به گزارش خبرنگار مهر در اراک، عبدالله معتمدی بعد از ظهر شنبه در حاشیه نشست معاونین آموزشی دانشگاه های پیام نور کشور در جمع خبرنگاران در اراک افزود: کمترین هزینه های دانشگاه پیام نور از محل بودجه عمومی تامین می شود در حالیکه دانشجویان مقطع کارشناسی در دانشگاه دولتی سرانه یک میلیون و 700 هزار تا دو میلیون تومان دارند سرانه پرداختی به این دانشگاه بسیار ناچیز و در حد 70 هزار تومان به ازای هر دانشجو است.
وی اضافه کرد: سرانه دو میلیون تومانی در دانشگاه دولتی تنها در بخش جاری محسوب شده است در حالیکه تمام سرانه پرداختی به دانشگاه پیام نور 70 هزار تومان است و بقیه از طریق دریافت شهریه ها از سوی دانشجویان تامین می شود که این میزان باید افزایش یابد.
معتمدی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور نقش رقابتی برای خود با دیگر دانشگاه ها تعریف نکرده است و نباید این دانشگاه را به عنوان رقیبی برای دیگر دانشگاه ها مورد توجه قرار داد گفت: سیستم فعالیتهای دانشگاه پیام نور به گونه ای است که به افراد فرصت می دهد بدون حضور در این دانشگاه نسبت به ادامه تحصیل اقدام کنند که این سیستم آموزشی با نحوه ارائه آموزش در دیگر دانشگاه ها تفاوت جدی دارد که این موضوع سبب می شود موضوع رقابت با دانشگاه های دولتی و آزاد در دانشگاه پیام نور مطرح نباشد.
معاون آموزشی و سنجش دانشگاه پیام نور با تاکید بر اینکه شورای گسترش آموزش عالی تاکنون با همه درخواستهای این دانشگاه برای صدور مجوز تاسیس رشته های دانشگاهی در این دانشگاه موافقیت کرده است، بیان داشت: در این راستا با تمام درخواستهای این دانشگاه به صورت هفتگی در شورای گسترش آموزش عالی موافقت شده است و صدور مجوز برای تاسیس رشته های جدید دانشگاهی به شرط دارا بودن ضوابط قانونی مورد نیاز موافقت شده است.
وی اضافه کرد: هم اینک تقاضا برای افزایش رشته های تحصیلات تکمیلی در جامعه رو به افزایش است و در جهت تامین این نیازها در دانشگاه پیام نور نسبت به ظرفیت سازی در این بخش اقدام شده است که انتظار می رود با اقدام وزارت علوم در صدور مجوز این رشته ها نیازهای متقاضیان ورود به دوره های تحصیلات تکمیلی از سوی این دانشگاه برآورده و تامین شود.
معتمدی با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی های وزارت علوم ایجاد رشته های جدید دانشگاهی بر اساس اولویتها و برنامه های تدوین شده و مطابق با طرح آمایش علمی ایجاد خواهد شد، اظهار داشت: در این راستا در دانشگاه پیام نور نیز بر اساس نیازهای و مزیت های منطقه ای و الگوهای موجود و مطابق با درخواست برای رشته ها، نسبت به معرفی و درخواست صدور ایجاد رشته های آموزشی اقدام خواهد شد.
به گفته وی، در دو سال اخیر به منظور ارتقای سطح کیفی فعالیتهای این دانشگاه طرح ساماندهی رشته ها در دانشگاه پیام نور کشور آغاز شده است که در این راستا با شناسایی رشته های تکراری و حذف این رشته ها نسبت به جایگزینی آن ها با رشته های مورد تقاضا اقدام شده است.
معاون آموزشی و سنجش دانشگاه پیام نور بیان کرد: این دانشگاه هم اینک با ورود به رشته های فنی نسبت به راه اندازی رشته هایی مانند مکانیک، راهسازی و عمران اقدام کرده است و علاوه بر آن در شهرهای همجوار با کشورهای عرب زبان منطقه نیز رشته هایی به منظور تامین نیازهای مردم و دانشجویان ساکن در این منطقه پیش بینی و راه اندازی شده است.
وی با اشاره به تلاش این دانشگاه برای جذب دانشجو در واحدهای بین المللی این دانشگاه گفت: در دانشگاه پیام نور علاوه بر جذب دانشجو از طریق آزمون سراسری و دوره های فراگیر و جذب دانشجو در مقطه دکتری تلاش شده است در واحدهای بین المللی این دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی قبلی دانشجو نسبت به جذب دانشجوبان در این دانشگاه اقدام کرد که از این نظر دانشگاه پیام نور در جذب دانشجو دارای تنوع بالایی خواهد بود.
31 اردیبهشت آزمون دوره های فراگیر برگزار می شود
معاون آموزش و سنجش دانشگاه پیام نور در ادامه از برگزاری آزمون دوره های فراگیر این دانشگاه در 31 اردیبهشت ماه امسال خبر داد و گفت: هم اینک 100 هزار نفر متقاضی شرکت در این آزمون هستند که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش شده است با حداقل زمان ممکن نتایج آزمون اعلام و دانشجویان پذیرفته شده در مهرماه سال جاری در کلاس ها شرکت کنند.
به گفته وی، در هر کد رشته در واحدهای مخالف در این مقطع حداکثر تا 20 ظرفیت جدید برای جذب دانشجو به شکل آموزشی و پژوهشی ایجاد شده است.
معاون آموزش و سنجش دانشگاه پیام نور با اشاره به شاخصهای توسعه دانشگاه پیام نور گفت: بر اساس استانداردها در برنامه چهارم پیش بینی شده است که سرانه هر استاد به دانشجو یک به 250 باشد که هم اینک این رقم یک استاد به ازای هر 280 دانشجو است که با جذب 400 عضو هیئت علمی جدید در سال جاری این استاندارد در دانشگاه پیام نور محقق خواهد شد.
معتمدی خاطرنشان کرد: هم اینک در تمام رشته های تحصیلی دایر در این دانشگاه دانشجو در مقطع دکتری پذیرش می شود و افراد و متقاضیان می توانند تحصیلات خود را در این مقطع ادامه دهند.
وی از برنامه ریزی برای ارتقای مهارت های علمی دستیاران و استادیاران فعال در این دانشگاه خبر داد و افزود: در سه سال اخیر با حمایت های صورت گرفته 250 تن از استادیاران و مربیان این دانشگاه با استفاده از بورسیه دانشگاه پیام نور تحصیلات خود را در مقطع دکتری آغاز کرده اند که پس از پایان این دوره برای ادامه خدمت در این دانشگاه حضور خواهند یافت.
هم اینک 510 مرکز دانشگاهی با 880 هزار دانشجو در 10 رشته کارشناسی ناپیوسته، 60 رشته کارشناسی، 60 رشته کارشناسی ارشد، 31 رشته گرایش دکتری فعالیت دارند.
نظر شما