به گزارش خبرنگار مهر در یزد، حسین ملک ثابت ظهر دوشنبه در نشست هماهنگی برگزاری مانور زلزله در مهدکودکهای تحت پوشش بهزیستی استان یزد اظهار داشت: بر اساس برنامه چهارم و پنجم توسعه، مهدکودکها گسترش خواهند یافت از این رو از هم اکنون برای استحکام مهدهای کودک به ویژه در روستاها اقدامات شایسته ای انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی استان یزد نیز در این نشست بیان داشت: در هنگام وقوع زلزله در سراسر جهان و در کشور ما بیشترین آمار قربانیان متعلق به کودکان است به همین دلیل این قشر نیاز به آموزشها و آمادگی های ویژه دارند.
مانور زلزله در مهدکودکهای استان یزد برگزار می شود
محمدحسین رحیمی نسب خاطرنشان کرد: در همین راستا مانور زلزله در تمامی مهدکودکهای تحت پوشش بهزیستی استان یزد در 19 اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود.
وی مهمترین عامل کاهش قربانیان ناشی از زلزله را آگاهی و آمادگی لازم برای مقابله با این پدیده طبیعی ذکر کرد و بیان داشت: با توجه به ظرافت بدن و ضعف بدنی کودک، حساس بودن کودکان و ضربه خوردن کودکان از نظر روحی و عاطفی و قدرت کم آنها برای تجزیه و تحلیل واقعه و نجات دادن خود هنگام وقوع این پدیده، آمار مجروحان و قربانیان در کودکان بیشتر از دیگران افزایش می یابد.
بهزیستی برای گسترش فرهنگ ایمنی در جامعه تلاش می کند
رحیمی نسب با اشاره به نقش سازمان بهزیستی قبل، هنگام و بعد از زلزله عنوان کرد: سازمان بهزیستی با ایجاد آمادگی و آگاهی در بین افراد جامعه تلاش میکند، فرهنگ ایمنی را در کشور گسترش دهد.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد هدف از برگزاری مانور زلزله را آمادگی بیشتر و آموزش بهتر مربیان، کودکان و اولیا آنها در مقابله با زلزله دانست و گفت: آمادگی و آموزش لازم خسارتها و تلفات ناشی از زلزله را کاهش میدهد.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه این مانور برای دومین سال متوالی است که برگزار می شود، اظهار داشت: واقعه زلزله بر خلاف سیل، صاعقه و حتی آتش فشان، قابل پیش بینی نیست و در لحظه رخ می دهد و این مانورها می تواند با برنامه ریزی صحیح، امکان خسارت و تلفات ناشی از زلزله را کاهش دهد.
غلامرضا برزگری با اشاره به اینکه ایران کشوری زلزله خیز است، افزود: خود امدادی، دگر امدادی و محله امدادی از جمله وظایف کسانی است که در وقوع زلزله حضور دارند و تلاش می کنیم با برگزاری مانورهای زلزله افراد جامعه را آگاه سازیم که در وقوع این پدیده چگونه از خود دفاع کنند.
30 هزار نفر در مانور زلزله مهدکودکها آموزش می بینند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی نیز در این نشست، مهد کودکها را دانشگاههای بزرگ جامعه دانست و یادآور شد: انسان کودکان در مهدهای کودک می آموزند در رفتار آنها تاثیرگذار خواهد بود و این آموزه ها در آینده در وجود آنها به طور کامل نهادینه می شود.
علیرضا فهیمی، تعداد مهدهای کودک زیرنظر سازمان بهزیستی استان یزد را 350 مرکز اعلام و خاطرنشان کرد: با وجود 9 تا 10 هزار کودک در مهدکودک های استان، با برگزاری مانور زلزله با احتساب مربیان و والدین کودکان، جمعیتی بالغ بر 30 هزار نفر برای مقابله با زلزله آموزش میبینند.
مدیر اتحادیه کانون های همیاری مهدکودکهای استان یزد نیز کودکان را سرمایه های بزرگ هر خانواده و کشوری دانست و افزود: متاسفانه در وقوع زلزله کودکان نخستین قربانیان این پدیده طبیعی هستند.
22 درصد خانواده های یزدی از خدمات مهدکودکها بهره مند می شوند
صادق نیکونژاد، ضریب استفاده کودکان و خانوادههای آنها از مهدهای کودک را 22 درصد اعلام کرد و افزود: این ضریب از متوسط کشوری بالاتر است و در نظر داریم با کیفیت بخشیدن به مهدهای کودک و ارائه آموزشهای لازم به مربیان، مشکلات احتمالی مهدکودک های استان یزد را برطرف کنیم.
مانور زلزله با محوریت مهدهای کودک، 19 اردیبهشت ماه جاری با حضور تمامی کودکان و مربیان مهدهای کودک وابسته به سازمان بهزیستی استان یزد و همکاری تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی همزمان با سراسر کشور در یزد برگزار می شود.
نظر شما