حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با خبرنگار مهر، در بیان نقش احزاب در توسعه اقتصادی کشور افزود: متاسفانه احزاب ما به دلایل ضعفی که دارند نتوانسته اند جایگاه واقعی و قانونی خود را پیدا کنند و به همین دلیل فقط به شعار اکتفا کرده اند و به صورت برنامه ای نمی توانند در مملکت عمل کنند.
وی ادامه داد: وقتی احزابی به معنای واقعی در کشور وجود ندارد پس برنامه ای از سوی احزاب برای حل مشکلات اقتصادی و توسعه اقتصادی نیز نداریم.
نماینده اسلام آباد غرب در مجلس با اشاره به اینکه احزاب در جامعه ایران تحت الشعاع جناح های سیاسی قرار دارند، گفت: جناح های سیاسی نیز در ایران به حدی فربه شده اند که جایی برای حوزه مدنی احزاب، خارج از فعالیت جناحی نمی گذارند و به همین دلیل احزاب نتوانسته اند جایگاه و کارویژه خودشان را در جامعه پیدا کنند.
به اعتقاد فلاحت پیشه تا زمانی که جناح های سیاسی در داخل کشور به احزاب تقسیم نشوند ، احزاب نمی توانند جایگاه واقعی خود را پیدا کنند چرا که در این صورت است که بخشی از اختیارات جناح های سیاسی در اختیار قرار گرفته و آنان نیز می توانند مشارکتی در قدرت داشته باشند.
وی با بیان اینکه جناح های سیاسی در ایران در طول تاریخ رفتارهای زیادی داشته و صاحب نقش بوده اند و این رفتار قابل تقدیر است ،افزود: اما از این نظر که جناح های سیاسی چپ و راست در داخل کشور مجالی را برای تحقق تحزب در ایران ایجاد نکرده اند جای نقد دارد.
به دلیل اینکه جناح های سیاسی تعهد روشنی ندارند ، مشخصا در زمانی که حق خود را می خواهند عنوان حزب می گیرند و آن زمان که قرار است تعهدات را به جای آورند نام جناح سیاسی را می گیرند |
این نماینده مجلس با اشاره به معضلاتی که فعالیت های جناح های سیاسی بدون حضور احزاب می تواند داشته باشد، گفت: به دلیل اینکه جناح های سیاسی تعهد روشنی ندارند ، مشخصا در زمانی که حق خود را می خواهند عنوان حزب می گیرند و آن زمان که قرار است تعهدات را به جای آورند نام جناح سیاسی را می گیرند.
فلاحت پیشه در بیان اینکه چه باید کرد تا احزاب بتوانند کارویژه خود را در کشور اجرا کنند، عنوان داشت: منع و خلاء قانونی برای رفتار سیاسی احزاب در ایران وجود ندارد اما منع عرفی وجود دارد که این نیز به نخبگان مملکت بر می گردد.
به اعقتاد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تا زمانی که نخبگان سیاسی در مملکت توافق نکنند که همه ظرفیت های قانون اساسی در مورد قانون و فعالیت های احزاب را اجرا کنند ، کماکان احزاب در ایران با مشکل روبرو هستند ، چرا که به بازی قدرت گرفته نمی شوند.
وی همچنین با اشاره به نقش احزاب درتوسعه اقتصادی کشور افزود: احزاب نمی توانند نقش اجرایی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشند چرا که کار ویژه آنان سیاسی است اما با ارائه برنامه و تشکیل کمیته های اقتصادی می توانند در این زمینه نقش آفرینی کنند.
فلاحت پیشه ادامه داد: اقتصاد بخش مهمی از سیاست است و اقتصاد سیاسی زمانی معنا پیدا می کند که حزبی با شعار اقتصادی می خواهد هدف سیاسی را دنبال کند و در زمان به قدرت رسیدن همان اهداف سیاسی را در قالب برنامه های اقتصادی و برای جلب رضایت مردم اجرا می کند.
نظر شما