به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه طی سخنانی در جمع طلاب مدرسه مروی گفت: در برخی از مسائل بین المللی دشمنان طراحی هایی را دنبال می کنند که اگر ما بخواهیم بر اساس آن طراحی ها گام برداریم علیه منافع ملی خود اقدام کرده ایم بنابراین در حقیقت باید نسبت به اینگونه طراحی ها هوشیار بوده و در این مسیر اقدام نکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: یک خط تبلیغاتی از سوی دشمنان دنبال می شود که ما را با همه کشورها درگیر نشان دهد و می خواهند نتیجه این باشد که ما مزاحم هستیم و در همین راستا اقدامات برخی رسانه های منطقه قابل تعریف است.
وی افزود: اگر ما نیز در همین مسیر با برخی از همسایگان و دوستان خود درگیر شویم در حقیقت در همان مسیر گام برداشته ایم.
جمهوری اسلامی تبدیل به یک قدرت برتر شده است
مهمانپرست با اعلام اینکه ما هم اکنون از هر جهت قدرت اول منطقه هستیم گفت: اگر یک نظام بی خاصیت بودیم و به تمامی خواست های قدرت ها گردن می گذاشتیم این همه توطئه و دشمنی با جمهوری اسلامی وجود نداشت ولیکن جمهوری اسلامی تبدیل به یک قدرت برتر شده و در موضوعات بین المللی سردمدار یک جریان فکری است.
در شرایط کنونی یک جنگ نرم بر علیه کشورمان آغاز شده است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه با اعلام اینکه و نماد این جنگ نرم را بعد از فشارهای بعد از انتخابات به خوبی لمس کرده ایم گفت: قدرت های مجهز به رسانه قوی تحریک علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی را دنبال کرده و سعی می کنند اتهام های گوناگونی را به جمهوری اسلامی ایران نسبت دهند و چهره خطرناکی از ایران ترسیم کنند.
باید از تمام ظرفیت های رسانه ای برای ابلاغ پیام خود به جهانیان استفاده کنیم
مهمانپرست با تاکید بر اینکه در دنیای امروز باید برای افکار عمومی دنیا برنامه ریزی داشته و آنها را مخاطب آنها قرار دهیم گفت: در شرایط امروز باید از تمام ظرفیت های رسانه ای برای ابلاغ پیام خود به جهانیان استفاده کنیم.
وی با تاکید بر دیپلماسی عمومی گفت: مقامات جمهوری اسلامی ایران و مسئولین دستگاه دیپلماسی از هر موقعیتی برای اعلام مواضع اصولی کشورمان طی سالهای اخیر استفاده کرده اند.
پیامدهای حضور در اجلاس خلع سلاح
مهمانپرست در پاسخ به سئوال یکی از طلاب مبنی بر اینکه حضور دکتر احمدی نژاد در اجلاس خلع سلاح چه پیامدهایی برای جمهوری اسلامی ایران داشت گفت: بحث خلع سلاح یکی از مهمترین مباحث مطرح روز است و در همین رابطه آمریکا نیز قبل از اجلاس تهران اجلاسی با محوریت امنیت هسته ای برگزار کرد که در طراحیهای آنها نتیجه ای جز محدودیت برای کشورهای مستقل خواهان دانش هسته ای برای اهداف صلح آمیز متصور نبود.
وی تاکید کرد: اما اجلاس خلع سلاح در تهران اهداف روشن و شفاف کشورهای مستقل و غیر متعهد در خصوص مخالفت با سلاح های هسته ای و بهره مندی از انرژی هسته ای را آشکار ساخت.
مهمانپرست با اشاره به اجلاس بازنگری ان پی تی در نیویورک گفت: در این اجلاس آمریکاییها می خواستند چند موضوع را به معاهده ان پی تی اضافه کنند. یکی از مفاد مورد نظر آنها اجباری کردن پروتکل الحاقی بود که بر اساس آن هر زمانی که ماموران اراده کردند که از هر کس یا هر کجا بازرسی کنند نمی توان مانع آنها شد.
سخنگوی وزارت خارجه بند دوم درخواستی آمریکا از اجلاس نیویورک را جلوگیری از خروج کشورهای عضو ان پی تی از این معاهده عنوان کرد و گفت: آنها هیچ کاری با کشورهایی که به عضویت ان پی تی در نیامده اند نداشتند و تجهیز رژیم صهیونیستی را به سلاح های هسته ای را از اذهان عمومی دور نگه می داشتند.
مهمانپرست با بیان این موارد افزود: در اجلاس های بین المللی معمولا ترتیب ارائه سخنرانیها بر اساس بالاترین مقام کشورهای شرکت کننده تنظیم می شود. ما نیز به دلیل اینکه در سطح رئیس جمهور در این اجلاس شرکت کردیم به عنوان اولین سخنران بعد از دبیر کل به طرح موضوعات اساسی پرداختیم.
سخنگوی وزارت خارجه حضور جمهوری اسلامی را در اجلاس نیویورک بسیار موفق عنوان کرد و گفت: علاوه بر اینکه ابتکار عمل از دست آمریکا خارج شد عدم پایبندی رژیم صهیونیستی نیز مورد توجه تمامی کشورها قرار گرفته و موضوع تسلیحات هسته ای این کشور برای همه حساسیت زا شد.
مهمانپرست درباره سئوالی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با دریای خزر به چه نتایجی دست یافته است گفت: در دریای خزر 5 کشور ساحلی وجود دارند که در چارچوب تدوین رژیم حقوقی هر توافقی در این دریا باید به تایید تمامی 5 عضو برسد و فرمول های مختلفی برای موضوع تقسیم بستر و زیر بستر مورد مذاکره است.
مهمانپرست در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با نظرات اسلامی مطابقت داشته و حوزه های علمیه نیز می توانند در این مسیر موثر باشند، گفت: سیاست خارجی کشورمان متاثر از نظرات فقهی علما بوده و همانگونه که گفتم در زمینه دیپلماسی عمومی نیز حوزه های علمیه می توانند تاثیر بسزایی بر افکار عمومی در کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بگذارند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی درباره واکنش وزارت خارجه به برخی از مفاسد اخلاقی در سفارتخانه های کشورهای خارجی در ایران گفت: ما در این زمینه واکنش های لازم را داشته ایم و کوچکترین تخلف در این زمینه زیر نظر مسئولین مربوطه قرار دارد و هر جا که لازم باشد برخورد لازم صورت می گیرد.
وی در ادامه این نشست به سئوالات مطرح شده در زمینه فعالیتهای هسته ای کشورمان به صورت مشروح پاسخ داد.
نظر شما