۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۱۲:۳۶

مظاهری در گفتگو با مهر:

قدرت هوشمند ادامه سیاست بوش/ ورود ترکیه وبرزیل در مبادله سوخت نیازمند کارشناسی

قدرت هوشمند ادامه سیاست بوش/ ورود ترکیه وبرزیل در مبادله سوخت نیازمند کارشناسی

یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: رئیس جمهورآمریکا در قالب الفاظ جدید و با تلفیق دو قدرت نرم و سخت تحت عنوان قدرت هوشمند به شکل خزنده در راستای سیاست قبلی بوش حرکت می کند

محمد مهدی مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دلایل تشدید تحریم های اعمالی از سوی آمریکا علیه ایران تصریح کرد: کشورهای غربی با استفاده از ابزارهای رسانه ای همزمان با نشست بازنگری در پیمان ان پی تی در تلاش بودند که با القای مجدد ایران هراسی در منطقه خاورمیانه روسیه و چین را وادار به پذیرش خواسته های غیر منطقی خویش سازند.

وی افزود: سیاست های اوباما در طول یک سال گذشته برغم شعارهای قبلی خود مبنی بر موضع گیری نرم در قبال ایران و به رسمیت شناختن حق کشورمان در دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای در پی نشست سال قبل ژنو نشانگر این امر اساسی است که وی در قالب الفاظ جدید و با تلفیق دو قدرت نرم و سخت تحت عنوان قدرت هوشمند به شکل خزنده در راستای سیاست قبلی بوش حرکت می کند.

این استاد دانشگاه اصافه کرد: آنچه مسلم است اینکه دلیل اصلی تهدید و تحریم ایران افزایش جایگاه ژئوپلتیکی ایران در منطقه و تاثیرگذاری آن در قالب قدرت نرم است به طوریکه برغم سیاستهای تقابلی آمریکا و تلاش صهیونیست ها برای القای ایران هراسی در منطقه کشورهای مختلف همچنان مایل به تداوم مناسبات و گسترش آن در زمینه های مختلف هستند.

وی ادامه داد: بی تردید هدف نهایی آمریکا در اتخاذ سیاست هویج و چماق در قالب تهدید و تشویق و فشار به ایران در جهت توقف فعالیت های صلح آمیز هسته ای و انزوای آن در منطقه است که البته این موضوع توفیق چندانی در پی نداشته است.

مظاهری درباره دلایل افزایش قدرت منطقه ای ایران نیز بیان داشت: نقش منطقه ای ایران با توجه به عدم توانایی آمریکا در کنترل کامل بحران های منطقه ای (افغانستان و عراق) و عدم بارنشستن طرح سازش در خاورمیانه افزایش قابل ملاحظه ای داشته است از دیگر سو بومی شدن فناوری هسته ای در داخل و پیشرفت در عرصه های مختلف باعث گردیده  که تا دولتمردان کاخ سفید  در راستای مهار قدرت ایران و حفظ توازن منطقه ای به نفع امنیت و رژیم صهیونیستی گام بردارند. این امر به تقابل قدرت و منازعه موجود دامن زده است.

وی در خصوص روند بازنگری در پیمان ان پی تی با توجه به نشست نیویورک تصریح کرد: پیمان ان پی تی 40 سال پیش به عنوان پیمان جامع و مانع اشاعه هسته ای در جهان اجرایی شده ولی در عمل با دشواری های مختلفی روبرو است. در این پیمان طبق بند 4 و 6 بر استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای توسط کشورهای نادار و نیز کمک های کشورهای هسته ای برای تحقق این امر تاکید شده است ولی به دلایل مختلف کشورهای عضو باشگاه هسته ای به ویژه فرانسه و آمریکا با رفتار دوگانه و تبعیض آمیز مانع اجرایی شدن مفاد اصلی پیمان ان پی تی شده اند.

این پیمان کشورهای هسته ای را متعهد به خلع سلاح جهان ساخته است امروز به رغم اصرار کشورهای عضو باشگاه هسته ای برای حفظ انحصار و مزیت های انرژی هسته ای حمایت روز افزونی برای برخورداری از این دانش مهم در مصارف صلح آمیز بین کشورها وجود دارد.

این کارشناس مسائل بین المللی در رابطه با دلایل بن بست در امحای تسلیحات هسته ای و خلع سلاح با توجه به پیمان ان پی تی  تاکید کرد:  وقتی دور نمای دوران خطرناک گسترش تسلیحات هسته ای در میان کشورهای مختلف و حتی گروه های غیر دولتی مسلح به سلاح هسته ای را یپش روی مجسم می کنیم حساسیت موضوع دو چندان می شود. اصولا مکانیسم روشنی برای برداشتن تبعیض ناروا در پیمان ان پی تی پیش بینی نشده و رفتاردوگانه غرب نیز مزید علت است به طوریکه رژیم صهیونیستی با سرپیچی از پادمان های بین المللی منطقه را در آستانه تهدیدی جدی قرار داده است.

وی در خاتمه در رابطه با ورود برزیل و ترکیه برای مبادله سوخت هسته ای ایران گفت: ترکیه و آنکارا در بحث هسته ای موضع مثبت و غیر جانبدارانه از سیاست های تقابل گرایانه غرب با ایران داشتند و با اتخاذ سیاست های مستقل و داشتن روابط گسترده اقتصادی و سیاسی با ایران و جایگاه برتر در اتحادیه های منطقه ای و سازمان ملل متحد می توانند برای حل و فصل مسالمت آمیز هسته ای ایران نقش آفرینی کنند با این وجود بحث ورود ترکیه وبرزیل نیازمند کارشناسی بیشتر و مطرح شدن موضوع در سطوح بالای نظام است.

کد خبر 1077807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha