به گزارش خبرگزاری مهر، رامین مهمانپرست با بیان اینکه در این باره دقت کافی در انتشار خبر به کار نرفته است افزود: موضوع این است که در زمان بحث رابطه ایران و انگلیس، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسئله قطع رابطه یا کاهش رابطه را در دستور کار داشتند که در این حین نظرهای کارشناسی ارگان های مختلف مطرح می شد.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که برخی از سازمان ها مطرح کردند این بود که اگر بخواهیم کاهش روابط را بررسی کنیم، فقط شامل روابط سیاسی نیست و می تواند شامل روابط تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، مالی، کنسولی، دانشجویی، علمی، پزشکی و موارد دیگر باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: یکی از نظرها این بود که همکاری های ایران و انگلستان در زمینه روابط دانشگاهی بازنگری شود و برای این کار به یک طرح قانونی مجلس یا مصوبه ای از سازمانی که به بقیه دستگاه های اجرایی اشراف داشته باشد، نیاز داریم تا بتوان چنین اقدامی انجام داد.
مهمانپرست با بیان اینکه تاکنون هیچ مصوبه ای در این زمینه دریافت نکرده ایم گفت: در عین حال توصیه کلی این بود که به خاطر مشکلات زیاد مالی، اجتماعی و فرهنگی اگر بتوانیم زمینه برگرداندن دانشجویان ایرانی را که در حال ادامه تحصیل هستند به کشور فراهم کنیم، باعث رضایتمندی همه خانواده ها خواهد بود و این ظرفیت باید ایجاد شود.
وی افزود: ما بحث جدیدی که نشان دهنده ممنوعیت تحصیلات فرزندان ایرانی اعم از فرزندان مسئولان و غیرمسئولان در کشورهای اروپایی باشد، به این معنا نداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توصیه می کنیم ظرفیت های دانشگاهی کشور در داخل به شکلی فراهم شود که امکان بازگشت اتباع ایرانی که آمادگی دارند در دانشگاه های داخل کشور ادامه تحصیل دهند، فراهم شود.
مهمانپرست با بیان اینکه در خصوص رابطه با انگلیس هم به صورت خاص این موضوع را در دست بررسی داریم افزود: به محض اینکه به نتیجه مشخصی برسیم یا به صورت یک قانون درآید یا به عنوان مصوبه عالی لازم الاجرا ابلاغ شود، آنگاه همه دستگاه ها باید آن را رعایت کنند و وزارت امور خارجه هم اقدامات لازم را در این زمینه دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به فعالیت شبکه تلویزیونی العربیه در کشورهای عربی افزود: متاسفانه این رسانه روندی را که دنبال می کند که بیشتر تامین کننده اهداف رسانه های صهیونیستی است تا اهداف کشورهای جهان اسلام و منطقه.
وی گفت: اصولا انتظاری که از رسانه ها می رود این است که حتما موقع انتشار اخبار از صحت و دقت آن مطلع و مطمئن شوند و بدانند رسالت خبرنگاری رسالت بسیار بالایی است کاری است که حتما باید با دقت تمام انجام شود.
مهمانپرست افزود: موضوعی که العربیه از آن بدین شکل استفاده کرده، جلسه ای بوده در حاشیه اجلاس بازنگری ان پی تی در نیویورک که بین مراکز مطالعاتی امریکایی تشکیل شد و یکی از کارکنان سفارت ما هم در آن جلسه شرکت کرد.
وی گفت: طرف های مقابل در این جلسه درباره موضوعات بین المللی نظر خود را مطرح کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه اصولا همه شرکت کنندگان در این جلسه، مراکز مطالعاتی و امریکایی بودند افزود: این هم معمول است که در حاشیه اجلاس ها از فرصت ها برای طرح دیدگاه ها استفاده می شود.
مهمانپرست با اشاره به انتشار خبر کذبی از شبکه العربیه در چند روز پیش و ادعای ترور سفیر پاکستان در تهران و کشته شدن دو نفر از همراهان وی، با بی اساس خواندن این خبر گفت: اینکه بخواهند خبری را به شکل ترور جلوه دهند و فضای ناامنی ایجاد کنند و تکرار این گونه اخبار، برای رسانه ای مانند العربیه باعث زیر سئوال رفتن اهداف این رسانه خواهد شد.
وی افزود: با انتشار این گونه اخبار از شبکه العربیه، مردم ما حساس شده اند که آیا این رسانه منافع کشورهای منطقه و عربی را دنبال می کند یا منافع دشمنان کشورهای منطقه، و رژیم صهیونیستی را.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: متاسفیم از اینکه برخی رسانه ها از ادای رسالت خود دور شده اند.
نظر شما