پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۹:۲۶

در گفتگو با مهر اعلام شد:

تکثیر بذر رقم متحمل به آفت پنبه آغاز می‌شود

تکثیر بذر رقم متحمل به آفت پنبه آغاز می‌شود

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: در حال حاضر برای معرفی ارقام متحمل در برابر کرم غوزه، ارقام مناسب از میان ارقام امید بخش گزینش شده و در مرحله خالص سازی و آزادسازی است و به زودی در چرخه تکثیر بذر وارد می شود.


علی جعفری مفیدآبادی در گفتگو با مهر در خصوص کشت گلدانی پنبه در کشور گفت: رویکرد کشت گلدانی به منظور توسعه کشت پنبه در اراضی شور و جهت توسعه کشت دوم پنبه پس از گندم و کلزا در دستور کار موسسه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر فنآوری دستگاه گلدان ساز پارچه برای این منظور طراحی و ساخته شده است که علاوه بر کشت پنبه برای سایر محصولات نیز کاربرد خواهد داشت.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه یک دستگاه نشاکار برای توسعه کشت پنبه در سطح تجاری خریداری شده است، افزود: با رفع مشکل بازرگانی پنبه و فعال شدن مجدد کشت این محصول، این سیستم کشت نیز فراگیرمی شود.

وی در ارتباط با اقدامات کنترل آفات و بیماریهای پنبه اظهارداشت: برای کنترل آفات و بیماریها همچنین جلوگیری از خسارات آفات پنبه، اجرای پروژه ها و معرفی ارقام در دستور کار قرار گرفته است.

مفیدآبادی با اشاره به اجرای پروژه کنترل تلفیقی آفات و بیماریهای پنبه اظهارداشت: پروژه IPM (کنترل تلفیقی آفات و بیماریها) و دستورالعمل اجرایی آن جهت کنترل آفات و بیماریها با همکاری موسسه تحقیقات پنبه کشور، سازمان حفاظت نباتات، اداره کل پنبه و دانه های روغنی تهیه و ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: پروژه مذکور باید به صورت منطقه ای و مرحله به مرحله اجرا شود و وظایف هر بخش به منظور پیشبرد مراحل مختلف مشخص شده و لازم الاجرا است.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در خصوص معرفی ارقام متحمل در برابر آفات و بیماریهای پنبه خاطرنشان کرد: معرفی این ارقام به ویژه درخصوص کرم غوزه به عنوان آفات کلیدی، روش بعدی کنترل آفات و بیماریهای مزارع پنبه است.

وی افزود: درکشورهای توسعه یافته آزادسازی و تکثیر رقم تراریخته BT به عنوان یک روش کارآمد در دستورکار این کشورها قرار دارد و نتایج موفقی نیز همه ساله ارایه می شود و در داخل کشور به دلیل وجود مشکلات قوانین بیوسیفی این رویکرد مسکوت مانده است.

مفیدآبادی تصریح کرد: برای معرفی ارقام متحمل در برابرکرم غوزه به روش اصلاح کلاسیک، موسسه ارقام مناسب و متحمل در برابر آفت فوق را از میان ارقام امید بخش (نام جدید دریا) گزینش کرده و در مرحله خالص سازی و آزادسازی است و امیدواریم به زودی در چرخه تکثیر بذر وارد شود.

کد خبر 1084084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha