به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، این روزها بلژیک و فرانسه درحال بررسی قانون منع روبنده هستند و برخی از قانونگذاران در دیگر کشورهای اروپایی نیز این موضوع را بررسی کردهاند.
کارلا امینه بقاجاتی سخنگوی سازمان اعتبار دینی اسلامی اتریش به عنوان برگزارکننده این گردهمایی گفت: حدود 100 مسلمان و رهبر دینی اسلامی از چهل کشور مختلف در همایش وین شرکت کرده و به اتفاق آرا اعلام کردند که اسلام پوشش صورت را برای زنان واجب نکرده است، از این رو ضرورت بحث و بررسی آن به علت توجه اقلیتی بسیار کوچک به این موضوع وجود ندارد.
وی افزود: به رغم اینکه مسلمانان اعتقاد دارند که روبنده در اسلام امری واجب نیست ما نسبت به ممنوعیت آن نیز اعتراض داریم چرا که ممنوعیت آن نتایج عکس به همراه خواهد داشت.
در پایان این همایش دوروزه پیشنویس یک قطعنامه صادر شد که طی آن بر ارتقای برنامههای آموزشی برای زنان مسلمان تأکید شده و اعلام شده است که در هر مسجدی در اروپا یک زن مسلمان برای پاسخگویی و راهنمایی زنان مسلمان حضور داشته باشد.
در بخش دیگری از این قطعنامه نسبت به همهپرسی سوئیس که سال گذشته برای ممنوعیت ساخت مناره برگزار شده بود ابراز نگرانی شد و تأکید شد که مسلمان بودن دربرگیرنده احترام به پیروان ادیان مختلف و جهانبینیها مختلف است. مسلمانان نمیخواهند که جامعه آنها را به عنوان یک مشکل درنظر بگیرد بلکه آنها نیز بخشی از راه حل برای چالشهای مدرن هستند.
بقاجاتی گفت که قانونهایی که پوشش صورت را ممنوع میکند، حس ضرورت محدود کردن مسلمانان را به جامعه القا میکند و باعث می شود که جامعه تصور کند مسلمانان خطرناک هستند. اکنون باید تلاش کنیم ایده "ما " و "آنها" را از بین ببریم.
نظر شما