به گزارش خبرنگار مهر در اراک، آیت الله محسن قمی در مراسم تجلیل از مقام شامخ معلم در دانشگاه اراک افزود: تعداد ارجاعات مقالات علمی و تاثیر پذیری از آن اهمیت ویژه ای دارد و در این راستا باید با افزایش ضریب تاثیر پذیری جامعه از مقالات علمی در کشور زمینه را برای توسعه علمی کشور فراهم کرد.
وی اضافه کرد: افزایش تعداد مقالات علمی در کشور که از سوی بسیاری مطرح می شود باعث افتخار نةام است ولی تعداد آن نشان دهنده توسعغه علمی نیست چرا که در صورت نبود تاثیر پذیری لازم و کاربردی نشدن این مقالات نمی توان از آن بهره برداری کرد که می طلبد با برنامه ریزی دقیق و جامع نسبت به کاربردی کردن این مقالات در کشور اقدام لازم صورت گیرد.
قمی با اشاره به اینکه باید نسبت به تربیت مدیران پژوهش محور در جامعه تلاش شود اظهار داشت: شهید مطهری به عنوان نمونه ای کامل از استادی پژوهش محور توانست با استفاده از روش های ماندگار در تبیین دین و بهره برداری بهینه از همه دانش های بشری به گونه ای عمل کند که بسیاری او را عالم ربانی بدانند چرا که وی توانسته بود در بسیاری از علوم سرآمد شود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه نباید ویژگی های مشترک شهیبد مطهری با دیگر افراد مورد توجه قرار گیرد بیان داشت: برای شناخت کامل از شهید مطهری نباید مشترکات او و دیگر افراد مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد بلکه باید با توجه به ویژکگی های منحصربفرد مطهری او را مورد توجه قرار داد.
وی تصریح کرد: خلاقیت، ابتکار، نوآوری، آشنایی با مکاتب مختلف، وارستگی و آزادگی و نیز دشمن شناسی از مهمترین وجوه شخصیتی شهید مطهری بود به گونه ای که مطهری را می توان به عنوان متفکری مورد شناخت قرار داد که با دریافت اندیشه های غربی و بازیابی این اندیشه ها و حذف مسایل انحرافی آن، خالصی های علوم غربی را دریافت و با تغییر آن با الگوهای اسلامی نسبت به ترویج این اندیشه ها در کشور اقدام می کرد.
قمی شهید مطهری را بنیان گذار قدرت گفتمانی در جمهوری اسلامی دانست و گفت: بسیاری از کشورهای جهان و سردمداران آن معتقدند که ایران دارای قدرت مطلقی به نام قدرت گفتمانی در جهان است به گونه ای که با استفاده از این قدرت خود توتنسته است بسیاری از مشکلات کنونی جامعه بشری را برطرف کند که باید پایه گذار این قدرت گفتمانی را شهید مطهری دانست که اینک شاگردان او این راه را ادامه می دهند.
وی با اشاره به اینکه امروز یدگاهی به نام حقوق بشر در جهان بدون در نظر گرفتن دیدگاه قرآن پذیرفتنی نیست بیان داشت: امروز جمهوری اسلامی ایران که با تاسی از فرامین الهی به زن در جامعه اهمیت می دهد به عنوان یکی از کشورهای فعال در دفاع از حقوق زن در جهان شناخته می شود که این موضوع سبب عصبانیت برخی کشورها شده است چرا که این کشورها نمی توانند درک کنند که حقوق زن و حقوق بشر ریشه در اسلام و قرآن دارد.
نماینده ولی فقیه دراستان مرکزی و امام جمعه اراک نیز گفت: بیش از دو هزار حدیث در مورد اهمیت علم و جایگاه آن باقی مانده است که از این تعداد 525 حدیث از امیر مومنان نقل شده است که باید با استفاده از این احادیث و روایات نسبت به افزایش توان علمی جامعه تلاش شود.
حجت الاسلام والمسلمین قربانعلی دری نجف آبادی افزود: شهید مطهری به عنوان عالمی وارسته همواره مورد توجه جوانان قرار داشته است و می طلبد آثار و اندیشه های این شهید بیش از گذشته در معرض دید جوانان و نوجوانان قرار گیرد تا آنان با شناخت این دانشمند و معلم نمونه در مسیر توسعه و پیشرفت کشور گام بر دارند.
رئیس دانشگاه اراک نیز گفت: باید زندگی و سرگذشت شهید مطهری از سوی صدا و سیما به عنوان یک مجموعه تلویزیونی و برای خانواده ها با هدف آشنا کردن بیشتر مردم با راه و منش زندگی این اسوه علمی تهیه و پخش شود.
ملک سلیمانی افزود: مطالعات فلسفی شهید مطهری را باید به عنوان راز ماندگاری وی در مکاتب مختلف دانست که باید با الگوگیری از تلاش ها ومجاهدت های علمی وی زمینه را برای رونق علمی در کشور فراهم کرد.
نظر شما