشور در قالب احیاء و مرمت قنوات اجرا شد.

وی اقدامات اجرایی در این بخش را مثبت ارزیابی و خاطر نشان کرد: برای به ثمر رساندن این طرح ها 44 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار صرف شده است.

پرستار با تاکید بر احیاء قنات موجود در کشور اظهار داشت: این اقدام نقش به سزایی در استحصال آب ایفا می کند و به همین دلیل نیز مرمت و بهسازی این ذخائر برای مصارف کشاورزی امری مهم و کارآمد تلقی می شود.

استحصال 217 میلیون متر مکعب آب از طریق اجرای طرحهای سازه ای

این مسئول با اشاره به اجرای  سه هزار و 360 پروژه سازه ای احیاء و مرمت قنات افزود: بااجرای این طرح ها 217 میلیون متر مکعب آب از قناتهای احیاء شده استحصال شده است.
 
پرستار خاطرنشان کرد: استان اصفهان با 560 طرح، فارس با 253 و خراسان رضوی نیز با جرای 420 پروژه از جمله استانهایی بودند که بیشترین میزان اجرای طرح های احیاء و مرمت قنات در آن اجرا شد.
 
وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی و احیاء قنات یادآور شد: این برنامه در سال جاری نیز با جدیت ادامه دارد.
 
اجرای دو هزار طرح کوچک و زودبازده تامین آب در کشور

مدیرکل دفتر مدیریت بهره وری آب کشاورزی معاونت آب و خاک صنایع وزارت کشاورزی از اجرای دو هزار 547  طرح کوچک و زود بازده تامین آب در کشور طی سال گذشته خبرداد.
 
پرستار گفت: احداث ایستگاه های پمپاژکوچک در مناطق کوهستانی کشور ، استخرهای ذخیره آب و پروژه های توسعه و بهسازی آب بندان ها در مناطق شمالی از جمله پروژه های اجرا شده در قالب طرح کوچک و زود بازده تامین آب بوده است.
 
پرستار اعتبار مصوب برای اجرای این طرح ها را 183 میلیارد تومان ذکر و بیان کرد: با اجرای این منیزان پروژه 526 میلیون متر مکعب آب استحصال شده است.

وی ادامه داد: استان خوزستان، کرمانشاه و اصفهان به ترتیب بیشترین حجم آب استحصالی را داشتند.

این مسئول با اشاره به تعداد پروژه های انجام شده در این بخش اظهار داشت: بیشترین پروژه های اجرا شده طرح های کوچک زودبازه تامین آب مربوط استان سمنان، یزد و قزوین می باشد. 
 
برگزاری کارگاه آموزشی مهندسی قنات

پرستار از برگزاری کارگاه آموزشی مهندسی در 22 اردیبهشت ماه جاری در سالن اجتماعات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خبر داد و عنوان کرد: این کارگاه با حضور 300 نفر از کارشناسان بخش کشاورزی برپا می شود و تا دو روز ادامه دارد.

وی با اشاره به حضور 30 درصدی کارشناسان دفتر مدیریت بهره وری آب کشاورزی معاونت آب و خاک صنایع وزارت جهاد کشاورزی در این گردهمایی علمی افزود: شناخت هر چه بیشتر فناوری بومی قنات و تقویت تعمل سازنده بین تجربیات سنتی حفاری قنات و تکنولوژی مدرن حفاری تونل از مهمترین مباحث علمی این کارگاه آموزشی است.

این مسئول ضمن بیان همکاری های صورت گرفته از سوی ارگانهای ذیربط در بر پایی کارگاه آموزشی مهندسی قنات اظهار داشت: انجمن تونل ایران، کمیته ملی آب ایران و مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی از برگزار کنندگان اصلی این گردهمایی هستند و دفتر مدیریت بهره وری آب کشاورزی معاونت آب و خاک  نیز به عنوان حامی با این نهادها همکاری می کند.
 
پرستار به موضوع ابتکار در قنات و چالشهای پیش روی آن به عنوان یکی از مبحث های آموزشی این کارگاه اشاره کرد و بیان داشت: تعامل روشهای مهندسی تونل و قنات، نوآوری در رفع مشکلات حفر و مرمت قنات، فناوری های مرتبط با سازه های تاریخی آبی ازدیگر مباحث علمی قابل گفتگو در این گردهمایی است.
کد خبر 1075325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha